Novi modeli na Mitsubishi so Turski kompresori...."japanci" so brkovi
Прегледај го приврзокот 202391
https://youtu.be/CtC5I5V0fjc
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Novi modeli na Mitsubishi so Turski kompresori...."japanci" so brkovi
Апсолутно, тоа е најпаметно! Да си ја замениш за појак модел. И онака си ја изгустирал оваа, и ти прошла "цената" сега уште 10-20к јас би доплатил од страв дека несакам истово да ми се случува и сакам помоќен модел.Ke ti go poracav istoto da se smeni komplet ventilatorot sose “piksni” i lezista. Vtora opcija ti e celata vnatresna edinica da ja smenat. A mozda ako si pri pari mozes i da pregovaras za nova klima da se osvezis so razumna doplata staro za novo kombo. Eden od gazdite e dosta razbran covek i ne potegnuvaj pazarni pred da pokusas so nego da ispregovaras.
Srekna Nova Klimadzii![]()
Апсолутно, тоа е најпаметно! Да си ја замениш за појак модел. И онака си ја изгустирал оваа, и ти прошла "цената" сега уште 10-20к јас би доплатил од страв дека несакам истово да ми се случува и сакам помоќен модел.
Ако може, тоа е убедливо најдобра опција за сите засегнати страни!
FXTF50 и ајт.
ionaka im stoi na dzambazive so stari koli rabotava samo ke treba da se prenasocat na polovnjaci klimi..zamisli gi kako ke gi maftaat posle musteriite “dedo so ne trpi toplo ja imal od 20C poise ne i zadaval a u preoden period ne ni ja palel”

“Карбон,карбон?? ... јок пластик!” на 4.55Novi modeli na Mitsubishi so Turski kompresori...."japanci" so brkovi
Прегледај го приврзокот 202393

ziti elegancijata, kako dildo ispraveno stoe..Elegancija vo prostorot
![]()
![]()
![]()
Montaza na Kodus.
Клими се преефтина работа за тоа. Нема есап.Taka de uvek da si vozis novo i nabudzano. Sve se plasam deka ako se masovizira greenjevo na klimi kaj nas (Daj Bog) ke pocnat polovnjaci da spustaat od zapadovionaka im stoi na dzambazive so stari koli rabotava samo ke treba da se prenasocat na polovnjaci klimi..zamisli gi kako ke gi maftaat posle musteriite “dedo so ne trpi toplo ja imal od 20C poise ne i zadaval a u preoden period ne ni ja palel”
![]()
Ke brcat ke vristat po fasadive ama so meraci ke gledame Ururi Zubadani nie ovde poveketo so zjaeme po klimi![]()
1100evra kosta brkalijava vo Hrvatska so Turkish kompresor i ako i doplatis za WiFi....epten meraba eftino“Карбон,карбон?? ... јок пластик!” на 4.55
Бај д веј,ако одат за 300 евричи не е лошо.На енерџи лејблот пишува 2.4 во умерена зона!Колку што можев да видам и тоа за дваиполка!

Клими се преефтина работа за тоа. Нема есап.
Кај нас мозокот е проблем, а не недостаток на клими. Не им влага ум. Дрвото се научени и подотворен прозор.
Аххх како би испозабранил...
Според принципот на работа,а и дека е инвертер.Баш напротив,воопшто не би и пречело да работи со намален капацитет.Ќе си модулира фино баш колку што и треба,и дури и подолговечна ќе биде(со нијанса поголема потрошувачка од правилно димензионирана ТП).Ќе има и екстра капацитет за недај боже,а бидејќи Словенија во делови има и континентална клима... мислам добро ве советувале.Топлотна пумпа 16 kw предвидена за 220 м2 ако се користи неколку години за 130 140м2 дали ќе троши повеќе струја и дали е штетно за пумпата ж. Во Словенија не советуваат да се стави толку јака а да се користи за 130 м2. Совет некој ?
Zjaeme.po.klimi.a komsivkite po balkonite gi ispusti.da gi spomnesTaka de uvek da si vozis novo i nabudzano. Sve se plasam deka ako se masovizira greenjevo na klimi kaj nas (Daj Bog) ke pocnat polovnjaci da spustaat od zapadovionaka im stoi na dzambazive so stari koli rabotava samo ke treba da se prenasocat na polovnjaci klimi..zamisli gi kako ke gi maftaat posle musteriite “dedo so ne trpi toplo ja imal od 20C poise ne i zadaval a u preoden period ne ni ja palel”
Ke brcat ke vristat po fasadive ama so meraci ke gledame Ururi Zubadani nie ovde poveketo so zjaeme po klimi![]()

Vo makedonski uslovi, bez fasada so debela izolacija i podno greenje nema sansi da se zgrees so taa toplopna pumpa.Топлотна пумпа 16 kw предвидена за 220 м2 ако се користи неколку години за 130 140м2 дали ќе троши повеќе струја и дали е штетно за пумпата ж. Во Словенија за слично го советувале да не се стави толку јака а да се користи за 130 м2. Совет некој ?