Клипче
asd
- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 14.027
- Поени од реакции
- 36.812
Држи се ти до римите гољо мој мутави.Кога нема резултати ќе се радуваш на вакви работи, Клипче Мутави huhueheueheuheueh
Држи се ти до римите гољо мој мутави.Кога нема резултати ќе се радуваш на вакви работи, Клипче Мутави huhueheueheuheueh
Она што пробувам да го кажам, брат ми Шкирикакиреија го има скоцкано, послатко да не може да биде. Која е причината, еве негово мислење е дека тоа е така поради притисок, јас искрено не го делам ама наклонетоста е присутна, она за кое што дискутираме цело време во темава. Да не излезе на крај дека јас, оној кој глуми објективност го пишува ова, еве еден од „твоите“.Чекај сега малку. Ич не си конкретен. Суптилна незабележителна помош денеска многу лесно може да се заклучи дека имаше и за Милан. Ромањоли го нагазна Роналдо директно на глуждот, чист жолт 100% според сите правила и прописи- не го доби. Кутроне имаше лош старт над Пјаниќ и тој лесно можеше да добие жолт- не го доби. Имаше игра со рака од Бакајоко (која не беше пенал) арно ама кога таква игра со рака има од играч на Јувентус, одма се прогласува за пенал и Јуве се смета за помогнат. Не мора многу далеку да одиме, такво нешто се случи минатата недела против Каљари. Затоа го тагнав интерашот Ватрен ама еве човекот немал можност да ја гледа утакмицата.
Пеналот на Бенатија можеби некој би дал жолт, ама дефинитивно не може да се каже дека е огромна грешка. Еве сабајлето за игра со рака свираа пенал за Интер против Аталанта без жолт картон. Раката на Бенатија беше сосема ненамерна, топката позади него одеше директно во рацете на Шчежни. Ништо суштински не спречи со истата. Втор жолт за таа ситуација дефинитивно е премногу.
Она што беше претерано е жолтиот на Игуаин. За ваков прекршок немаше потреба да добие санкција што веднаш го испровоцира да добие и исклучување. Не заебавај за она на Сандро, каков лакт Дај да ја видам ситуацијата, оти како што јас забележав едвај имаше контакт таму, ама могуче грешка да сум видел при крајот беше.
Нејсе денеска Милан заслужено си загуби. Судијата не направи никаква суштинска грешка која влијаеше врз резултатот. Оние 50-50 што ги велиш се во доменот на интерпретација, па како што гледаш може од било која страна да ги обрнеме.
Секогаш судиите имаат блага наклонетост кон појаките екипи, затоа што поголем е и притисокот.
УСС приќо мој.Држи се ти до римите гољо мој мутави.
Баш поради овие работи си страдаат во ЛШ. Зашто судиите таму не ги ебат многу многу и такви ситни фаули и прекршоци им ги санкционираат. Затоа фановите нивни се чудат после зашто им свират пенали и црвени картони, зашто лактањата на Киелини можеби проаѓаат во Италија, ама не и во ЛШ.Не, не сум објективен посматрач од страна, за Наполи сум, Марио пред 2-3 сезони ми ги додели како тим
Кажав пред два саати кога го пишав постот а и пред тоа многу пати го имам истово пишано, фрустрира таа суптилна, навидум незабележителна судиска помош. Не велам дека секогаш се' се суди во корист на Јуве, не велам дека има грешки само во корист на Јуве и ниту еден друг тим но, овер ол, кога ќе споредиш утакмици на Јуве со било кој друг тим ќе видиш таа е реалноста. Можеби тебе ти е тешко да го прифатил тоа или пак да го забележиш затоа што навиваш за Јуве и такви стартови ти се „онака“ ама за тимови кои не се Јуве значат многу. Јасно е дека тимот за кој навиваш е за минимум класа над сите останати во лига и тоа не знам дали некој го негирал на форумов ама такви ситни ситуации вадат од такт. Пример, Борини испи лакт у 86та минута, ништо, гол аут, минута после тоа стартуваше и доби жолт. Прв старт му беше, влезе 10 минути пред да го направи истиот и одма казнет со жолт. Сеа можеш да кажеш дека стартот е за жолт ама пак од друга страна, играта со рака на Бенатиа во 16ник требаше да се санкционира со жолт, лактот над Борини можеби требаше да се санкционира со жолт. Ваму и таму ќе најдеш недостатоци ама сосема „случајно“ овер ол скоро секогаш се на страната на Јуве.
И ти ми глумиш објективностБаш поради овие работи си страдаат во ЛШ. Зашто судиите таму не ги ебат многу многу и такви ситни фаули и прекршоци им ги санкционираат. Затоа фановите нивни се чудат после зашто им свират пенали и црвени картони, зашто лактањата на Киелини можеби проаѓаат во Италија, ама не и во ЛШ.
Фан на Реал Мадрид искомплексиран од Јувентус.Баш поради овие работи си страдаат во ЛШ. Зашто судиите таму не ги ебат многу многу и такви ситни фаули и прекршоци им ги санкционираат. Затоа фановите нивни се чудат после зашто им свират пенали и црвени картони, зашто лактањата на Киелини можеби проаѓаат во Италија, ама не и во ЛШ.
Искомплексиран си од пеналот шо Фиго не го даде во 2002та полуфиналето, не се важит твоево мислење.Баш поради овие работи си страдаат во ЛШ. Зашто судиите таму не ги ебат многу многу и такви ситни фаули и прекршоци им ги санкционираат. Затоа фановите нивни се чудат после зашто им свират пенали и црвени картони, зашто лактањата на Киелини можеби проаѓаат во Италија, ама не и во ЛШ.
Ама ти не го велиш истото. Ти рече дека константно Јувентус добива ситна судиска помош, а не општо големите екипи. Разликата е небо и земја, затоа ти велам дека глумиш објективност.Она што пробувам да го кажам, брат ми Шкирикакиреија го има скоцкано, послатко да не може да биде. Која е причината, еве негово мислење е дека тоа е така поради притисок, јас искрено не го делам ама наклонетоста е присутна, она за кое што дискутираме цело време во темава. Да не излезе на крај дека јас, оној кој глуми објективност го пишува ова, еве еден од „твоите“.
Така е брат Пехљеја991, секогаш, ама секогаш појаките екипи добиваат судиска наклонетост. И Интер добивал пред 10 години, Милан, Барса, Реал, Јунајтед колкупати му прегледувале низ прсти во времето на Фергусон...Она што пробувам да го кажам, брат ми Шкирикакиреија го има скоцкано, послатко да не може да биде. Која е причината, еве негово мислење е дека тоа е така поради притисок, јас искрено не го делам ама наклонетоста е присутна, она за кое што дискутираме цело време во темава. Да не излезе на крај дека јас, оној кој глуми објективност го пишува ова, еве еден од „твоите“.
Сто пати е објаснат новиот критериум при судење на пенал.Абе втор жолт ќе беше престрого за Бенатиа,ама затоа да беше тоа играч на друг тим,регуларна ќе беше одлуката на судијата кога ќе му втераше втор жолт.Тогаш ќе беше:Eeeee рака во 16 секогаш е жолт картон,во случајот втор и тоа е тоа.Мрш таму гниди едни.Ми глумат реалност а се гледа во ситуациите со пеналот на Дибала или лани она со Пјанич колку сте реални.
По новите критериуми она од Дибала беше пенал,јасно ни е.По новите правила ова не е втор жолт.По сенсот на судијата игра со рака од Јувенташ при шутот на Икарди,не е пенал.Кунг фу удар на пјанич кој сам за себе е црвен,по новите правила не е втор жолт.Кога шутира противникот на скапаниците,гол е само кога топката ќе ја искини мрежата,а не кога ќе ја помине линијата.По новите правила кога џубрината играат против Фросиноне и слична боранија, се свират пенали и кога не се,јер Јуве секако ќе тепаше и без пеналот.По новите правила,во купот,ако играч на Јуве направи црвен во 45+ судијата не го дава јер наводно свирнал за крај 3 секунди пред стартот.Сто пати е објаснат новиот критериум при судење на пенал.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk