Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
https://www.imdb.com/title/tt0310443/videoplayer/vi1939996953?ref_=tt_ov_vi
https://www.imdb.com/title/tt0233044/?ref_=

Дали серијава ја даваа порано на нашиве ТВ канали, или ја мешам со нешто што изгледа слично на ова? (на пример ми има таков Синбад вајб)

Ја даваа на А1, и не станува збор за серија, туку филм поделен на три дела

Идрис Елба има фаца и став за Бонд и би бил ок избор ама Џордан е далеку од Супермен. А Кавил бил во потесен избор за Бонд и пред Крег да биди но бил премногу млад, можи сега се откажа од Супермен за да ја преземи Бонд франшизата.

Супер е Идрис Елба, страшен актер е. Ама ликот на Бонд е креиран како белец. Исто и Супермен. Не гледам потреба заради некаква коректност сега ликовите да се прикажат како Црнци. Замисли сега Шафт или Блек Пантер да ги глуми белец.

Ако сакаат поголема коректност нека снимаат повеќе проекти за црни ликови, не вака.

Јак рисрџенс у задње време, добија филмовите (и серии) од осумдести со оноа субурбан мидл клес ЈуЕс тематика и примеси на хорор.
(Самер оф 84, Реди Плејер Уан, Стрејнџер Тингс...)

Ми треба англиски превод за Исцелител, ако може некој да најде.

Македонија е 61 држава која го објави својот кандидат за Оскар за филм од неанглиско говорно подрачје - Исцелител или Secret Ingredient на Ѓорче Ставревски. Останати филмови кои биле во конкуренција:
-Враќање на Кастриот Абдили
-Незаборавната пролет во заборавеното село на Куштрим Бектеши
-Година на мајмунот на Владимир Блажевски и
-контраверзниот Ругање со Христос на Јани Бојаџи.

Еве ја листата со останатите кандидати, уште еднаш: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/submissions-to-the-91st-academy-awards-for/

Не ми се верува дека уште има луѓе што не сфаќаат како функционираат Оскариве за странски филмови (на фејсбук, не на форумов нормално :D )

Исцелител е одбран да биде дел од поголемиот избор за филмови од неанглиско говорно подрачје.

Ова не е никаков успех нити нешто неверојатно.

Речиси секоја година праќаме филм.

Исцелител беше најпопуларен и најзборуван филм од сите (пар) филмови што излегоа кај нас лани.

Не знам зошто ова го сметаат за огромен успех.

Ова е исто како да пратиме песна во полуфинале на Евровизија... нормално, очекувано и најверојатно нема да донесе никаков успех и никој во светов нема да знае дека постоел филмов.

Не ми се верува дека уште има луѓе што не сфаќаат како функционираат Оскариве за странски филмови (на фејсбук, не на форумов нормално :D )

Исцелител е одбран да биде дел од поголемиот избор за филмови од неанглиско говорно подрачје.

Исцелител беше најпопуларен и најзборуван филм од сите (пар) филмови што излегоа кај нас лани.

Ова е исто како да пратиме песна во полуфинале на Евровизија... нормално, очекувано и најверојатно нема да донесе никаков успех и никој во светов нема да знае дека постоел филмов.
Никој нема да ти реагира тука, пиши го на статус, одамна немало конфликт на SJW псевдоинтелектуалци што млатат празна слама на фејсбук.

И сеа тие од фб ко ќе те прочитаат овде ќе се просветлат.

Може го сметаат за успех, зашто лани не пративме филм - наводно не биле квалитетни и немало достоинствено да ја претстават Македонија. А ко ќе ми текне што се пративме во минатото, Златна петорка за некои од нив е Кум.

Лично за мене е успех што не се изглупиравме и не пративме нешто друго, туку најнаградуваниот филм во годината, а не ко во 2016 - наместо Џган, го пуштија Ослободување на Скопје, што реално беше ем полош, ем никој не го виде. Џган исто добро помина по фестивалчиња.

Среда обид:Стискајте палци:place:

656565.png

19 септември рецензија:
2 пати се обидов за кус период да го срушам дневниот рекорд i failed.Оставаме работите по ''природен пат'' да дојдат најверојатно тоа ќе биде длабока зима Декември-Јануари.Денеска имав флешови тс уште од вчера па така го репризирав Џони инглиш :facepalm:денес и вториот дел+Dan in real life<3многу убав филм ми е овој она што викат warm family movie with little sparkles како и да е гледајте го Mandy ПОШО Е ПАРТАЛИ САМО ФАЛЕШЕ уше малце,и да Hearts Beat Loud е одличен за сите оние кој се ложат на инди:love:Ник оферман е закон!

upload_2018-9-19_22-50-46.png

Последно уредено:
Еј стварно е супер као порасна Џона хил.Пазете од еден dumb fat fuck u superbad чекорење низ годините заедно со прифаќање на улога у Волкот од Волстрит за мизерни 60к,само МУ БИЛО ЧЕСТ да соработува со Скорсезе,и да види како всушост функционира денеска го имате како режисер у Mid90s негово првенче што ми мириса на успешност не е корнење коси,ама мислам ќе биде добро прифатен.Пред некоја недела го глеав кај Џими кимел у емисија навистина делува refreshing.Не дека сум нешто голем фан на Џон иако му имам изгледано поголем дел од филмовите ама се чини дека детево веќе навистина си е застанат на свој нозе она шо се вели(сте го приметиле овој дел така)Џона е шизик кој мириса на хипстераја налик на буфот
Одлична трансформација (y)Само може да учи од Бејл еден ден е 90кг за 1 недела 45кг :pos:
kbIFVbe.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom