кои Албанци се споменати во химната?[DOUBLEPOST=1536846662][/DOUBLEPOST]
ФИФА нема закон дека играчите мора да ја пеат химната. така да кој не сака може да не ја пее. порано и Пандев ја ќутеше па и 90% од Македонците.
химната е индивидуално прашање. не можеш на некој да му наредиш да ја пее. мене ми е јасно дека не ја пеат затоа што не ја сакаат. факт е дека само на Албанците им смета бидејќи во репрезентација ја пееле и Срби, и Босанци и Турци и Власи. а што точно им смета еве нека кажат албанските членови на форумот. а химната пред сè треба на Турците да им смета затоа што се пее за Крушевската Република и востанието против Турците, а против Албанците нема апсолутно ништо, особено што во тоа востание учествувале и Албанци на наша страна.
што се однесува до мојот став, се додека ФИФА не донесе закон дека мора химните да се пеат, мене не ми смета ако некој ќути. негово лично право си е. Михајлович кога беше селектор на Србија проба да ги тера да ја пеат химната и се испокара со Љајич на кого како Србин муслиман му смета химната бидејќи се пее за христијанство.