Panta Rehi
Евангелско Протенстантски Христијанин
- Член од
- 8 јули 2018
- Мислења
- 29
- Поени од реакции
- 9
Поради моето долгогодишно искуство во Бога и Иусус Христос уверен сум и од самата содржина на Светото Писмо убден сум и уверн дека Патот до вистината на живото е самиот Христос друг пат нема за одње или следње, што и да правиш и да работиш во животот без Исуса Христа во овј свет е само суета.Инаку, добар?
Не може нешто како Ислам да е измислено од еден човек исто како што христијанството не е измислено од еден човек.
Надолу текстот за атеистите ти е премногу недолично навредување на луѓето кои не веруваат во богови.
Сатана и такви симболи ги користат само христијанските догматици за заплашување, заедно со „големите огништа на адот“. Ајде прибери се и полека со тоа кој е безнадежен, кој е со надеж итн итн... малку вера на дело, не тука напразно да зборуваш како си христијанин, најдоброто нешто на светот...
Немам намера да се докажувам или да се издвојувам дека ја сум најдобар, но сакам да им ја кажем вистината на луѓето, за кој е патот. Затоа што издвојувањето или неверието водат во заблуда и пропаст на човечкиот род, ја од искуство зборувам за вистината. Дека само Исус Христос е патот до Бог Таткото и вечниот живот.
Затоа што времињата се наближуваат да се исполнат во последно време.