НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Би можел еден тон причине да ти наброим, ама ме мрзи искрено, и многу ми се смее со ова со револуцијава, али ај ќе прескочим.

Ја углавном кајгана га користим у она малу слободно време што го имам, за заебанција за тепање време, речиси никогаш не навлагам у сериозни дискусије, пошто не вреди, форум е ова.
До утре да се објаснуваме, пак тебе тоа што го игра ГСВ ќе ти биде добро, мене ќе ми остане кошарка за дејчиња и педерчиња.

Али заслужи барем еден одговор од тие тон што би имал да ти ги наброем, пошто фино у културно праша.
Пошто скоро никад не сум озбилен, и повеќето случаи сакам да се заебавам, или да бцкам некого, не делуем така, ама малу сум постар од повеќето на темава, и сум гледал една друга кошарка, и други играчи, и друга НБА,
Не денешнава бљувотиња за жене.
А ГСВ се све што не чини у денешнава кошарка собрана на едно место.

Плус и многу гадни и одбивни муцке ми са Кари и Томпсон и Грин, па уште и оној сучлено кого некои се дрзнуваат да го стаат у иста реченица и ранк со Леброн, капак им беше !!

Се надевам дека си задоволен од одговорот :icon_lol:

Марли Стелт.

Он топик,овие индијанциве ги мразам до толку(Дурант нарочито,ради него почнав за ОКЦ да сум),шо Леброн од претходно најхејтан играч се надевам дека ќе освои веќе неколку сезони по ред..

Кое лицемерие.Немаало врска тоа што Џордана освоил 6 прстени,а на спротивната страна се возбудувате на финалината на Леброн.И зошто тој најголемиот според вас не освојува титули во тие финални мечеви кога е најголем?
Лесно е братчина во истокот да ги попаруваш отепанине екипи,ела во западо.И А Дејвис по 50 коша им даава на сите,паа тоаа не го прави наајголем.
Видете ги само бројките на Џордан во финалината.+ додаадете декаа е 6 од 6.

Која црна повреда :facepalm: Ти таму да небеше па знајш дека сам ги бираше играчите? Јас несваќам зошто финалињата се репер за тоа кој е ГОАТ кога ЛеБрон со овие бројки за мене е крал и ГОАТ. Ама ајде не се расправам сите овде за Коби и Џордан сте така да немам намера да се објаснувам со некој за кој единствен аргумент му е 6 од 6 во финале. Бил Расел тогаш 11 има ни ЛеБрон ни Џордан ако е така нетреба да се во таја дискусија.
На Џордан едиствен аргумент му е дека има 6 од 6? Можно ли е да си до толку кошаркарски неписмен? Дечко МЈ е причината зашто НБА е глобален феномен. Мј е причината зашто е толку популарна низ цел свет. Истиот помеѓу 2та 3peats се пензионираше немаше играно 2 години кошарка се врати и па доминираше. Истиот не се избрука со јак тим да изгуби финале од Факинг Далас. 100% учинок во финале. 100 % мвп на лига , мвп на финале, награда за најдобар стрелец и уште многу успеси. Ама боце роден 2000+ ќе дојде тука ќе кажр аргумент ви се само финалињата. Океј у реду. Имаш интернет 21 век сме имаш снимки разгледај архива па дојди врати се да коментираш за Џордан.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Леброн е најсовршен кошаркар кој светот можел да го има, и неверувам дека ќе го има пак.
Фрик на природата, ненормално физички спремен.
Кошаркарска интелегенција ненормално добра.
Играч толку доминантен немало нити ќе има, до утре вие зборите за Џордан.

Кој ги спомнавте тие две године пауза на Џордан више, не ви текнало дека Џордан се одморил тие две године, знаете колку две године имаат импакт на телото на кошаркар после 30 године?
Плус Леброн од средно влезе у НБА, подолга кариера до овој момент имал од Џордан на истите године.

Друга работа, Скоти Пипен, тие две године кога го немаше Џордан, беше прв тим НБА, прв одбранбен тим НБА и топ 3 кандидат за МВП, и беше на една судиска ненормална грешка од НБА финалето, без Џордан.
Кажите ми кога Леброн имал таков соиграч?

Родман да не се искараше со Ајзеа Бед Бојси ќе имаја сигурно уште некоја титула од тие на Џордан.

Кога играл Џордан против тим со 4 ол стар играчи ??
Кога у времето на Џордан имало 4-5 супер тимови у лигата?

И кур потите со изгубените финалиња, освен она со Далас, у сите финалиња што ги изгубил Леброн играл за послабиот тим, па два од тие тимови, овој сега и првиот со Буби Гибсон, без него не би имале 20 победе.
Подобро тогаш да не стигнел до финалињата според вашиот муабет?

1 на 1 Леброн би го изел Џордан за доручек, повисок, поснажен а побрз.

Е прочитав у една колумна мислим, пишуваше, истово што го пишав погоре, дека Леброн би го изел 1 на 1 Џордан, али разликата меѓу нив двајца е што Џордан не би го напуштил теренот, или би го тепал Леброн 1 на 1 или би умрел тамо на теренот.
А кога Леброн би изгубил би го гушнал и би му рекол, респект братче.

Затоа е Џордан ГОАТ, а Леброн не е, ама е многу блиску, одма позади него. И ако против ваков Голден Стејт освои уште една титула со Кливленд, или било кој друг тим, може комотно да се прае муабет дека е и рамо до рамо со Џордан.

Не знам кога Џордан играл против тим со 4 Ол стар играчи, ама знам кога Леброн играше со 4 ол стар играчи во екипа, а тоа не беше баш така одамна. Т.е. со три и еден бивши ол стар играч.[DOUBLEPOST=1527606370][/DOUBLEPOST]
1 на 1 Леброн би го изел Џордан за доручек, повисок, поснажен а побрз.
Леле што прочитав Боже Господе :eek::eek::eek::eek::eek: Аиа аиаиаиаиаиааииииииииииииииииииииииии Марли изгуби се идеш на игнор, првиот си што ја има таа чест.

Играч толку доминантен немало нити ќе има, до утре вие зборите за Џордан.

тоа се тие навивачи на Кливленд (Леброн) и на Реал (Роналдо) кои мислат дека светот почнал и завршил со нивните миленици...

што да ти кажеме, во право си ваљда. Леброн е КРАЛ.
Кој е Џордан па да може со него да се споредува...

он топик:

Се покажа, со овај плејоф барем, дека баскетот не се состои САМО во шутирање на тројки.
да беше така тогаш немаше да има и други позиции во екипата и ќе гледавме центри во минатото кои шутираат само за три и толку.
Баскетот стана побрз и има повеќе поени, но не знам дали има до толку убавина во фати-шутни игра, а баш таква фати шутни игра во решавачките натпревари ги кошташе и Бостон и Хјустон финале.

Ај Хјустон е тројкашка екипа, ама Бостон сам се попари...

Во финале, 4-2 за ГСВ. (sorry Lebron fans but that is enough)

Лесно е братчина во истокот да ги попаруваш отепанине екипи,ела во западо.
Многу лесно заборавате дека баш на тој исток беше Чикаго кој што две сезони по ред имаше најдобар скор во лига и МВП играч во Дерик Роуз, ги заборавате Бостон и Индијана со Вогел кои имааа најдобра одбрана во лига, Атланта сезоната со 60 победи па и Торонто кои играа страшна регуларна сезона годинава.

Океј е, факт е дека истокот е послаб јасно ми е тоа. Ама тука се прави слика како Голден Стејт на западот да игра по 3 рунди против дрим тимот, а уствари само два пати (Оклахома пред две и Хјустон годинава) играа против квалитетен противник, никој од другите тимови што се сретнаа во овие 4 години не беше доволно квалитетен да им земе повеќе од една партија.

8 финалиња игра по ред, 9 во 15 сезони, тоа е страшно достигнување во било која конференција и во било која лига.

И само тука уште се фураат тие смешни муабети од збирштината хејтери на Леброн дека било боље да не играш во финале отколку да играш и да изгубиш во истото. :ROFLMAO:

Nemalo dominanten igrac ko Lebron ... a Jordan 10 sezoni najdobar strelec u liga ej, DESET (apsolutno nikoj ne e ko nego vo ovaa statistika ), pa sto sakate podominantno od ova ? Lebron edna, ovoj 10, i toa u redosled, so isklucok na periodot koga pauzirase ne igrase. 7 od tie 10 sezoni koga e najdobar strelec e so 30 ili nad 30 poeni. Nemalo dominanten igrac ko lebron ... okeeej.
Uredue, ne pocna NBA ligava so Lebron, niti pak ke zavrsi so nego, i ne gleam kako ova ne pravi nas hejteri na Lebron. Ako posocuvanjeto na fakti e hejt sprema lebron, ondak ok, go hejtam ko da nema utre.

Последно уредено:
Претеравте и едните и другите, МЏ е најдобар во својата ера, Леброн во својата. Ко деца од 10 години сте, Меси или Роналдо е подобар. Дури и кај децата има повеќе логика, вие овде споредувате две ери. Не можиш да споредиш 20 години разлика во никој спорт, технологијата и медицината се многу напреднати и во сите спортови сега гледаме страшни атлети, многу поспремни од порано. За да е уште потешка споредбата во двете ери се игра по различни правила. Не знам како не ви се здосади. Убо ви вели Коби, гледајте и уживајте.

Многу black-and-white thinking на темава :) Има нешто што се вика измеѓу но е тешко прифатливо за повеќемината, например дека 3/9 финалиња е подобро од 3/5 да речеме.

Најдоминантен играч беше Шек, или Вилт у негово време.

доминација =/= најдобар стрелец у лига

Најдоминантен играч беше Шек, или Вилт у негово време.

доминација =/= најдобар стрелец у лига
ok, togas ke go zanemarime faktot deka jordan bil 10 godini najdobar strelec u liga, sto go pravi eden i edinstven vo istorijata na kosarkata, ke go zanemarime i toa sto vo redosled toa bilo slucaj, onaka, celosno, za da go isterame muabetot deka Lebron e najdobriot na site vreminja :)
Zasto toa bese diskusijata tuka, i sve sprotivno od ova tvrdenje e hejt kon lebron, ko momentot najdobar vo istoraijta da e nesto meh, onaka, minorno, pa ne smeat da se iznesat argumenti koi toa tvrdenje mnogu lesno mozat da go pobijat.

Stvarno smesno e da se kaze deka nekoj go hejta lebron, samo zasto tvrdi deka jordan e Najdobriot, ova vise preterizam e, ko popaleni tinejdzerki za justin biber sto niz cel net go branat od trolovi i navredi, razbiram za nesto drugo da se povikuvate odma i da se izbacuvate, ama za ova be, pa uste i sme go hejtale lebron samo zasto ne se soglasuvame so toa vase tvrdenje. Pa ne vikam deka medvedenko e be najbolji, za jordan pravime muabet, generalno gledano, eden od najdobrite sportisti ( ne kosarkari ) sto istorijata gi prosvedocila.
I Lebron ke bide tamu nekade, uzivajte, nikoj ne go degradira, pogotovo ne posle ona sto go pravi sezonava.

Па како може да е накој најдобар а губел финалина од Клеј и Кари?Како може да е некој најдобар а да јаде метли од ГСВ ? Па дури и лани Дурант имаше подобар учинок од него.Најдобриот лани трбеаше да има над 40 поени просек по меч.
Ете не брукај те се и отворете јутјуб и статистики еден тон има за времето на Џордан,па вратете се ќе правиме муабет.
И гледам дека пишувате оти Џордан не освојувал сам,туку Пипен имал голем удел.Среќа што Леброн сам ги освои и не му помогнаа Вејд,Реј Ален,Бош и Ирвинг.У реду е,најдобар играч на денешницва е ама е срамно да се споредува со Џордан,а надвор од паметот е толку многу да се преувеличува дека бил подобар од него.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom