Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Исто и Венгер,да не се разбудеше,ќе го земеше сега на зима Џони Еванс за 20+милиони,ама се разбуди и место сега,на лето ќе го зема за 3 милиони.Клаузула за отпаѓање,3милиони. :kafence:
Па реално тоа е добра цена за Џони :D[DOUBLEPOST=1523365522][/DOUBLEPOST]Иначе, околу замени за тројцава напред, јас сум за да се смени комплетно клупата зашто според мене ниеден од нив не може ни приближен импакт да има како овие. Соланки позајмица како што е кажано горе е супер, ама Ингс колку и да ми е при срце како играч што даваше 100% и немаше среќа со повреди... Нема место за сожалување ако е треба екипата да оди на скалило погоре, каде и што припаѓа. Лалана исто со повредиве се унакази, штета. За одбраната убаво кажа @Peja989 , таква комбинација би била одлична али too good to be true.

Трансферите си ги погоди ептен човекот...Нема везе како и да е вечер да ги здрвиме и у гости!

Абе едно погодување, што да ти зборам. Глеам, се дупнавме од осјавање а и Клоп пошто ги погоди трансферите, продужи да купува фудбал менаџер играчи.

Ги гледав и се мачев кога Рој беше менаџер, па лоши времиња со Кени, една сезона блесок со Роџерс и се останато беда, ги гледав на реваншот од ФА купот пред 2 сезони против четвртолигашот Ексетер, кој не успеаа да го добијат во првите 90 минути.

Се на се, поминав долги, тешки, мачни 10 години, исполнети со фрустрација, пцуење, солзи, реметење од секој навивач на друг клуб. Но сега, 10 сезони подоцна, овие момци, кои играат со 200% од можностите, кои газат се пред себе, ме направија најгордиот фан во универзумот.

Можат во 1/2 финале да изгубат и 17-0 во двомеч, но оваа генерација на Клоп, Салах, Фирмино, Робертсон, Ван Дајк, Џини Вајналдум никогаш нема да ја заборавам.

ОВА ШТО СЕ СЛУЧУВА НЕ Е НОРМАЛНО!!!

Ако истера Клоп со овај менталитет може многу да се направи. Изгледа победата против Сити од 4-3 конечно го натера да сфати дека не може 90 мин да се игра само напаѓачки фудбал и дека може малку и тактички да се поработи. Можеби повторно имавме среќа но и при првиот нивни гол имаше фаул над Вирџил па никому ништо.

Исто така многу слаба партија на Сане, 180 минути да го тероризираш ТАА и да примиш само 1 гол е стварно одлично. А со онаква напаѓачка постава се знаеше дека ќе примат гол кога тогаш, само што првото полувреме го изиграа перфектно па не успеавме да се составиме со топка.

Физички делуваат како да се најспремен клуб во цел свет, имаат голема шанса сега против сите, нека се држат со ладни глави па да се слават и други победи

Ги гледав и се мачев кога Рој беше менаџер, па лоши времиња со Кени, една сезона блесок со Роџерс и се останато беда, ги гледав на реваншот од ФА купот пред 2 сезони против четвртолигашот Ексетер, кој не успеаа да го добијат во првите 90 минути.

Се на се, поминав долги, тешки, мачни 10 години, исполнети со фрустрација, пцуење, солзи, реметење од секој навивач на друг клуб. Но сега, 10 сезони подоцна, овие момци, кои играат со 200% од можностите, кои газат се пред себе, ме направија најгордиот фан во универзумот.

Можат во 1/2 финале да изгубат и 17-0 во двомеч, но оваа генерација на Клоп, Салах, Фирмино, Робертсон, Ван Дајк, Џини Вајналдум никогаш нема да ја заборавам.

ОВА ШТО СЕ СЛУЧУВА НЕ Е НОРМАЛНО!!!
Тешко тебе[DOUBLEPOST=1523399584][/DOUBLEPOST]
Се слагам Томи, јас би да се задржи Рагнар, да се исфрлат Матип и Ловрен и да се купи уште еден ѕвер штопер а пари за него да се присоберат од трансфер на овие две цепеници. Пример, нека на двајцата заедно им извадат 30м фунти, уште 30м и ете ти ѕвер штопер за партнер на ВВД, трета опција Џо, четврта Раги и чао. Мињоле ионака си оди, втора опција или ќе биде Кариус со нов голман на прва или Кариус ќе си остане број еден а втор си е Дени Ворд. Со тоа, конечно би добиле и повеќе од солидна одбрана во целост.

За средина, доколку Емре си оди, покрај Кеита мора уште еден играч со дефанзивни карактеристики и во офанзива замена за Момо и Мане, мои желби се Депај и Заха.
Со денешниве цени од труповиве назад и повеќе можи да се извади. Туку Алдервирлд можно е да бега од Спарс. Срамота ќе е ако не проба да го земи. Ќе има конкуренција ама макар да проба, а не да ми излези со изјава како е задоволен од Дежан и Матип. Де Вриј како слободен ќе го земат Интер. Тах е доба итн. А за крило Заха е супер опција, топ ако го земат.

Последно уредено:
Ееееееееееееејјјјјјјјјјјјј не ми се верува што се деси, за мене пласман во 1/4 беше веќе овер ачивинг за сезонава во ЛШ, ние стигавме до 1/2 и тоа преку Сити!!!!

На почеток на сезона игравме климаво ама како што пиша и Розата погоре, после 4:3 утакмицата сфати ваљда Клоп дека мора да нагази топка, да почека да го нападне противникот а он да се брани со цел тим па да искористи кога истиот тим ќе се ослободи и да го нападне. Клоп тактички мастермајнд за двомечов, поставеност на игра на екстремно високо ниво. Играчите можам да кажам дека изиграа на високо ниво, сепак не можевме да очекувавме нит сакавме посед 80-20 во наша корист. Си ја чекаа шансата и си ја искористија. За воља на вистината, Сити беше два пати оштетен со поништениот регуларен гол и пеналот од Милнер, нешто што да би ни се десило нас ќе умаравме до 2023та за тоа како никој у Европа не не' сака и не' саботираат.

Во врска со играчите, да не издвојувам поединци, само ќе кажам, ако оваа утакмица не ви е доказ колку Хендерсон е битен во овој систем на Клоп, џабе ќе биде понатамошна дискусија на таа тема, со било кој.

Одиме на финале!!!!!!

Јаката генерација, ќе изгубите сеа 7-0 вкупно во двомечот од Реал, 4-то место во ПЛ, гробишта ќе му ебеш на Клоп и на овие што ги наброја погоре. У реду е Томи не забегувај, горд фан на Пул, хк пу.

Тек треба Ливерпул да покаже цврстина и стабилност во иднина, оти до сега имаа 2-3 пати вакви сезони и после тоа тонеа. Џабе е се ако летоска дојде Реал и рокне 100че за Салах а Пул остане со Соланке во нападот. Мислам да не бидам сфатен погрешно, супер почеток и основа е ова, али како што реков тек треба да покаже Пул стабилност и да ве прави горди. :D

liverpool + sudii > man sity , barcelona +sudii <roma
jas obozavam teorii na zagovor ima li premnogu politika vo fudbalov odnosno pep da e kiknat poradi zoltite tanteli so i nosi a barsa kako nositel na separatizmot vo katalonija ?????

Јаката генерација, ќе изгубите сеа 7-0 вкупно во двомечот од Реал, 4-то место во ПЛ, гробишта ќе му ебеш на Клоп и на овие што ги наброја погоре. У реду е Томи не забегувај, горд фан на Пул, хк пу.

Тек треба Ливерпул да покаже цврстина и стабилност во иднина, оти до сега имаа 2-3 пати вакви сезони и после тоа тонеа. Џабе е се ако летоска дојде Реал и рокне 100че за Салах а Пул остане со Соланке во нападот. Мислам да не бидам сфатен погрешно, супер почеток и основа е ова, али како што реков тек треба да покаже Пул стабилност и да ве прави горди. :D

Нормално е дека ќе те направат горд, кога една деценија не си бил во ваква ситуација.

Ливерпул има уште фурни леб да јади за да се мери со елитата, ама за прв пат е на прав пат, имаат менаџер кој знае што прави, прават паметни трансфери, одлично се менаџира со клубот и на светска сцена Ливерпул малку по малку си го враќа имиџот. Ова е (се надевам) само почеток.

Него, @Ron Burgundy кажи ми, како одигра вчера Арнолд? Кажи ми како тоа на 19 години, со 30 професионални утакмици, на онаков меч со толкав притисок, каде 80% од нападите на противникот одат од твојата страна, да не направиш ни една грешка, да играш смирено како да имаш 50тина вакви утакмици и некој кајгана експерт да ти ги спори квалитетите?[DOUBLEPOST=1523432745][/DOUBLEPOST]https://www.thisisanfield.com/2018/...e-star-of-champions-league-win-over-man-city/

Па и плус да те прогласат за играч на натпревар и да те фалат легенди како Џерард, Фердинанд и Лампард.

Последно уредено:
Не заборавај да напоменеш дека доби жолт во 25та или која и остана во игра, не беше заменет и остана до 80та, кога веќе беше јасно дека сме пласирани.

Сто мајки сум му ебал на Дежан, ама секоја чест, изгази овие две утакмици со сити. Дај бе почни да играш константно ти ебам тоа ропакот шумарски.
925c7ace7592d33206f5c4417e5acde6.jpg

Да не беше ВВД, ни ТАА ни Ловрен немаше вака да "воскреснат" и да играат толку стабилно. Каков доктор е човекот, машина! Внесе сигурност во ваква климава последна линија, проблем кој што трае со години, за толку краток период. Рутински игра против било која екипа, најдобриот напад во Европа лимитиран на еден гол, стуб во воздушни дуели, стопер во права смисла на зборот. Трансфер ипол се покажува засега.

Се надевам само нема Клоп повторно да го фатат будалите и да вика па еве Ловрен супер играше, не треба друг играч да се зема. Што кур, нека купат уште еден ко Вирџил, ништо нема да изгубат.

Да не беше ВВД, ни ТАА ни Ловрен немаше вака да "воскреснат" и да играат толку стабилно. Каков доктор е човекот, машина! Внесе сигурност во ваква климава последна линија, проблем кој што трае со години, за толку краток период. Рутински игра против било која екипа, најдобриот напад во Европа лимитиран на еден гол, стуб во воздушни дуели, стопер во права смисла на зборот. Трансфер ипол се покажува засега.

Огромен удел има Ван Дајк, се стабилизира одбраната и тоа многу, но голем удел исто така има и Кариус кој буквално воскресна, Робертсон, кој од Јануари на ваму игра феноменално, па дури и ТАА кој како што одминува времето е се подобар и подобар.

Огромен удел има Ван Дајк, се стабилизира одбраната и тоа многу, но голем удел исто така има и Кариус кој буквално воскресна, Робертсон, кој од Јануари на ваму игра феноменално, па дури и ТАА кој како што одминува времето е се подобар и подобар.
Се тоа стои, и другите тројца од одбраната+ Кариус се супер во последно време и тоа е се резултат на тимска работа итн итн. Само, тие и претходно играа и истиот тој Кариус беше Мињоле вол 2.0, а откако дојде ВВД тогаш сите овие дигнаа ниво на игра и форма и се каде што се моментално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom