Ја би го трејдал Бол,а би го оставил во тим Томас.
Томас заедно со Пол Џорџ, и плус уште еден квалитетен стартер би биле тим за плејоф.
Лонзо е 43872075239567 пати побитен за тимот од миџетот.
Овој Томас не би имал ништо против да го остават, но ако прифати да игра онолку колку што покажува и да нема загарантиран статус на стартер. Дечкото ми се чини дека има стварно комплекс, игра кога сака да покаже некому реваншизам, инаку си трчкари и шутира беспотребни шутеви. Но ако му најдат добра вредност за трејд, без размислување треба да го трејдаат.
Младиот кор на играчи на ЛАЛ испадна добар, каков што и претпоставуваа агентите (и Кларксон е одличен играч иако замина), можеби ниту еден од нив нема да биде иден суперстар, но сите, буквално сите (Лонзо, Инграм, Кузма, Рендл, Kларксон) ќе бидат одлични играчи во своите кариери ако ги заобиколат повредите.
Особено ми е драго за Рендл, дечкото беше најнепотребно хејтан а според мене има најголем плафон од овие четворица во тимот.
Сезонава е идеална. Нема глупо танкање, младите учат како да победуваат и да набијат менталитет, иако уште си имаат проблеми. Нека доаѓа Леброн или Казнс (само не Пол Џорџ, никако преценетиот Пол Џорџ!) и пичиме во плејоф догодина без проблем, а со повеќе среќа и конференциско финале.