Ај аргументирај го и ова, те молам.Исто така,книгите за Хари Потер не се за основци.
Туку да, ако мислиш дека Хајди е тешка за разбирање, тогаш Хари Потер на 99 години дури би ти била сфатлива. Хајди била тешка за разбирање. Сешто!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај аргументирај го и ова, те молам.Исто така,книгите за Хари Потер не се за основци.
Каков аргумент! Готово, ме поби.
Реков дека „Хајди“ е несфатлива,не дека е тешка за разбирање.Дете помало од 12-13 години и не може баш да „укопча“ што е поентата.Ај аргументирај го и ова, те молам.
Туку да, ако мислиш дека Хајди е тешка за разбирање, тогаш Хари Потер на 99 години дури би ти била сфатлива. Хајди била тешка за разбирање. Сешто!
Па нема бе, ти реков, готово, ме уби со аргументиве. Како дебатираш, човече![DOUBLEPOST=1521809478][/DOUBLEPOST]Дури ни во британија не е прогласена книгата за расистичка, ти ќе ја прогласиш тука за таква![]()
Чекај, чекај, како? Ај пак.Реков дека „Хајди“ е несфатлива,не дека е тешка за разбирање.
„Хари Потер“ се книги преполни со имагинации што можат да го оштетат младиот детски памет кој се уште е во развој.Ќе се збунат децата и ќе им биде тешко да разграничуваат меѓу фантазија и реалност
Аууу, страшно!Книгите се опасни за мали деца.
Па нема бе, ти реков, готово, ме уби со аргументиве. Како дебатираш, човече!
Па што бараш во темава, тогаш. Седи си во филм и ТВ кај што си покомпетентен: имаш изгледано 2 филма. Годишно!Нема потреба да дебатирам за глупости,
Нема вака да се смееш ако твоето дете прочита некоја од тие книги и потоа расцепи глава на улица или ако падне и скрши коски.Некои родители го допуштиле тоа,па плачеле.Па нема бе, ти реков, готово, ме уби со аргументиве. Како дебатираш, човече![DOUBLEPOST=1521809478][/DOUBLEPOST]
Чекај, чекај, како? Ај пак.
Прегледај го приврзокот 187776
Аууу, страшно!![]()
Исто е и за неа и Том Соер. Има купишта текстови кои ги етикетираат како расистички.кога сме кај расизам, ја памтам хаклбери фин како апла расистичка. не сум ја читал одамна ама имаше баајги црнци кој беа опишани буквално како идиоти.
Не може за ваква тема да се тргне од самиот себе. Никаде нема да завршиме. Потребни се мислења од повеќе аспекти, неопходно е да се добијат недвосмислени информации за тоа што децата од одредена возраст може и треба да го читаат, а што не. Секако со акцент на квалитетот. Еве спротивно од тебе, има лектири од основно на кои до ден денеска се сеќавам на суштината и содржината иако сум ги читал пред 10тина години.Тргнете си од себе....Колку впечаток ви оставила некоја книга од тој период(основно)?
И дали сте имале желба да ги читате тие книги?
Јас,НЕ!
P.S.
Робинзон Крусо- ко за дете,филмот ми беше "онака"-нешто што не би го гледал по вторпат!![]()