Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
maler vi e coutinjo i mozda vi ja prenese kletvata od enfild hahah

Ова не е му е прв пат на Валверде. Пред секоја голема утакмица он вади мешан состав, и не почнува со сите сили односно се шлепа. Најмногу може да се познае по игрите на Меси, кога влегува со 125 % во утакмицата никој неможе да го запре. Незнам само овој шо го слуша.
Ај разбирам до некаде да беше ЛШ утакмица, али во лигата играме бе. Без разлика Атлетико или Лас Палмас победа носи 3 бода.
Не сумњам дека ќе ја освоиме примера, сеуште стојам на муабетот дека во недела ќе се крши сезоната.
За ЛШ со ваков профил на тренер дефинитивно нема шо да бараме. Челзи ќе го поминеме, али ако ни се падне Сити или Ливерпул господ нека ни е на помош. Буквално ќе го бутнат во шише од 125 милилитри, ќе го затворат херметички и ќе го фрлат во најдлабоката вода на Валверде. Ако можев јас обичен смртник да го прочитам, замислете шо би му направиле Пеп или Клоп.

Пред една недела кога победија со 6:1 беа супер , сега биле лигуши усрани!!!

tenor.gif

Кој има играно барем еднаш фудбал во животот, знае колку една одлука може да влијае на текот на мечот. Кога станува збор за повеќе такви одлуки, тоа тотално ја менува играта. До недосудениот црвен картон, одлична беше играта и шанси се редеа секоја минута, непостоечкиот пенал ја докрајчи играта.

Ова е трет директно украден натпревар сезонава. Значи не зборувам за случајни грешки, туку намерно крадење како во четврта општинска Македонска лига.[DOUBLEPOST=1519944727][/DOUBLEPOST]http://sportclub.mk/barsa-sest-boda/
6 бода за судиите.

Последно уредено:
Мислам дека сите ке се сложите со мене,како што кажав и порано оваа Барса нема РОСТЕР за на 3-Фронта,неможи да се атакува со 8-првокласни играци ајде 2-ца во фаза на прилагодување,уште 4-5 просечни.Кога се победува сево ова се турка под тепих,ама јасно е дека со овај ростер тешко за 3-ри фронта.После тоа поради неротирање доведува премногу акумулирана минутажа (каде повеќе од пола се осеќа).Диње тотално одсечен,дефанзива ајде таму-ваму ама во напад тотално изгубен,стално доцни нема дуплирања читан лесно од дефанзивците,Паулињо на почетокот не заслепи каде играше доста понапред со уфрлувања од 2-ор план-Ама последниве 5-6 натпревари игра повеќе средина е поблиску до Бускец и помага во дефанзива каде што не се снаоѓа најдобро.Валверде не го разбирам зошто не излезе со Кутињо,се гледа дека Иниеста е доста физички паднат.Срамота е да се плука по судијата,кога барса не креира ниедна шанса

Дури и да е вината кај Валверде за овој кикс, тоа е негова прва грешка сезонава, затоа ќе ве замолам да го поштедите од критики него.
Многу чудно играа скоро сите. Суарез изгубен, Паулињо исто, Дињ катастрофа и за прв пат во овие 2 сезони Умтити изигра многу чуден натпревар, на 2-3 пати беше целосно дезориентиран. Замените не направија никаква разлика.

Едноставно лош ден, се случува. Ништо не е изгубено, во недела имаат шанса за поправен, со победа одиме на +8 во однос на Атлетико, што е добра разлика.
Матеу Лахоз е ѓубре одвратно кое не сакам повеќе да го гледам да суди натпревар на Барса. Се надевам дека наредната сезона ќе им суди натпревар на Башакшехир во ЛШ и Арда Туран ќе му ја пукне главата со копачката.

Се случува грабеж, ја крадат титулата пред лицето на цел свет.
За кражба збори фан на Барса?! :facepalm:[DOUBLEPOST=1519964424][/DOUBLEPOST]
Сеа кога ќе излезат на конференција со тоа дека нормално било да грешат судиите, а те крадат пред очи :tapp:
До кога ќе се ќути за ваквите работи не знам, молчењето е одобрување на кражбата.
:facepalm::facepalm::facepalm:

Пред една недела кога победија со 6:1 беа супер , сега биле лигуши усрани!!!

tenor.gif
Играа против 18 на табелата, со примени 53 голови, со само 19 постигнати. Не им беше ова некое традиционално тешко гостување, не играа против некој од средината на табелата ниту против екипа како Реал, Валенсија, Севиља, Сосиедад или сл.
Плус тоа, играат во период пред еден од најбитните натпревари против Атлетико, тоа треба да им биде психолошки поттик да ги растурат овие, па со победа против Атлетико да решат многу дилеми, а они што прават, си играат ташак и не можат една гол шанса да створат против факинг Лас Палмас. Ај тренерот шо ја утна поставата, ама и тие што изиграа (секоја чест на исклучоци) изиграа ужасно, изгледа како психолошката подготовка да им е на најниско ниво.
Друга работа е што како се доближува крајот на првенството се полошо играат, и со Еибар, и со Гетафе и со Еспањол, па и со Челзи во ЛШ.
Ако ја следиш Барса од поодамна ќе видиш дека имаат традиција да усеруваат титули на крајот од сезоната, или барем да им дозволат на конкурентите да се доближат доволно за да не биде ништо сигурно. Ако пак ја прават истата работа го заслужуваат секое пцуење што го добиле. Не може стално да ти се случува истата работа, цела година играш добро и баш кога треба да ја завршиш работата да почнеш да усеруваш, за кој кур ги земаат тие милиони. Нема да им падне круната од главата ако од време на време ги отера некој у пичку матер, кога заслужуваат.

абе сезонава пораз немате, и сега наеднаш сите титули ги изгубивте, и ни еден играч не чини?? сериозни сте??

Ако покрај се ја освоиме лигата, треба со златни букви да се испише на некоја трибина на Камп Ноу, да се знае покрај какви се обиди за спречување сме успеале да освоиме :cujte:

Valverde: "Penal? Niko od naših igrača
nije znao zbog čega je dosuđen. Lahoz nam nije rekao kada smo ga pitali. Recite mi, kako je to bio penal? Mi još ne znamo."

"Svi pričaju o penalu a niko ne priča o tome što je njihov golman koristio ruke van kaznenog prostora."

"Razlika je sada pet bodova. Ljuti smo i sada smo još više motivisani da pobedimo Atlético u nedelju."

Ако покрај се ја освоиме лигата, треба со златни букви да се испише на некоја трибина на Камп Ноу, да се знае покрај какви се обиди за спречување сме успеале да освоиме :cujte:

Valverde: "Penal? Niko od naših igrača
nije znao zbog čega je dosuđen. Lahoz nam nije rekao kada smo ga pitali. Recite mi, kako je to bio penal? Mi još ne znamo."

"Svi pričaju o penalu a niko ne priča o tome što je njihov golman koristio ruke van kaznenog prostora."

"Razlika je sada pet bodova. Ljuti smo i sada smo još više motivisani da pobedimo Atlético u nedelju."
А ти ако продолжиш вака, ќе го надминеш и Ригел со востанијата за независна Каталонија :D

Што се накотија овие од Челзи овде? Ајт еден бан од овде.[DOUBLEPOST=1520015889][/DOUBLEPOST]Донев твитер спамерот бил модератор во Игри. :pos::pos::pos::pos:

Не знам дали е можно да се банира, тогаш другиот нека летне со бан.

Последно уредено:
А ти ако продолжиш вака, ќе го надминеш и Ригел со востанијата за независна Каталонија :D
За онаква кражба и малце е. Не те тера никој да читаш ако не сакаш, си имаш фан клуб, таму пиши и читај колку сакаш. Вие за Иниеста утакмицата десет години пишите, за други ќе кажвиш :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom