Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
problemot so stadionot e sto se potrebni nekolku stotina iljadi evra godisno za da bide spremen preku celata godina, pa tesko mi se veruva deka vardar vo atkuelnata situacija e sposoben tolku pari da odvoi. sigurno vardar (ili bilo koj) ne bi go dobil stadionot bez da se obvrzi da gi pokriva site tekovno troskovi, a tuka treba i da se racuna sto ustvari najkasno na 2-3 godini potreben e nov trevnik koj vredi nad pola milion evra (potreben e takov za da moze da igra reprezentacijata, ne mozes da stavis nekoj ko vo nekoe selo) + popravki izmegu. dodano uste cesti pojavi so popravki na drenazi itn koi sekogas se pojavuvaat, a da ne zboruvame za raboti na stadionot koi sekogas mozat da se pojavat.

zaradi toa i sakaat da go otkacat stadionot, sega site renoviranja povrzani so subvencii itn pominaa i nema od kaj na golemo da se krade, znaci se vo minus so stadionot, pa baraat glupav koj ke go prezemi tovarot. zamislete situacija vardar da ne igra povtorno grupna faza, pa za da zastedis 50.000 godisno kirija za site domasni natprevari mozno e vo nekoja godina da imas i troskovi od 500.000+ evra. baska sigurno nema da mozes da diktiras ceni za reprezentacijata i drugi internacionalni natprevari bidejki prethodno ke baraat da se obvrzes za pristojni ceni da im dozvolis na drugite da go koristat.[DOUBLEPOST=1518796339][/DOUBLEPOST]
Се сложувам со се што напиша за Попзлатанов, и горе-доле истото го мислам, ќе се покаже против бункер-екипите неговата ограниченост во напад. А за некаква улога во среден ред, би вршел работа на одредени натпревари од тактички аспект, ама не гледам потенцијал во него на таа позиција, повеќе може да пружи како крило. Нема некоја градба за последен играч за врска, а од друга страна не е ни технички и креативно којзнае колку добар за организатор на игра
ako se gleda kreativnosta i tehnikata togas e daleku pred na primer gligorov i markovic, a ima potencijal da bide i daleku pogolem organizator. ne ni mislam deka fizicki e preslab, barem ne do tolku za da ne moze da igra tamu.

vidi, kako krilen napagac moze da igra vo 1. MFL, no jas sekogas gledam i na toa dali igracot na taja pozicija moze da stigne do level so koj bi mozel da zaigra vo pokvalitetna liga (i togas na primer klubot da zaraboti od transfer). tuka go gledam problemot kaj popzlatanov i mislam deka kako desen bek (kade sto vardar momentalno nema potreba) i DM moze da stigne podaleku odkolku kako krilen napagac. bidejki na RB veke ima dobri resenie ja imam zelbata da se proba pred odbranata.

Последно уредено:
Po ne znam koj pat dojde Zivotot vo Makedonija, za se sto e makedonsko, a posebno za Vardar!

Едно од поголеми каења ми е што им го дадов и мојот глас. Мислев нешто ново, ќе е и продуктивно како замена за клептоманизмот на претходните, ама излезе: баравте промени е добивте замени, ама на полошо.
Може не е топиков политика ама и те како чепка длабоко у сите кој знаат дека Градски е Вардар и Вардар е Градски. А знаете што поише мене ме боли?! Тоа што тимот кој е репрезент на клупскиот фудбал и заштитен знак на Скопје и скопјани, у моментов е слика за потсмев и туѓинец на своето поради тие политики.
Некоаш немало и топки за тренинг , ниту прашак за дрес да се испере... ама пак таму се играше, таму се копаа и гробови на тие што зло му мислеа на клубот а сега дојде факинг Shиптар од Муртино и го брка клубот кој заедно со Западна трибина, 89/90 беа едни од првите предгласници за независна Македонија...
Епа момци боли, стварно боли за некој што знае што е суштината и идеологијата Вардар/Комити/Градски.

ako se gleda kreativnosta i tehnikata togas e daleku pred na primer gligorov i markovic, a ima potencijal da bide i daleku pogolem organizator. ne ni mislam deka fizicki e preslab, barem ne do tolku za da ne moze da igra tamu.

vidi, kako krilen napagac moze da igra vo 1. MFL, no jas sekogas gledam i na toa dali igracot na taja pozicija moze da stigne do level so koj bi mozel da zaigra vo pokvalitetna liga (i togas na primer klubot da zaraboti od transfer). tuka go gledam problemot kaj popzlatanov i mislam deka kako desen bek (kade sto vardar momentalno nema potreba) i DM moze da stigne podaleku odkolku kako krilen napagac. bidejki na RB veke ima dobri resenie ja imam zelbata da se proba pred odbranata.

Што знам, јас општо земено, во Попзлатанов гледам корисен играч, играч кој може да покрие повеќе позиции, кој ќе ги извршува тактичките задачи, ама не гледам играч кој би можел да се наметне како сериозна прва опција, без разлика од позицијата. Би рекол сличен тип на играч со Бобан Николов, со тоа што Боби доста подобро се снаоѓа во уфрлувањата напред од втор план. Може Јован и како среден играч да покрие, ама нема да биде најдоброто решение за таа позиција.

@Hoy Проблемите со Градски се уште пред промената на власт

Нешто спортски поврзано да пишеше? Доста ја труеш темава со глупости, секој пост ти е поврзан со ова[/QUOTE]

Abe tokmak ako ne gledas deka doagjanjeto na zivotot e tesno povrzan so Vardar, vo ovoj slucaj so stadionot za koj sto tvrdea deka kje se srusi, za sega da vadat ludi cifri od rakav za koristenje na istiot, togas ili si retardiran ili shtapski staorec.

Нешто спортски поврзано да пишеше? Доста ја труеш темава со глупости, секој пост ти е поврзан со ова

Abe tokmak ako ne gledas deka doagjanjeto na zivotot e tesno povrzan so Vardar, vo ovoj slucaj so stadionot za koj sto tvrdea deka kje se srusi, za sega da vadat ludi cifri od rakav za koristenje na istiot, togas ili si retardiran ili shtapski staorec.[/QUOTE]

Поврзано е само со бизнисите што Самсоненко ги водеше, а проблемите со Градски беа уште пред промената, ама добро. Ако некој делува на штабски стаорец тука, тоа си ти, затоа што еден пост од кога дојде смената на власт немаш напишано, а да не е поврзан со животот во Македонија. Не мораш да ми реплицираш, не планирам да дискутирам понатака на темава, терај си

Последно уредено:
@ForzaVardar ја алудирав на политиката како алатка ... а исто да ти потенцирам муабетов е за Вардар, нит за Ренова, нит за шкендија кој сега се некој фактор а за деценија ќе ги снема пак назад у Втора лига.
За тим со константност и традиција ама у вистинска смисла на зборот... колку и да си поданик на актуелнава власт ова е низок удар со стадионов и допира длабоко угордоста на клубот.

Problemi so CENATA za iznajmuvanje so stadionot nemase, ne lazi. Bas naprotiv pretprijatieto nekolku sezoni bea sponzori na Vardar. Ama ocigledno interesite na Vardar ne ti se na prvo mesto.

@ForzaVardar ја алудирав на политиката како алатка ... а исто да ти потенцирам муабетов е за Вардар, нит за Ренова, нит за шкендија кој сега се некој фактор а за деценија ќе ги снема пак назад у Втора лига.
За тим со константност и традиција ама у вистинска смисла на зборот... колку и да си поданик на актуелнава власт ова е низок удар со стадионов и допира длабоко угордоста на клубот.

Ако добро ме служи меморија, проблемите со користењето на Градски и шетањето по Маџари и Ѓорче започнаа уште пред промената на власта, затоа и изреагирав. Мое лично мислење е дека ова што се дешава не е тесно поврзано со смената на власта и некаква желба за наштетување кон Вардар, а дека не е променето ништо, на сите ни е јасно, исти гомна се и едните и другите

Ако добро ме служи меморија, проблемите со користењето на Градски и шетањето по Маџари и Ѓорче започнаа уште пред промената на власта, затоа и изреагирав. Мое лично мислење е дека ова што се дешава не е тесно поврзано со смената на власта и некаква желба за наштетување кон Вардар, а дека не е променето ништо, на сите ни е јасно, исти гомна се и едните и другите
Ako se lazheme :icon_lol::icon_lol::icon_lol: Ocigledno e na novava vlast deka se mu smeta sho e povrzano so Vardar.

ama tie setanja bea bidejki terenot ne izdrzuva golem broj natprevari za kratko vreme, a vo toa vreme vardar i rabotnicki recisi za semki go koristea koga igraa na stadionot. na toj nacin i dvata kluba profitiraa bidejki realno plakaa pomalku od sto dolikuva za tolkav objekt i toa rentanje za mali pari mozese da se narece i skriena subvencija (ne deka imav nesto protiv, OK e znaejki kolku tesko im e na nasite klubovi finansiski da funkcioniraat).

Ако Слога тепа у недела ќе си гризнам од г'зот што на 0-1 пропуштивме сигурна победа... ах Јоване, Јоване [emoji53]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Изминаативе 5 сезони пола утакмици ги изигравме надвор од градски од ѓорче преку карпош до маџари, така да ништо ново на таа тема а штабскиве пациенти кои сигурно не ни биле на утакмица треба да се изигнорираат. Решение за вардар беше изградба на сопствен стадион и тргање од градски бидејќи митот дека градски е дом на вардар оддамна е мртов, како може и да е кога посетеноста е едвај по 200 луѓе. А земање на стадион од 36000 е тотална глупост и енормен трошок за одржавање дури и без пари да ти го дадат.

De bre kolku se draznat nekoi severno skopjani na terminot "Dojde Zivotoo za svite", ko majka da si im spomnal bre, bree

De bre kolku se draznat nekoi severno skopjani na terminot "Dojde Zivotoo za svite", ko majka da si im spomnal bre, bree
Верoјaтнo требa дa ти е јaснo декa сите сaкaa пo секoјa ценa дa се смени влaстa. Се глaсaше прoтив, a не зa. Се нaпнувaaт луѓевo зaтoa штo сo твoите пoстoви aлудирaш нa тoa декa сo претхoдниве билo пoдoбрo и не требaлo дa ги смениме. Некoлку пaти нaпoменaв декa Сaмсoненкo никoј не гo бркa, ниту му зaбрaнувa дa влoжувa вo Вaрдaр. Чoвекoт се пoјaвувaше нa спoтoви нa вмрo, целa екипa стaвaше вo реклaмите, требaше дa рaзмисли декa немa вечнo дa бидaт нa влaст претхoдните. Акo негo гo интересирa Вaрдaр и бизнисите вo МКД ќе се врзе и сo oвие. Кaкo мoже Силјaн Мицевски дa е секoгaш нa влaст? Рaбoтaвa е си бaрa причини кaкo дa си фaти џaдетo. Никoгo не мoжеме дa oбвиниме, тaкa решил и тoa е тoa. Амa, фaкт е декa никoј не му прaви недoзвoлени сoпки рaди кoи би гo нaпуштил клубoт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom