Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што мисли Чеде, ама ја Глишиќ не би го играл ни во неговото родно Мршевци

Глишиќ му е грешка. Нема што тука да се спори. Очигледно и самиот си е свесен за истото, па верувам дека веќе од следната утакмица нема да го глеаме, макар сме играле со деснак на лев бек. Значи веќе иам кажано кое е моето мислење околу релативно полошите резултати во есенскиот дел, ама ај да се повторам уште еднаш. Играњето во групната фаза од Лига Европа си го зема својот данок, ама па од друга страна пласманот таму си донесе огромен финансиски бенефит за клубот. Е сега пошто се расфрлаш со статистика, знаеш ли колку мањак бодови имаше Вардар во есенската полусезона, во однос на една година претходно, во услови на еден далеку порелаксиран распоред, со само две европски утакмици против Динамо? Само 3, или 41 освоен бод према 38, и тоа во 17 утакмици предводени од Чеде пошто Седло ја предводеше екипата во првото коло со Шкендија. Значи бодовното конто не било толку драматично полошо, туку тука постои една друга работа, која сите ја занемаруваме, а тоа е дека Шкендија многу веројатно ја имаше најдобрата полусезона во својата историја. Ја немам кажано дека сум воодушевен од него, пишав и во една друга прилика, ќе му судиме после пројдени припреми и преоден рок, но под услов да има приближни услови како неговите претходници Андреев и Седлоски. А глеаме многу убаво што се случува ова зимо. Во еден преоден рок, заминуваат тројца актуелни репрезентативци, постојано се касни со неколку плати уназад, клубот има крајно неизвесна иднина, и во една таква ситуација кога не се знае што ќе биде од денес за утре со Вардар, како да бараш одговорност од некого во поглед на спортските достигнувања.

Хахаха... абе тој Лукман паднал на такво ниво да прифаќа проба во норвешки второлигаш, а он уште го сматра за некој играч од високо ниво. Мајко мила.
Колку пати ти треба да сфатиш дека Чеде не е тој што носи играчи во Вардар. Проблемот е што не се знае више кој ги носи, во ситуација кога во и околу Вардар фигурираат извршен, спортски, технички и оперативен директор, милион разно разни посредници, суфлери, советници, менаџери, а сите сакаат да зграпчат од колачот...
Chede i Kobra gi biraat igrachite normalno koj se ponudeni, vo 90% od slucaite tie go imaat posledniot zbor, Popzlatanov beshe zlheba na Chede primer.
Istiot Lukman lani na Zvezda mu barashe 400 000 evra godishno, taka da cisto sumnajm deka kaj nas bi doshol ispod 100tce.
+ Lukman imal ponuda da trenira so vtoroligashki klub od Norveshka (vo period ko beshe na trial vo Odense) da go sredat fit so uslov da potpishi za niv no toj ne prifatil.

Последно уредено:
Momci od Tetovo sum i bev na Stadion deneska abe ej nemozem da vi opisam kakvo beshe cuvstvoto koj im go pikna Grne abe ej takva shtama nastapi shto nemoze da se opishe ..Inaku edniot pomoshnik beshe bash od kaj mojata strana dva auti shto bea cisti za vardar gi pokloni na shkendija od koj eden beshe i toj pri koj padna golot Tosevski napravi ciat start i topkata ja isfrli Radeski a i eden Ofsajd digna pri shto i samata publika vikase Nuka Ofside sho znachi nema Ofsajd ali toa e toa

Momci od Tetovo sum i bev na Stadion deneska abe ej nemozem da vi opisam kakvo beshe cuvstvoto koj im go pikna Grne abe ej takva shtama nastapi shto nemoze da se opishe ..Inaku edniot pomoshnik beshe bash od kaj mojata strana dva auti shto bea cisti za vardar gi pokloni na shkendija od koj eden beshe i toj pri koj padna golot Tosevski napravi ciat start i topkata ja isfrli Radeski a i eden Ofsajd digna pri shto i samata publika vikase Nuka Ofside sho znachi nema Ofsajd ali toa e toa
Vakvo kriminalno sudejne nikogash ne sum videl, pa kakvi energicni startovi bea izvrsheni na Felipe samo i se ostana na opomena, Musliu i Alimi ocigledno posle 10ta opomena dobivaat zolt karton, ova nekoj novi pravila vo ligava izglea.. tolku tolerancija plateni sudii nesmeat da imaat, kamo li sudii na vakov vazhen natprevar.

Prema zvaničnim podacima na tribinama “Marakane” sinoć je bilo 35.642 gledalaca, a generalni direktor kluba Zvezdan Terzić ističe da je zadovoljan posetom, od koje je Zvezda prihodovala skoro milion evra.

Ова е само за од утакмицава со Цска.

После зашто дистанца од ракомет?
Абе кој е тој црн спорт кај што шампион зема 500к евра?? Пола Европа не ни знае дека постои...

Prema zvaničnim podacima na tribinama “Marakane” sinoć je bilo 35.642 gledalaca, a generalni direktor kluba Zvezdan Terzić ističe da je zadovoljan posetom, od koje je Zvezda prihodovala skoro milion evra.

Ова е само за од утакмицава со Цска.

После зашто дистанца од ракомет?
Абе кој е тој црн спорт кај што шампион зема 500к евра?? Пола Европа не ни знае дека постои...
Џабе, и да се вложи во фудбалот и да се направи екипа која редовно ќе игра групи ЛШ или ЛЕ, пак нема да се полни стадионот и да се прават пари од влезници. Ние едноставно сме таква семкарска нација која во секој момент ќе најде нешто поважно и покорисно од одење на фудбалски меч. Остај ги ти Делиите. Познавам лично неколку луѓе кои се Делии од најмали нозе и на нив Звезда им е на прво место, па после се друго, од фамилија, од работа, од забава итн. Едноставно спортот не му е во гените на народов тука и не му е приоритет. Мене есеноска ми беше срам од тоа што го гледав на Градски. Кај имаше четвртина луѓе од капацитетот па и повише од пола од тие си одеа у 60 минута, на првите два меча заради резултатот (демек до вчера Вардар се газеше низ Европа па им било чудно како толку многу губиме) а на мечот со Розенборг им било ладно (УЕФА треба да реагира и да не ги става мечевите во Декември за да можат нежните да гледаат фудбал до крај на меч на топличко).

Џабе, и да се вложи во фудбалот и да се направи екипа која редовно ќе игра групи ЛШ или ЛЕ, пак нема да се полни стадионот и да се прават пари од влезници. Ние едноставно сме таква семкарска нација која во секој момент ќе најде нешто поважно и покорисно од одење на фудбалски меч. Остај ги ти Делиите. Познавам лично неколку луѓе кои се Делии од најмали нозе и на нив Звезда им е на прво место, па после се друго, од фамилија, од работа, од забава итн. Едноставно спортот не му е во гените на народов тука и не му е приоритет. Мене есеноска ми беше срам од тоа што го гледав на Градски. Кај имаше четвртина луѓе од капацитетот па и повише од пола од тие си одеа у 60 минута, на првите два меча заради резултатот (демек до вчера Вардар се газеше низ Европа па им било чудно како толку многу губиме) а на мечот со Розенборг им било ладно (УЕФА треба да реагира и да не ги става мечевите во Декември за да можат нежните да гледаат фудбал до крај на меч на топличко).
Се е точно, само што Белград е 2 милиони односно колку цела Македонија со се љунгите. Плус според некои истражувања 81% од Србија навивале за Звезда или Партизан, плус имаат фанови од Црна Гора, Македонија итн. Па 35.642 гледачи во нокаут фаза после толку многу години и не е нешто спектакуларно.. според мене макар, освен Север што беше полн (веројатно затоа што картите се најевтини или ги добиле 'на гага') другите трибини беа полупразни.

Во Куманово одсекогаш луѓето се делеа на навивачи на Партизан и Ѕвезда, пред неколку години се активира и Кумани. Во Делије и Гробари се неколку друштва од 10другари, и така се ствара добра слика, организирано се оди се гледа. Ако споредиме таму си секогаш добродојден, иако си имат кодекси, кои се поштуваат од сите, за разлика во Скопје кога многу пати се плука по други биле сељци што барале тука, Вардар бил на скопјани итн. Но ете има време работите да се сменаат, добро почнавме ова лето. Најбитно е да се покаже на сите што нам ни значи Вардар, a тоа ќе го покажеме само со добра бројка на трибина.
П.С каква и да е ситуацијата во клубот наше е да се даде подршка на играчите кои апсолутно ја заслужија, лидер како ГРНЕ Вардар немал од многу одмна, бисери како Николов(кој патем беше во Тетово ја гледаше со Шкендија) Тодоровски, Барсегјан и магионичар како Филипе(тешко да имаме таков играч во иднина) имаме добри услови да изградиме клуб со европски прeдиспозиции, имаме добар тренинг комплекс, може да го земеме и стадионот(кажаa дека ќе се даде на спортски организации, да стопанисуваат со него, нема веќе тоа друштво да перее пари, како и да се викаше) веќе изигравме некое коло во Европа, може да привлече добри играчи со добра понуда и план.. но проблем е што сака управата, и колку ќе направи да го оствари тоа. Но наше е да дадеме подршка на клубот покрај кој израснавме!

Последно уредено:
Народот има љубов према гледање во живо кошарка и ракомет, отколку спрема фудбалот. Што кажа @Bianconero vero срамота е да се наоѓа изговор за да не се дојде да се гледа историскиот прв настап на клубот во Лига Европа

Каков играч добивме во Попзлатанов, уште не сме свесни. Дечкото е машина.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Го гледам Партизан со Плзен, и некако не гледам квалитет поголем од овој на Вардар или Шкендија.
И двата тима вредат некаде околу 25м евра, а Вардар 7.5м евра(според мене неверодостојниот трансфер маркет) добро организирани и дисциплинирани се Плзен, и тоа им донесе успех, она што ние го имавме под водство на Седловски.
Ако останеме со овој тим, и најдеме замена за Глиѓи

Го гледам Партизан со Плзен, и некако не гледам квалитет поголем од овој на Вардар или Шкендија.
И двата тима вредат некаде околу 25м евра, а Вардар 7.5м евра(според мене неверодостојниот трансфер маркет) добро организирани и дисциплинирани се Плзен, и тоа им донесе успех, она што ние го имавме под водство на Седловски.
Ако останеме со овој тим, и најдеме замена за Глиѓи
I za ushte 5-6 igrachi :D
Markovic-Gligorov ocajni se, posebno vo tandem, spori, tromavi, (podobra sredina sme imale so Temelkov-Despotovski) svaka cast za Gligorov golem vardarec ama mu pomina vremeto..Grne neka go molat barem ushte 1 godina da igra, bez nego promaja ke ima vo odbrana, nastrana liderstvoto i mudata na lav koj gi ima :cuc:
Bitang mislam deka go planiraat za krilo ili amc, mozhi po potreba i vo sredina da naprat nekoja kombinacija so Felipe, a i na vaka izgubena sezona jas bi mu dal shansa na Stojcevski i Iseni (ovaj vtoriov ima talent samo da ne ispadni Musli 2). isto dokolku Brdarovski e povreden "turigo" Todoroski ili Antovski na lev, ko sho pishav na Glisic treba da mu se zabrani fudbal dozhivotno da igra (za negovo licno zdravje) ushte ima vrtoglavici od sredata..
Gacevski
Toshevski-Grne-Novak-Brda/Todo/Ant
Stojcevski/Iseni --- Felipe
Popzlatanov--Barsegyan--Bitang
Maksimov

I za ushte 5-6 igrachi :D
Markovic-Gligorov ocajni se, posebno vo tandem, spori, tromavi, (podobra sredina sme imale so Temelkov-Despotovski) svaka cast za Gligorov golem vardarec ama mu pomina vremeto..Grne neka go molat barem ushte 1 godina da igra, bez nego promaja ke ima vo odbrana, nastrana liderstvoto i mudata na lav koj gi ima :cuc:
Bitang mislam deka go planiraat za krilo ili amc, mozhi po potreba i vo sredina da naprat nekoja kombinacija so Felipe, a i na vaka izgubena sezona jas bi mu dal shansa na Stojcevski i Iseni (ovaj vtoriov ima talent samo da ne ispadni Musli 2). isto dokolku Brdarovski e povreden "turigo" Todoroski ili Antovski na lev, ko sho pishav na Glisic treba da mu se zabrani fudbal dozhivotno da igra (za negovo licno zdravje) ushte ima vrtoglavici od sredata..
Gacevski
Toshevski-Grne-Novak-Brda/Todo/Ant
Stojcevski/Iseni --- Felipe
Popzlatanov--Barsegyan--Bitang
Maksimov
Nz zosho tolku se kritikuva Gligorov ali vcera izigra odlicno spored mene se gledase klasata na momenti...a i alimi i fazlagich ne se iznaigraja mn...Se idese preku Ibraimi i Radeski na stranata od Drvoto Glishic!

Каков играч добивме во Попзлатанов, уште не сме свесни. Дечкото е машина.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
popzlatanov e borben igrac so dobra atletika, no kako sto kazav i porano ne e dolgorocno za na krilen napagac. deckoto znae da izgine na teren, ama za sega nema zavrsnica i posledniot pas ne mu e na najvisoko nivo. ne zacabe na 51 natprevar vo 1. MFL ima tocno 1 gol i 3 asistencii i toa iako pretezno igrase kako krilen napagac.

spored mene popametno bi bilo vo situacijata vo koja e vardar cede da proba da go voigra pred odbranata kako defanziven vezen bidejki tamu dolgorocno podobro bi mozel da se snajde. sekako na pocetok posebno vo defanzivata bi pravel greski bidejki bi mu trebale meseci za takticki da se prilagodi, ama sto moze vardar da izgubi slednite meseci?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom