Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ало не ми се обраќај со кочијашки речник, да не ти ебам матер ја на тебе! Плукај и лечи си фрустрации до утре сабајле ако сакаш. Ме заболе мене. Ни сум ги гласал, ни ме занимаат. Ама никој не е должен тука да го малтретираш и труеш со политика. Пошто на нас не си битни интересите на Вардар, само ти си единствениот бранител. Нешто познато и видено ми звучи ова...
Normalno e da ima frustracii, a potajno i site nie "neutralnive" gi imame, posebno posle situacijata so noviot stadion koj trebashe da bide izgraden vo karposh kaj igralishteto na lokomotiva, no za zhal blokiran od novoto "gradonachalniche", nikogash sum nejkel da mesham politika ama taa e realnosta, se sho pravat dosega direktno ili indirektno negativno vlijae na Vardar, mislam deka Komiti moraa da reagiraat na ova (bile VMRO ili SDSM krivi ne e bitno) treba da go gledame licniot interes, pa vakva situacija da se deseshe primer na Shkendi ili Shkupi ke protestiraa so kalashnikovi dur ne se pusteshe vo izgradba, nie so opashkata vgaz si molchime i posle Filip vtori e prazen, e prazen e.

Од кај сме сигурни дека стварно биле заинтересирани за стадион, све беа рекла казала муабети.

Од кај сме сигурни дека стварно биле заинтересирани за стадион, све беа рекла казала муабети.
Се слагам, се беше чаршиски муабет... дека имало идеја да, ама ништо конкретно.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Глишиќ денес пак стартер :vozbud:

Иде Чеде отепај се на една Победа не си способен акција да направиш не пак голови да ги наполниш
дефинитивно најлошото нешто што се случи на Вардар е Чеде.

Работи кај вас преносот на ФФМ?

Теренов каков е, исто ни се фаќа дали играме во Ѓорче или на Градски. Кретените очигледно воопшто не го ни одржуваат како што треба.

Добар е овој Јаќимовиќ од Победа солиден е во дефанзива, а нашиот напад е еднаков на една голема нула.

Се успав упм. Резултатот не одговара на коментарите тука. На сила ги дадовме головиве или вие имате преголеми очекувања?

Се успав упм. Резултатот не одговара на коментарите тука. На сила ги дадовме головиве или вие имате преголеми очекувања?
Не беше едвај, ама под очекувањата. Добро е што првиот гол падна пред крај на полувреме, па им олесни у второ.
Тошевски е играчиште.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

На мускули. Слаб натпревар на Вардар, ги добивме на крајот на кондиција.
Не направивме некоја посериозна прилика во прво полувреме освен голот и уште едно промашување на Барсегјан на 1-0. Голот падна по шут на Фелипе од далеку и лоша интервенција на гостинскиот голман. Одби кратко и Барсегјан налета па погоди за 1-0.
Победа не беше закана за нас во ниту еден дел од мечот, дури оставија впечаток дека дошле да изгубат што е можно помалку. На 1-0 лежеа по терен, како да водат, а не да губат. Ги извадија Вања и Шиле, влегоа Максимов и Битанг и малку живна играта. Направивме неколку контри и реализиравме дел од нив. Максимов првиот гол го даде откако ги обработивме по десна страна, каде што Тошевски одлично влезе и му сервираше топка на празен гол на Максимов. На третиот гол изигра добра контра, Глишиќ ја провре топката до Максимов, а овој даде предобар гол со пета. Битанг се гледа дека се труди многу, може да ни заврши добра работа. Тошевски и Грне беа одлични, Попзлатанов не ме воодушеви многу денес, имаше клучни грешни додавања во нападот.

И покрај впечатокот остана забелешката дека Победа беше преслаб противник и мора да не загрижува тоа што фудбалерите одиграа доста незаинтересирано, веројатно доцнењето на платите и незивесноста околу клубот им паѓа тешко, па не даваат се од себе. Не игравме добро за око и ако ова ни се можностите против еден од најслабите тимови од лигата, веројатно не очекува слична полусезона како првата. Нема никаков напредок во однос на прва полусезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom