Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Гарант има некое глупаво правило,не е така од ведро небо свирнато.Еве на Ливерпул-Тотенхем тоа на Кејн беше чист офсајд без никакво двоумење и види на крај какво правило е извадено поради кое не е досуден офсајд.Уште е тоа за мене офсајд,ама...
Кога викаш Сандро ја подаде топката,можеш да кажеш и дека можеби имаше фаул над него.
Ќе постира некој што е оправдувањето на судиите,гарант ќе има,па после ќе судиме.
Далеку е ова од бламот против Аталанта чинам,најсрамниот пенал свиран со ВАР досега.
Брат, кое правило го извадиле бе за Ливерпул-Тотенхем? Си извадија сосем вообичаено и нормално правило, ако играчот намерно ја врати топката кон голот или намерно игра со истата тогаш не е офсајд. Она од Кејн беше чист офсајд, какви црни правила се спомнуваат, класичен школски офсајд зашо Ловрен ја избиваше топката а не додаваше накај голманот.

Сега за мечов Виола-Јуве, какви правила? Едноставно Сандро ја додава топката (ненамерно) до играчот на Виола. Глупости живи у пичку матер, нека се ебе и фудбал и судење и Вар и се.

Најискрено брат не знам што комуницираа и што пишеа Мондонико и Syn..ова не е ниту фал, а уште помалце ни офсајд..чисто земена топка,а за офсајд е трагикомично..веднаш тие судиите (сите заедно) нека одат на лечење и нека му ги одземат лиценците ако досудиле офсајд(со оглед дека ја крена раката).

Јас обично најмногу ги бранам судиите и во глобала сум со став дека претерано се форсира за Јувентус дека му помагале судиите (тотално глупости)..ама ова е класична кражба како Милан-Лацио или Лацио-Торино.
Наполи - Болоња

Иначе Алегри на прес рече дека е фал свирнат.

abe i ja mislam deka ne e ofsajd, debilno e ova da se sviri za ofsajd, nema apsolutno nikakva logika, ama faul imase, sea sudijata sto sankcioniral nebitno VO SITUACIJAVA, inace sekako e bitno ako stvarno ne e ofsajd ova, zasto utre pak vaka ke zgresat i ke go doprat dnoto.
Vaka radi faulot nema sto da se buni nekoj, ako dosudese penal togas juventus ke bea osteteni, vaka nikoj ne e osteten osven sto uste ednas jadat blam pri cista situacija.
Немаше Јувентус да е оштетен затоа што не е некој очигледен фаул па да се маваме од земја, немаше да биде грешка и ако не го свирнеше тоа како фаул. А во ситуацијава свирнал ОФСАЈД, како можеа при 34243223 камери и 34324324 судии горе да досудат офсајд само еден Господ знае...[DOUBLEPOST=1518222173][/DOUBLEPOST]
Снимка од цело 1п. После 23:30 пуштете и тегнете се што било, или не било :D

https://ok.ru/video/620621793879
Види го Киелини вика у стомак дека го удрила топката. :pos::pos::pos:

Кејн беше во офсајд на таа со Ливерпул, топката беше подадена кон него и тој влијаеше на играта. Судиите ваљда таму решиле дека играта треба да „продолжи“ најверојатно ради тоа што Ловрен му ја „подаде“ на Кејн, со тоа што изреагира најаматерски што е можно во таа ситуација. Ја утна топката. Да се одбиеше, можеби и офсајд ќе се досудеше. Иако потегот е тешко криминален на Ловрен, требаше да си биде офсајд, зашо влијаеше Кејн, со тоа што топката беше упатена кон него.(поФторено)

На Фио - Јуве, ваљда е досудено затоа што топката е подадена од Сандро врз кој има контакт(фаул или не, небитно) и во пад ја удира, но која беше удрена од играч од Фиорентина во обид да ја му ја одземе. Може така виделе на ситуацијата. Може и тие не знаат што виделе. :tapp:
Додека не се пуштат јавно лепени, сечени и монтирани снимки од вакви чудни ВАР ситуации, ќе има тегнења тука. Не само и при ВАР, туку и зошто не се прегледувани или не е известен главниот за чудни ситуации, конкретно 2-те на Наполи, од кои едната беше иста како онаа со Бенатиа против Аталанта.

п.с. Ти горе, остај го Киелини! :D

Во никој она случај во ниту едно правило неможи офсајд да биди.
Се слагам.
@Stefan-kobe Тоа ти викам,тоа на Кејн беше чист офсајд,друго е намерно враќање на топката,а сосема друго да пробаш да избациш топка зошто некој противнички играч е зад твој грб,патем во офсајд.Бламажа чиста,за на крај да е правилно.Нема везе.
Викам на крај и за ова да не извадат некое банално правило,мада не гледам како.Јас поаѓам од тоа дека судијата всушност со тоа што го покажа,беше сигнализација за офсајд,а не тврдам дека е.
Најверојатно на крај можно е да испадне грешка на судијата,во сигнализацијата,фаул е реално во таа ситуација да беше свирен.
Како и да е овојпат нема никаква смисла да се дигате против Јувентус,ако е фаул,заслужено е што немаше пенал,макар свиреле опструкција,офсајд или не знам каква неповрзана глупост.

Ненормално е глупо она правило со Кејн и ловрен. Значи, играчот кој е во офсајд ситуација кога топката е упатена кон него, влијае на играчот кој игра намерно со топка. Нешто слично ко со пасивен офсајд.

Ако она на Сандро не е фаул, а oд покажаното е офсајд, тогаш е ограбена Фиорентина, зашто Сандро ја врати топката назад.

Судијава нула авторитет, ги моли играчите на Јуве да излезат од 16 метри :pos:

Суијата објаснал дека е офсајд така му рекол и на Пиоли. Пиоли вели дека не му личело дека е не намерно допрена топката од Сандро (т.е. во пад). Значи сепак има некое правило чукнато за оваа работа.

“They told us it was offside, but it’s impossible to think the double touch was involuntary. It was not offside. The rules are clear. Seeing as it was a very balanced encounter, these are the incidents that change a match.

“VAR can help a referee, but he needs to go back and watch the footage himself if he has doubts. I thought the touch was not involuntary, but you can watch it back and make your own mind up. He thought it was the right decision, I did not.”

Офсајдот е свиран заради тоа што според судиите допирот (ударот, како сакате наречете го) од Сандро се смета за ненамерен и тие го земаат во предвид само оној прв допир на топката од страна на играчот на Фиорентина. Правилото гласи така и сега она што може да се дискутира и секако е предмет на лична проценка е тоа дали ударот од Сандро е со намера (почнува нова акција) или пак не.

Секако на тоа може да се додаде дека имаше и елементи на прекршок и мислам дека судијата сам си ја искомплицира, бидејќи ако сте виделе од кадар од страната тој се мислеше уште во живо да свири фаул, го стави свирчето во уста, па се премисли и после две секунди покажа на белата точка.

Офсајдот е свиран заради тоа што според судиите допирот (ударот, како сакате наречете го) од Сандро се смета за ненамерен и тие го земаат во предвид само оној прв допир на топката од страна на играчот на Фиорентина. Правилото гласи така и сега она што може да се дискутира и секако е предмет на лична проценка е тоа дали ударот од Сандро е со намера (почнува нова акција) или пак не.

Секако на тоа може да се додаде дека имаше и елементи на прекршок и мислам дека судијата сам си ја искомплицира, бидејќи ако сте виделе од кадар од страната тој се мислеше уште во живо да свири фаул, го стави свирчето во уста, па се премисли и после две секунди покажа на белата точка.

Офсајд во онаква ситуација неможи да биди бидејќи Сандро јасно го менува правецот на топката без разлика дали е намерно или ненамерно...кој е будала намерно да ја враќа топката назад?..исто како и со рацете за пенали..кој е ненормален намерно да игра со рака па тоа нон стоп да се повторува?..си има јасни правила во фудбалот,очигледното менување на правец или траекторија на топката се окарактеризирва како чиста ситуација..додека Сандро прави двоен допир и тоа јасен без играчит на Виола претходно да упати некаква топка..неможи по ниту едно правило она да биди офсајд..додуша можи ако евентуално играчот на Виола ја подадеше јасно топката во тој правец и Сандро минимално ја допреше нешто слично како Ловрен со Кејн...двете ситуации се обратни и се очигледни грешки..таму Ловрен малце ја допре без промена на правец и овие си решија дека е чиста ситуација,сега Сандро уште на тацна да му ја донесеше топката а овие офсајд..ајде разбирам ние во Фиром да прајме вакви грешки што немаме повторена снимка ама овие ВАР имаат и се бламираат

кој е ненормален намерно да игра со рака?
:D
103658_hp.jpg

ја еба судијава цела утакмица синоќа,копиле гнасно
имало фаул,па ако имало што не свирна одма или линискиот да дигнеше знаме на 2 метри беше и не ни отиде сам да ја види ситуацијава ѓубрето за куров ми му стаеле екран до гз,пу
она па копилено Пјанич зел се курчи не излага од шеснаесетник,глуми лудило,да беше некој од постарите судии на клоци ќе го дигнеше.бернардески слави ко ЛШ да освоил а од бебе е у клубов,чоек го направија,гомно скапано,Салах што 4 месеци играше кај нас не сакаше да слави иако и него го свиреа цел стадион али нејсе и Монтоливо вака се курчеше па ене го се усра

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom