Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти ако се замараш со секаква примитивна и неписмена багра што пишеле и како пишеле кај ќе ти оди паметот не знам....секој си има право на свое мислење и џабе ќе се докажваш .

Иначе што да видам,не го гледав натпреварот ама штом го видов резултатот и јасно ми беше дека се имаат случено некакви судиски глупости со ВАР и кога дојдов да ја прочитам темата веќе се уверив:pos:..шо екипа ќе беше Јувентус,и најреално да победи пак ќе има циркузи на нивните натпревари:LOL:
http://sportmedia.mk/megjunaroden-f...ntina-pa-arbitarot-izmisli-of-sajd-i-go-spasi
Глеј го вториот клип и кажи искрено дали е офсајд или фаул.

Сега пак нечини ВАР :(

Ова кога го пишав, незнаев точно како работи ВАР, сеа одкако знаемо дека истите судии се и тамо горе нема некоја разлика, јуве си ги има :icon_mrgr:

http://sportmedia.mk/megjunaroden-f...ntina-pa-arbitarot-izmisli-of-sajd-i-go-spasi
posledniot kadar najubavo pokazuva deka e faul, samo sto tuka slikata go sece kontaktot so nogata na sandro i ne se gleda ic kontaktot, inace prvo go udri vo noga pa vo topka ama videovo e loso, slikata e skratena.
Faul e stek, neka ti go najde nekoj ovoj kadar so asalno video i ke se uveris vo toa.

Најискрено брат не знам што комуницираа и што пишеа Мондонико и Syn..ова не е ниту фал, а уште помалце ни офсајд..чисто земена топка,а за офсајд е трагикомично..веднаш тие судиите (сите заедно) нека одат на лечење и нека му ги одземат лиценците ако досудиле офсајд(со оглед дека ја крена раката).

Јас обично најмногу ги бранам судиите и во глобала сум со став дека претерано се форсира за Јувентус дека му помагале судиите (тотално глупости)..ама ова е класична кражба како Милан-Лацио или Лацио-Торино.

posledniot kadar najubavo pokazuva deka e faul, samo sto tuka slikata go sece kontaktot so nogata na sandro i ne se gleda ic kontaktot, inace prvo go udri vo noga pa vo topka ama videovo e loso, slikata e skratena.
Faul e stek, neka ti go najde nekoj ovoj kadar so asalno video i ke se uveris vo toa.
Добро можда и ја малце избрзав, го закачува малце по нога, мада пак е дискутабилно за фаул, ама Мондонико вика офсајд било свирнато. Офсајд еј :pos::pos::pos:

За прекршок со оглед на лошата снимка не сум сигурен,ама неможи ова да е офсајд..срамно донесена одлука

Најискрено брат не знам што комуницираа и што пишеа Мондонико и Syn..ова не е ниту офсајд, а уште помалце ни фал..чисто земена топка,а за офсајд е трагикомично..веднаш тие судиите (сите заедно) нека одат на лечење и нека му ги одземат лиценците ако досудиле офсајд(со оглед дека ја крена раката).

Јас обично најмногу ги бранам судиите и во глобала сум со став дека претерано се форсира за Јувентус дека му помагале судиите (тотално глупости)..ама ова е класична кражба како Милан-Лацио или Лацио-Торино.
Абе ај за фаул можда и ќе се проголта некако, ама офсајд еј :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: Па уште Мондонико објаснува правила ми вади некои а Сандро ја шутна топката, каков црн офсајд бе не се срамете со вакви изјави.

Не е убава снимката,на прво ми се виде како чиста ама сепак одбранбените фудбалери секогаш се заштитени и во глобала нив најмногу му се прегледува низ прсти и за најмал контакт од напаѓачите ги наградуваат со прекршоци(понекогаш не постоечки)...ама офсајд?..ненормална работа

Добро можда и ја малце избрзав, го закачува малце по нога, мада пак е дискутабилно за фаул, ама Мондонико вика офсајд било свирнато. Офсајд еј :pos::pos::pos:

Па офсајд беше свирнато од тоа што го видов на видеото.Ја подигната раката високо,а тоа е сигнализација на главниот судија за офсајд.Е сега дали беше или не,не знам бидејќи ништо не се гледа од видеото.
Дајте некое подобро видео,каде подобро се гледа целата ситуација.
За фаул можеше да свирне,ама пак не можам со сигурност да кажам,многу лош квалитет е видеото.

Па офсајд беше свирнато од тоа што го видов на видеото.Ја подигната раката високо,а тоа е сигнализација на главниот судија за офсајд.Е сега дали беше или не,не знам бидејќи ништо не се гледа од видеото.
Дајте некое подобро видео,каде подобро се гледа целата ситуација.
За фаул можеше да свирне,ама пак не можам со сигурност да кажам,многу лош квалитет е видеото.
Што треба да видиш за офсајд брат? Сандро му ја подаде топката на играчот на Фиорентина, доволно е ова, што има да се гледа дали бил во линија или не?

Што треба да видиш за офсајд брат? Сандро му ја подаде топката на играчот на Фиорентина, доволно е ова, што има да се гледа дали бил во линија или не?

Гарант има некое глупаво правило,не е така од ведро небо свирнато.Еве на Ливерпул-Тотенхем тоа на Кејн беше чист офсајд без никакво двоумење и види на крај какво правило е извадено поради кое не е досуден офсајд.Уште е тоа за мене офсајд,ама...
Кога викаш Сандро ја подаде топката,можеш да кажеш и дека можеби имаше фаул над него.
Ќе постира некој што е оправдувањето на судиите,гарант ќе има,па после ќе судиме.
Далеку е ова од бламот против Аталанта чинам,најсрамниот пенал свиран со ВАР досега.

Гарант има некое глупаво правило,не е така од ведро небо свирнато.Еве на Ливерпул-Тотенхем тоа на Кејн беше чист офсајд без никакво двоумење и види на крај какво правило е извадено поради кое не е досуден офсајд.Уште е тоа за мене офсајд,ама...
Кога викаш Сандро ја подаде топката,можеш да кажеш и дека можеби имаше фаул над него.
Ќе постира некој што е оправдувањето на судиите,гарант ќе има,па после ќе судиме.
Далеку е ова од бламот против Аталанта чинам,најсрамниот пенал свиран со ВАР досега.

Во никој случај во ниту едно правило она неможи офсајд да биди..едноставно тежок блам на судиите како за Милан-Лацио раката на Кутроне

abe i ja mislam deka ne e ofsajd, debilno e ova da se sviri za ofsajd, nema apsolutno nikakva logika, ama faul imase, sea sudijata sto sankcioniral nebitno VO SITUACIJAVA, inace sekako e bitno ako stvarno ne e ofsajd ova, zasto utre pak vaka ke zgresat i ke go doprat dnoto.
Vaka radi faulot nema sto da se buni nekoj, ako dosudese penal togas juventus ke bea osteteni, vaka nikoj ne e osteten osven sto uste ednas jadat blam pri cista situacija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom