Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Љупчо Антовски?
Љупчо е кул. Што се запнале па да морало да се научи нешто од предавања?
Идеш и гледаш шоу.
Учете си сами и од вежби.

Идеш да добиеш потпис.

Некој предлог професор оперативни и дали вреди да се оди на предавања или само аудит. и кај кои професори дали христина или милош за ос?[

Последно уредено:
Некој предлог професор оперативни и дали вреди да се оди на предавања или само аудит. и кај кои професори дали христина или милош за ос?[

Невена Ацковска ако е сеуште професор по предметов.
Не е лошо и на предавање да одиш. Има задачи на предавањата кои се паѓаат на теоретскиот испит.

За вежби и нема некоја голема разлика.

Невена Ацковска ако е сеуште професор по предметов.
Не е лошо и на предавање да одиш. Има задачи на предавањата кои се паѓаат на теоретскиот испит.

За вежби и нема некоја голема разлика.
а од каде е најдобро да се вежба,учи (за задачите од аудиториски)?

Мислење за професориве - асистентиве:
Калкулус - Димитрова Весна
ОВД - Чорбев со Бобан или боље Арменски Гоце со Бобан?
АОК - Билјана и Дединец Александра
ООП - Невена со Весна Киранџиска или Ивица Димитровски (и предавања и вежби)

Значи кај Невена Ацковска е најдобро за предавања по Оперативни системи, а Панче Рибарски како објаснува на аудиториски вежби?

Збор два за професориве:
Игор Мишковски и Костадин Мишев(АОК)
Наташа Илиевска(ДМ2)
Христина Михајлоска(ООП)
Гоце Арменски(ОВД)

Наташа не се замара многу. Генерално чита и препишува од слајдови. Не дека нема знаење, ама не знае да ја објасни логиката и суштината на материјалот како што тоа го знае Миле.
Знаењето и културата на Христина се на ниво на средношколец. Бев еднаш на вежби ООП и АПС, почна да тресе зелени, крената е. Коа си навикнат на Делев или Бобан и после идеш кај асистент од рангот на Христина е.. трагикомично. Генерално никому не би ја препорачал за никој предмет.
Гоце има знаење, интересно објаснува само тешко дека ќе го најдеш низ факс за консултации и сл. Конкретно за ОВД ротираат повеќе професори, се менуваат на 2-3 недели. Лани беа Чорбев, Арменски и Калајџиски.

Мислење за професориве - асистентиве:
Калкулус - Димитрова Весна
ОВД - Чорбев со Бобан или боље Арменски Гоце со Бобан?
АОК - Билјана и Дединец Александра
ООП - Невена со Весна Киранџиска или Ивица Димитровски (и предавања и вежби)

За ОВД истото важи како погоре. За вежби се добри и Бобан и Иван (ако уште ги држи).
Александра Каневче е многу добра и многу добро објаснува, само е малку тивка (планирај да си седиш понапред :)). Секогаш излегува во пресрет, на консултации или увид ти објаснува се', убаво, полека, дури и се труди кај може да се најде да ти се даде некој поен.
За ООП најбоља двојка ти се Маџаров х Бобан.

Одобруваат уште молби за промена на професор кај што немаш поклопување? Поточно за софтверско инженерство ме интересира, зошто слушам дека полесно се поминувало кај Катерина.

Одобруваат уште молби за промена на професор кај што немаш поклопување? Поточно за софтверско инженерство ме интересира, зошто слушам дека полесно се поминувало кај Катерина.
Не. Само ќе имаш неколку часа од нигде никаде на iknow овозможена опција да промениш сам професор и тоа ти е единстена можност да си смениш самиот. Секако не најуваат ниту ништо, ако начекаш супер, ако не жив и здрав. Доста колеги така сменија професор по некој предмет.

Ако ти се учат 20+ слајдови теорија :D

Не. Само ќе имаш неколку часа од нигде никаде на iknow овозможена опција да промениш сам професор и тоа ти е единстена можност да си смениш самиот. Секако не најуваат ниту ништо, ако начекаш супер, ако не жив и здрав. Доста колеги така сменија професор по некој предмет.
Дали некој нешто им рече на тие колеги или не можат да приметат?

Ако може збор два за м-р Костадин Мишев (Оперативни) ,д-р Сашо Граматиков (Оперативни)? И дали Љупчо пушта уште првиот ден список затоа што денес имам АОК но сеуште не е официјална распределбата?[DOUBLEPOST=1517838398][/DOUBLEPOST]Зошто ми стои статус невалиден на запишан семестар а ми стигна тикет дека е успешно запишан семестарот ?

Последно уредено:
Дали некој нешто им рече на тие колеги или не можат да приметат?

Ако може збор два за м-р Костадин Мишев (Оперативни) ,д-р Сашо Граматиков (Оперативни)? И дали Љупчо пушта уште првиот ден список затоа што денес имам АОК но сеуште не е официјална распределбата?[DOUBLEPOST=1517838398][/DOUBLEPOST]Зошто ми стои статус невалиден на запишан семестар а ми стигна тикет дека е успешно запишан семестарот ?
Не, ништо не може да ти кажат, си сменил професор кога они овозможиле таква опција. После тоа се водиш кај тој професор, неговото име го пишуваш на пријава, кај него зимаш потпис и тој ти стои на Iknow. Најнормално си е се.
П.С. Иста група сме биле и мене ми се таа комбинација оперативни, само некако рано ми се терминиве, не знам дали кај нив да одам или кај некои други покасно :D

Ако ти се учат 20+ слајдови теорија :D
А кај Маџаров нема теорија? И дали и аудиториските се разликуваат или кај сите асистенти е исто? И за оперативни исто ме интересира дали е исто кај сите професори и асистенти.

А кај Маџаров нема теорија? И дали и аудиториските се разликуваат или кај сите асистенти е исто? И за оперативни исто ме интересира дали е исто кај сите професори и асистенти.

Има и кај Маџаров мислам, и git се учело на вежби.
Кај Маџаров беше Томче асистент, сега друг ќе е.

Во секој случај по различен материјал предаваат Маџаров/Ѓорѓевиќ и Катерина/Боро.
Кај вториве бев јас и знам мноогу теорија имаше.

Оперативни системи е иста програмата кај сите. И на предавања и на вежби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom