Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Тежина на вториот семестар во споредба со првиот? Ги положив сите предмети од прв, за втор сега на кои предмети повеќе да се сконцентрирам, кои се потешки така? Ако може по некој збор за сите.

Дискретна 2 е на слично ниво со 1, можда и нешто полесна, Објектно-ориентирано програмирање се положува полесно од структурно, ама подобро да го научиш убаво затоа што е важен предмет за понатака. АОК е доста обемен предмет, и ти препорачувам барем еден дел да исчистиш на колоквиум, дали теорија или задачи, ако успееш и двата одлично, ама обиди се барем еден дел, затоа што стварно има премногу материјал. Јас сум на ПЕТ така да Калкулус немам, а ако го имаш Основи на веб дизајн како изборен, релативно лесен предмет, не е тежок да се научи и положи. Иначе, во глобала за нијанса потежок би требало да е втор семестар, уствари прв семестар е еден од полесните, со оглед на тоа што Вовед во информатика и професионални вештини се смешки реално :D

Тежина на вториот семестар во споредба со првиот? Ги положив сите предмети од прв, за втор сега на кои предмети повеќе да се сконцентрирам, кои се потешки така? Ако може по некој збор за сите.
Обрни внимание на АОК, обавезно прави проектите, гледај да направиш солидни етестови и поени од лаб да извадиш, бидејќи знам многу деца што положиле теорија и практично а морале да го презапишуваат предметот бидејќи немаат доволно поени за прелаз (150 беше). Така да од тој аспект, АОК ти е убедливо најзаебан предмет. Објектно можеш да положиш и ако не ти компајлираат задачите, пошто делче по делче се прегледува, и се е по шаблон, јас само од code задачите ги решавав, предавања и аудиториски не отворив, се сам си сфатив, така да доста полесен е од структурно. ДМ2 не би се сложил дека е полесна од ДМ1, има веројатност и комбинаторика и ако не ти оди тоа може доста мака да имаш. Бизнис и Веб дизајн се боза предмети, има доста што без ништо да чепнат одат и си полагаат, не би требало мака да имаш со нив

Материјалот од ДМ2 е полесен од ДМ1, но, ако полагаш на испит, тогаш ДМ2 ти е најзафркнат предмет од сите бидејќи овде имаш 3 блокови и секој блок ќе мораш да вадиш најмалце по 30% од поените. Последнава испитна сесија сите испопаѓаа (баш сите!) поради блокот Комбинаторика.

Каква е процедурата за префрлање од 4 годишни на 3 годишни студии ?

Каква е процедурата за префрлање од 4 годишни на 3 годишни студии ?
Кога ке собереш кредити за дипломска со 3, ке запишеш дипломска со 3.
Нема никаква процедура.

Ме интересира која е разликата со 3 годишни студии и 4 годишни студии?

Ме интересира која е разликата со 3 годишни студии и 4 годишни студии?
Со 3 ке дипломираш како инжинер по информатички технологии, со 4 ке бидеш инженер по информатички науки.
Ако одлучиш да продолжиш понатаму, магистерските ке траат 2 години, поскапо ке биде.

Збор два за професориве:
Игор Мишковски и Костадин Мишев(АОК)
Наташа Илиевска(ДМ2)
Христина Михајлоска(ООП)
Гоце Арменски(ОВД)

Ќе може некој да сподели мислење за Магдалена Костоска по АОК, Марија Михова (предавања ДМ2) и Методија Јанчески (вежби ДМ2)? :)

Ќе може некој да сподели мислење за Магдалена Костоска по АОК, Марија Михова (предавања ДМ2) и Методија Јанчески (вежби ДМ2)? :)

Михова и Методија се тешко срање, Михова е една од по строгите професорки што се доени од ПМФ и е арогантна премногу , Методија е доста стар чоек што уште е асистент и едноставно само ги препишува аудиториските и знае некогаш да замара со тоа што ке прозива рандом индекси или датуми и да излага некој да решава на табла. Според мене за ДМ1/2 најдобар асистент ти е Бојан , а за професор Весна/Александра. Магдалена е океј, знае да пушта бодови на увид и слично а и со предавањата е океј, се додека не ти предава Љупчо по АОК се друго е океј али би ти препорачал Сашо или Игор кај нив мислам дека најмногу ќе научиш.[DOUBLEPOST=1517767813][/DOUBLEPOST]
Збор два за професориве:
Игор Мишковски и Костадин Мишев(АОК)
Наташа Илиевска(ДМ2)
Христина Михајлоска(ООП)
Гоце Арменски(ОВД)

Игор е одличен, Наташа може малце брза со предавањата ама доста знае жената и на консултации моеш да ја замараш до утре се ќе ти објасни и ќе ти реши. ОВД глеј практичниот дел да го научиш односно и Бобан и Иван се солидни асистенти така да кој и да ти е топ. Христина е океј, доста темелно го поминува материјалот ама доколку види дека нема заинтересираност на часот може да скокне или побрзо да помине така да кај нејзе ќе треба малце поголема интеракција да имате.

Михова и Методија се тешко срање, Михова е една од по строгите професорки што се доени од ПМФ и е арогантна премногу , Методија е доста стар чоек што уште е асистент и едноставно само ги препишува аудиториските и знае некогаш да замара со тоа што ке прозива рандом индекси или датуми и да излага некој да решава на табла. Според мене за ДМ1/2 најдобар асистент ти е Бојан , а за професор Весна/Александра. Магдалена е океј, знае да пушта бодови на увид и слично а и со предавањата е океј, се додека не ти предава Љупчо по АОК се друго е океј али би ти препорачал Сашо или Игор кај нив мислам дека најмногу ќе научиш.[DOUBLEPOST=1517767813][/DOUBLEPOST]

Игор е одличен, Наташа може малце брза со предавањата ама доста знае жената и на консултации моеш да ја замараш до утре се ќе ти објасни и ќе ти реши. ОВД глеј практичниот дел да го научиш односно и Бобан и Иван се солидни асистенти така да кој и да ти е топ. Христина е океј, доста темелно го поминува материјалот ама доколку види дека нема заинтересираност на часот може да скокне или побрзо да помине така да кај нејзе ќе треба малце поголема интеракција да имате.

Зошто се додека не му е Љупчо, ќе може некој збор за него, на мене ми е сега за втор семестар?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Предлог професори за Софтверско и Оперативни?[DOUBLEPOST=1517769198][/DOUBLEPOST]
Зошто се додека не му е Љупчо, ќе може некој збор за него, на мене ми е сега за втор семестар?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мењај обавезно. Не само што ништо нема да научите, туку задолжително присуство ќе имате за потпис. На предавања ќе слушате за градежните работници, за политика, за Нескафе... буквално се освен материјалот.
Човекот не се замара со ништо буквално, на мејлови не враќа, на консултации ретко кога можете да го најдете, а за давање поени ако ви фалат не се надевајте. Оваа сесија не пушти студент на кој му фалеа 0,5 поени за положување, така што се треба да ти е јасно.

Дали некои од нив бара задолжително присутство на часовите?

Љупчо Антовски?
Љупчо е кул. Што се запнале па да морало да се научи нешто од предавања?
Идеш и гледаш шоу.
Учете си сами и од вежби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom