Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Колашинац досега забележав само еднаш да биде споменат од страна на @the_kop , тенкот е бесплатно ангажиран и според мене веќе може да конкурира како еден од подобрите играчи на левата бековска позиција во лигата. :)
После Јанг, можда.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Еве какви постови имаше во Јули.. 20 и некоја страна

Чекај сега, прво рече дека Сити е дрим тим за Јунајтед, сега дека нијанси решаваат.

Инаку, како Сити лани делуваше како екипа, па нека си ебе мајката. Да не беше Де Брујне да повлече, дупка ќе дупнеа на здраво. Всушност, секако дупка дупнаа на здраво, го освоиа од трите подолгото. А ако уште еднаш го споредиш Стерлинг со Марсијал, има сериозно да се расправаме.

Сити е жив просек екипа. Ако зборуваш за балансираност, која црна балансираност ја има Сити? Има 7-8 бекови и два централни играчи. Има еден класичен шпиц во поодминати години, и еден резерва кој е малку ментален и незрел. Една балансираност што да ти кажувам. Четири клучни фудбалери му се стари или немотивирани. Агуеро, Јаја Туре, Компани, Силва.

Ерера не е Рој Кин и Сколс во едно, но за Фернадињо и инвалидот Гундоган е Чави.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.949
Поени од реакции
67.695
:toe:

И само затоа што може да си дозволи, не смее да се критикува што прилично лошо и глупо го прават тоа.
Секогаш одговараш на погрешен заклучок. Не ни пречи критиката кон трансфер политиката, сите си знаеме дека имаа доста промашени трансфери пред да дојде Мурињо, ни пречи тоа што викате, Јунајтед троши пари, како другиве да ги купуваат играчите со OneCoins.

Ваљда можеш да расудиш дека се 2 различни работи.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Не знам јас како да доловам :D
Да земат Сане и Салах да отганизираат трка на 100 метри, сите да ги хајпаат дека ќе биде ептен неизвесно, ќе заврши со фото финиш. Сане го остава Салах на пола патека, и овој после вика супер си истрчав јас, не сум крив што Сане истрча ептен побрзо, задоволен сум.

На почеток на сезона значи си седнал и си рекол еве очекувам волку победи, волку порази и нерешени. Дури и сите 19 други тимови да имаат подобар скор, сепак толку се очекува од нас и задоволни треба да сме ако го имаме тој скор. А не си бил ептен напален како готово сезонава со Сити сте над сите и цело време ќе биде тоа неизвезна битка каква што не сме виделе до сега.

И само затоа што може да си дозволи, не смее да се критикува што прилично лошо и глупо го прават тоа.
Добро бе Донев, ако се тркаш со Болт од пред 10 години (какви што се Сити според скорот МОМЕНТАЛНО) дали ќе си незадоволен ако си истрчал со максимум од твоите можности? :) Толку е едноставно сега за сега, за понатака ќе видиме. Има скоро 2 третини од сезоната и милион работи можат да се случат. Во ЛШ си завршија работа после 4 кола, Карабао купот се чека 1/4 финале, во ПЛ имаат сосема задоволителни резултати, така што еве до 30ти Ноември Манчестер оваа сезона ја игра на високо ниво, ниво кое за прв пат после 5 години доликува на Јунајтед на Фергусон.

Што немора да значи ништо, еве со 2 порази од Арсенал и Сити Премиер Лигата ќе им отиде официјално во курац уште на старт на Декември. Со 2 победи ќе го зголемат притисокот и ќе го направат празничниот период далеку поинтересен. Посебно што и Челзи е веднаш позади, па и тие ќе добијат надеж дека можеби и можат да постигнат нешто повеќе.

Каква ќе биде сезоната ќе судиме на крај. Нормално дека нема фан на Јунајтед што не сака да се вратат на врвот во Англија, ама еве ќе кажам по трет пат, ако и на почеток на Февруари пак се на 8-10 поени негатива зад Сити, што е до мене слободно нека ги пренасочат сите сили кон ЛШ. И така и така немаат доволно широк состав на 2 фронта, а во ЛШ со малку среќа во ждребот мислам дека моментално има бар едно 7-8 екипи кои би можеле и до титулата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Добро бе Донев, ако се тркаш со Болт од пред 10 години (какви што се Сити според скорот МОМЕНТАЛНО) дали ќе си незадоволен ако си истрчал со максимум од твоите можности? :)
Ако јас и сите други сме верувале и збореле дека можам да се носам со него, нормално дека ќе бидам незадоволен ако ми избега :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Ако јас и сите други сме верувале и збореле дека можам да се носам со него, нормално дека ќе бидам незадоволен ако ми избега :D
Види сеа, има реални луѓе кои викаат "прејак беше за мене" и тоа е тоа. :D Исто како што лани Сити си кажале за Челзи на пример. :)

Мада пак ќе кажам, ова за моменталната ситуација на табелата e. Сити има слабости и тоа го тврдам и мислам дека само прашање на време е кога ќе врзат 2-3 кикса по ред. Само не сум сигурен дека Јунајтед ќе може да направи толкава серија од победи за да искористи тоа и да дојде до првото место.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Види сеа, има реални луѓе кои викаат "прејак беше за мене" и тоа е тоа. :D Исто како што лани Сити си кажале за Челзи на пример. :)
Значи си кажале така и си биле задоволни. Не биле разочарани и не инвестираа за да не им се повтори неуспехот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Значи си кажале така и си биле задоволни. Не биле разочарани и не инвестираа за да не им се повтори неуспехот.
Кој вика дека Јунајтед нема да инвестира? :D

Јунајтед има позиции кои мора да ги пополни макар и да земе ПЛ/ЛШ. :)

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Ме потсети дека лани си го правеа Ерера подобар од Канте. Толку просечен сквад играч. Ама да, најдобри се за правење филмови и верување во нив :icon_mrgr:
Тоа иде како кампања. Прво беше трубење за Марсијал со секој постигнат гол дека бил поисплатив од Форд Мондео '98, Линделоф идниот Видич, Смолинг капитано футуро ака Фердинанд и вонсериските партии, Ерера најдобриот средњак, прво Шо па Јанг сега најјаки леви бекови.
И секако со измислените трансфери и нереалните желби, убедливо на прво место. Нејмар, Гризман, Бејл, пола Тотенхем сите ќе дојдеа преодниов рок. Ова од ракав што ми текнаа први, има милион примери :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Кој вика дека Јунајтед нема да инвестира? :D

Јунајтед има позиции кои мора да ги пополни макар и да земе ПЛ/ЛШ. :)
Зар не пополни се во изминативе две фантастични трансфер лета за клубот. Колку треба, десетина години? :cautious:

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.911
Поени од реакции
7.482
Тоа иде како кампања. Прво беше трубење за Марсијал со секој постигнат гол дека бил поисплатив од Форд Мондео '98, Линделоф идниот Видич, Смолинг капитано футуро ака Фердинанд и вонсериските партии, Ерера најдобриот средњак, прво Шо па Јанг сега најјаки леви бекови.
И секако со измислените трансфери и нереалните желби, убедливо на прво место. Нејмар, Гризман, Бејл, пола Тотенхем сите ќе дојдеа преодниов рок. Ова од ракав што ми текнаа први, има милион примери :D
Појма немаш што пишуваш,мајке ми,продужи со дресовите,позабавно е.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Цела среќа па фановите на другите екипи не се такви. :)

Зар не пополни се во изминативе две фантастични трансфер лета за клубот. Колку треба, десетина години? :cautious:
Кој кажал дека фантастични биле траснфер летата за клубот освен тебе бе ДОНЕФФФФФФФФФФФФФФФФФ?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Цела среќа па фановите на другите екипи не се такви. :)

Кој кажал дека фантастични биле траснфер летата за клубот освен тебе бе ДОНЕФФФФФФФФФФФФФФФФФ?
Значи ни лани не се палевте после "спремни сме за титула", со дуото Погбрахимович, пратено директно од господ за да ја покори Премиер Лигата, а ни летово ништо посебно со Лукаку кој ќе набута 100 голови и Матич терминаторот, украден од Челзи, кој ќе го држи цел тим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom