pa tie sto stavija stavija, sea sigurno nema da kornat kabli, plus optika imaat taka da sekako ke si teraat ko i do sea, nema mnogu ova da se odrazi vrz niv, serija a utepana neutepana, gledana e bajagi kaj nas taka da toa ke im ostane ko golem plus, plus hbo kanalite, videotekata, kako i da ja vrtime na prvo mesto ubedlivo se spored ponudata, bem im 100 majki.Сигурно дека СК ќе сака така да си ги продаде и дополнителните канали, ама не верувам дека само дел од каналите би ги дал само на посебен провајдер.
Зашто миљон луѓе ставија МаксТВ ради Арените, си го форсираа тоа од Телеком дека имаат ексклузивно право, само со нас моеш да гледаш ЛШ на ТВ, голем дел од нивниот ТВ бизнис го зголемија ради тоа.
umrev ama vmro ne stanav
umrev ama MaxTv radi Arena ne staviv
Мерак ми е, нек си ебат матер сеа, нема да можат да условуваат со Арена, глејте си ја вие супертактичката Серија А hhh
(глеаш сеа Премиер и ЛаЛига на Арена жглап...)![]()
No look finish пробувал или таков е кадарот? Ако е првово, уште помило ми доаѓа што Севиља израмни
Првото е, фацата мичуринска да му ја ебамNo look finish пробувал или таков е кадарот? Ако е првово, уште помило ми доаѓа што Севиља израмниПрво соблака шорцеви после ноу лук финиш пробува, ќотек со каиш за овој.
Ете ако последново коло се погоди да губат со Спартак, нека не ја гледа ни утакмицата како тече. Празен гол и ноу лук финиш, посељачко нешто здравје, многу ме нервираат вакви работи, за кој сака играч нека се работи.Првото е фацата, мичуринска да му ја ебам![]()
Na Liverpool im se desi Liverpool Lol!Безобразен е Фирмино, неосновано безобразен. Едно е Роналдо да биде ваков ама друго е Боби, ништо никад не освоил, се курчи, мада секогаш е ваков, против кој и да игра а па од друга страна кога може сељандурана Арнаутович да биде безобразен на терен, може секој.
Него, што би рекол @Malcolm van den Сабаховић на Ливерпул денес им се задеси Истанбул, Цариград и Константинопол во едно![]()
Жити се, кај тоа Клоп го спомнува Јунајтед, или колку да се лупни нешто? Од како е дојден нема еден прес кој му го немам прочитано/слушано и не памтам да го има спомнато Јунајтед. Можда го има спомна во еден-два наврати, ама во ни еден случај не го спомнува ти како шо велиш. Или во петок му ги читаш изјавите на сите 20 менаџери во ПЛ?Геце е психички пропаднат, Дајслер бр. 2. Му кажав уште тогаш на Игорче дека отсуството демек некој проблем со метаболизмот глупости се филмови за мали деца.
Клоп што ќе каже за резултатов, коефициентот дека ќе го спомне Јунајтед во било каква конотација е 1.10.
За да знаеш како да ја легниш топката и да ја забавиш играта треба да имаш соодветни играчи за тоа.Хендерсон,Вајналдум,Чан и останатите во средниот ред се технички лимитирани за таква задача да му дадеш освен можеби Лалана ама колку што гледам тој е повреден..треба исто така да имаш добри бекој(под добри мислам што знаат да играат фудбал и не летаат како кокошки) што можат да ја рашират играта и да учествуваат во нападите.Жити се, кај тоа Клоп го спомнува Јунајтед, или колку да се лупни нешто? Од како е дојден нема еден прес кој му го немам прочитано/слушано и не памтам да го има спомнато Јунајтед. Можда го има спомна во еден-два наврати, ама во ни еден случај не го спомнува ти како шо велиш. Или во петок му ги читаш изјавите на сите 20 менаџери во ПЛ?
Околу утакмицата, имам кажано дека се дури Ливерпул не купи дефанзивци, не почне да игра одбрана како шо треба и можда најбитно од се, не научи кога треба да забави темпо, ништо нема да бидне од екипата. На 1-3 вчера, во најголемата паника кога Севиља напаѓаше како луда, на место да забават темпо да застанат на топка, Салах ми дава пасеви напред и бара контра, Кариус дегажира 60 метри, Хендо, Кутињо и Џини играчите кои треба да го забават темпото да играат кратки пасеви, да сецкаат игра со фаули, се загубија в терен. Офанзивниот дел на Ливерпул може да се мери со секоја екипа во светот но одбраната е премногу мизерна за Ливерпул да направи нешто повеќе од 1/8 финале оваа сезона, ако и успее до таму да се докопа.
Се гледа дека многу сезонава го немаш гледано Ливерпул, Џан НИКОГАШ под Клоп не играл бек, Милнер сезонава овие пола сат против Севиља му се првите минути изиграни на лев бек. Ливерпул баш има офанзивно ориентирани бекови кои знаат да ја рашират играта. Морено и Робертсон двајцата се офанзивни бекови, од десно Александер-Арнолд е исто офанзивен бек, единствено Гомез е дефанзивен бек. Баш Ливерпул мака мачи со неговите бекови во дефанзива, а во офанзива се топ.За да знаеш како да ја легниш топката и да ја забавиш играта треба да имаш соодветни играчи за тоа.Хендерсон,Вајналдум,Чан и останатите во средниот ред се технички лимитирани за таква задача да му дадеш освен можеби Лалана ама колку што гледам тој е повреден..треба исто така да имаш добри бекој(под добри мислам што знаат да играат фудбал и не летаат како кокошки) што можат да ја рашират играта и да учествуваат во нападите.
Ливерпул ми е искрено најчудна екипа,после ПСЖ го имаат најдобриот напад во Европа што играчите сами по себе индивидуално си создаваат шанси за голој без никаква подршка од бекојте ...тоа ви укажува колку се отепани по страничните позиции..не дека Клајн е слаб играч ама сепак неговата повреда се одолжи повеќе време и Милнер со Чан не се природни бека за да можат да дадат такви перформанси какви што се очекува од нив.
Мора под итно да го сменат концептот со оваа екипа што ја имаат доколку сакаат успех бидејќи жално е да упропастиш вакви играчи во нападот каде 90% од екипите во Европа плачат да ги имаат...Клоп како што очекував се покажа полош и потврдоглав тренер од Роџерс и нормално е дека резултатите ќе варираат од крајонст до крајност со неговата несоодветна замисла како треба да игра екипата..
На Ливерпул очајно му фали еден добар лев бек што можи да се надополнува со Мане кој игра нинџиски буквално..еден добро технички поткован играч на средина како Фабињо(што можи и десно да покрива) или Вајгл од Дортмунд...секако вклучувајќи и смена на Клоп бидејќи чоекот тера промашен и убиствен концепт со двојни острици што дава впечаток на рекреативна екипа.
Јас знам дека се офанзивни бекој ама се многу лоши,не прават никаква разлика во нападот овие тројцата/четворицата напред сами си прават шанси без одредена помош..тоа ми беше поентата.Се гледа дека многу сезонава го немаш гледано Ливерпул, Џан НИКОГАШ под Клоп не играл бек, Милнер сезонава овие пола сат против Севиља му се првите минути изиграни на лев бек. Ливерпул баш има офанзивно ориентирани бекови кои знаат да ја рашират играта. Морено и Робертсон двајцата се офанзивни бекови, од десно Александер-Арнолд е исто офанзивен бек, единствено Гомез е дефанзивен бек. Баш Ливерпул мака мачи со неговите бекови во дефанзива, а во офанзива се топ.
Баш дека Вајналдум е играч кој е одлично технички поткован и знае да забави темпо, ама вчера се изгуби. Освен Џан сите други знаат како да забават темпо оти се добри техничари, ама вчера ја изгубија главата и после првиот гол веднаш почна да им влага вода во уши.
Бековите на Ливерпул вршат ОДЛИЧНА работа офанзивно. Техничари се, знаат кога да направат overlap, да вкрстат со крилото и особено од лево Морено-Мане имаат одлична комуникација и многу добро се разбираат.Јас знам дека се офанзивни бекој ама се многу лоши,не прават никаква разлика во нападот овие тројцата/четворицата напред сами си прават шанси без одредена помош..тоа ми беше поентата.
Бекојте се премногу битни во денешниот фудбал и доволен показател треба да ви биди Сити каде веднаш заличе на подруг тим кога се ослободија од истрошените Забалета и Коларов..исто така и Реал Мадрид со Карвахал и Ашраф..огромна е разликата и тоа е веднаш евидентно