- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Do nekade si vo pravo okolu laserskive termometri inaku jas pred mesec dena koa merev mi pokaza 57°C na izdiv kaj turbinata ne ke saketo so digitalen termometar so sondaЗатоа што ласерски термометар... Светлината од ласерот мора да се одбие од нешто, за сензорот да добие повратна информација. Воздухот е провиден, ерго - нема од што да се одбие ласерот. Тоа што ќе измериш, е саќето (хитсинкот) од климата, кое има повисока температура од воздухот. Така ако си мерел, ништо чудно да постигнала таа Вивакс клима толкава (за неа) висока температура. Ако не веруваш, пробај да го впериш ласерскиот термометар нагоре во небото, и кажи ми овде што си измерил.
Јас сум од Скопје инаку.
П.С. Климе е нагалено од Клима уред, као надимак што си даваат другари. Нема лутење за надимци, еден пријател го викавме Брзи, а беше најспориот човек на планетава. Друг го викавме Трезниот, а цело време беше камен пијан. Во однос на нивните надимци, Климе е супер (и многу слично со Клима уред).
Inaku imam i dosta klipovi na internet gledano merat izduv so bas takvi laserski termometri.