Serie A 2017/2018

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.985
za penalot neznam, ne gleav, neznam ni sto e frkata, gleav cedevita i zvezda, ni samiot neznam zasto ali ne e bitno, ama izramnuvackiov gol na udinese bese od ofsajd : ))), a ofsajdive gi ignoriraat so var-ot.

eve dur pisuev i so linija potvrdija, apla minimalen ofsajd ama bese.

Delneri da e pamten, ke gi izvadi dvajcava bekovi zasto imaat zuti, baska samir radi avtogolot koj deluvase ko namerno da si go dae, bi go frlil u endek na vrakanje od stadion i toa bi bilo toa.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Да умри она ѓубрето Манџукич...да го изгорат пепел да го направат..од добиен натпревар ѓубрето оди се расправа со судијата да му ебам носот грд..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
za penalot neznam, ne gleav, neznam ni sto e frkata, gleav cedevita i zvezda, ni samiot neznam zasto ali ne e bitno, ama izramnuvackiov gol na udinese bese od ofsajd : ))), a ofsajdive gi ignoriraat so var-ot.

Delneri da e pamten, ke gi izvadi dvajcava bekovi zasto imaat zuti, baska samir radi avtogolot koj deluvase ko namerno da si go dae, bi go frlil u endek na vrakanje od stadion i toa bi bilo toa.

Најинтересно е што линијата ја ставија дури откако голот беше признат, и имаше прегледување на снимка. После 1-2 минути.
Ама ако, еве им 2 сеа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.944
Поени од реакции
116.466
Четвртиот гол на Јуве од офсајд, вториот на Удинезе исто, браво ВАР, да ти ебам и технологија и све, кој кур ја ставаат кога не ја спроведуваат како што треба.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Новитет е јебига, неможе да функционира перфектно од сам старт. Со 2-3 модификации и малку искуство од 2-3 сезони ќе биде се како што треба. Сега засега е промашај се слагам.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.813
Поени од реакции
17.757
Да умри она ѓубрето Манџукич...да го изгорат пепел да го направат..од добиен натпревар ѓубрето оди се расправа со судијата да му ебам носот грд..
Ете ти 2-4 пак ќе фатиш не се секирај, само др пат не ги пиши жити се не планирам да се нервирам со црвени и такви глупости

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.985
var ocajno falese u fudbal, samo loso se sproveduva, a ne deka kako novitet e losa stvar za fudbalot, kur e losa, eve samo denes nemase da ima crven za bonuci, cist, i penal za verona so igrac manje protiv kievo. A da ne navlagame za slucuvanje u posledni momenti od natprevarite ...
21vi vek e, treba definitivno da umre vremeto na grabezi od sudiite, neznam sto cekaat i vo liga na sampioni so ova.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
840
Поени од реакции
1.378
Незнам дали се дискутирало за ова но во Италија дефинитивно лигата треба да се смали бар за 2 екипи.Споредбата може е смешна но вчера гледав македонска втора лига и денеска го гледав Беневенто ве уверувам дека тие и во наша втора лига не би поминале не пак серија А да играат.Со циркузи од екипи лигата под никој случај неможе да добие на квалитет,само за билдање на гол статистика им е..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Дава 2 минути, паѓа 6-ти гол, јебеш продолжение. Ајде крај.

Некаде нејќше да влезе, денес 6 пати. Живот :D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Овој офсајд не го игнорираа и го поништија голот баш со вар-от. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.944
Поени од реакции
116.466
Сеа сите ја префрлаат топката кај Монтела :). И управата и играчите и навивачите. Ја мислам дека убедливо најмногу сезонава ја усраа оние двајцата кловнови Фасоне и другиот, кои не можеа полошо да ги потрошат тие 200 милиони. Многу преплатени и некомпатибилни играчи имаат во тимот, а тоа беше нивна работа летово. Не знам дали некој тренер воопшто ќе може да ја исправи работата сезонава.
Можда сум грешка, ќе видиме. Може и ќе се смени нешто драстично со играта на тимот ако дојде нов тренер.
Битно направија видео за Мирабели и Фасоне за земјите во кои патувале за да ги купат засилувањата. :pos:
Мизерија :ROFLMAO::ROFLMAO:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449

За офсајдите има silent check односно се прегледуваат без да оди судијата. Реално претешко беше да се процени ситуацијата за голот на Удинезе, едвај една педа беше понапред.

Едноставно додека го сфаќате фудбалот како физика никогаш нема да бидете задоволни од судењето, не може за секакви ситници судиите да се земаат за врат. Битното е да се анулираат најсериозните грешки, додека мали офсајди секогаш ќе има, како и 50-50 пенали досудени/недосудени. Спорт е на крај краева, не постои спорт каде што нема грешки.

Еве за оние кои разбираат италјански детално објаснување со примери како функционира ВАР, од Росети и Рицоли.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Сеа сите ја префрлаат топката кај Монтела :). И управата и играчите и навивачите. Ја мислам дека убедливо најмногу сезонава ја усраа оние двајцата кловнови Фасоне и другиот, кои не можеа полошо да ги потрошат тие 200 милиони. Многу преплатени и некомпатибилни играчи имаат во тимот, а тоа беше нивна работа летово. Не знам дали некој тренер воопшто ќе може да ја исправи работата сезонава.
Можда сум грешка, ќе видиме. Може и ќе се смени нешто драстично со играта на тимот ако дојде нов тренер.
Не може они да се криви, а Монтела прав кога Милан после 9 кола им гледа во грб на екипи како Болоња и Киево. Не може да се М/Ф криви за тоа што Милан се мачи да извади шут во рамки на гол и за тоа што Монтела не знае да постави игра за формација со тројца играчи позади. Едноставно Милан не личи на тим и за тоа вината е само и само кај Монтела.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.813
Поени од реакции
17.757
Не може они да се криви, а Монтела прав кога Милан после 9 кола им гледа во грб на екипи како Болоња и Киево. Не може да се М/Ф криви за тоа што Милан се мачи да извади шут во рамки на гол и за тоа што Монтела не знае да постави игра за формација со тројца играчи позади. Едноставно Милан не личи на тим и за тоа вината е само и само кај Монтела.
Ete Sousa ke ve opraj mozda :)[DOUBLEPOST=1508695827][/DOUBLEPOST]Абе Миколи бил осуден на затвор 3.5 години :O

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom