Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Еве податок што зборува дополнително колку е влијателен Харви Вајнстејн во Холивуд: при добивањето на Оскарите, за време на говорите на оскаровците, повеќе пати од него се заблагодариле само на Господ и на Стивен Спилберг.
Прегледај го приврзокот 178846
Меѓу кои и „силуваната“ Гвинет Палтроу :rolleyes:

Може да се види хезитејшнот во нејзиното заблагодарување.
Не, озбилно :D
Хахаха, па стварно. Цитирам: „I would like to thank... (подголтнува) Harvey Weinstein and everybody at Miramax...“.

Заради коментаров и твојата десетка го гледав. Ова ќе биде hate-it-or-love-it филмот на годината, дефинитивно. Не сум видел повеќе 1/10 оценки за било кој филм на IMDB меѓу коментаторите до сега. :D Но истовремено е и најоригиналниот филм во 2017. Не е за оние со слаби нерви, и за оние што бараат акција во филмовите (сцената со питата веројатно беше "најакциона" во цел филм ). Ама дека е страшен, страшен е as hell! За тие кои што ќе сфатат. ;)

Убавко филмче. :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Мене воопшто не ми смета да е споро, ама општо филмот ми беше глуп.

Најнови вести: чичко Харви имал блиска средба од трет вид и непристоен предлог и до Серсеи Ланистер. Среќа она кралица, па му покажала заби уште пред да влезат во хотелската соба.

Лееј Блејд Ранеров искина. Изненаден сум дека е направен толку добро, во моите очи барем. ГОЛЕМ скептик сум кога чачкаат стари култни-легендарни филмови али ова сметам дека е изведено перфектно. Во другата тема повеќе.

Е така е кога му одите со очекување дека ќе биде оскаровец. :D
Ја имам читано The Bat, првата книга за Хари Холе од Несбе и ептен просечна ми беше. Така што кога видов дека филмов е уствари по него, очекував дека ќе биде доста лош, му појдов чисто ради Фасбендер и ми ги надмина минималните очекувања.

Ми се допадна визуелно, Фасбендер ми беше океј и добро возеше филмот едно саат време. Сега крајот што е предвидлив и што просечен фан на крими-трилерчичи може да го погоди убиецот ја намалува општата оцена за филмот, али не би рекол дека е катастрофа.

Генерално сценаристот потфрлил пошто Холе мислам дека беше поголема пијаница од ликот што го играше Фасбендер, ама па и Несбе не е некој автор ко што го фалат.

Е така е кога му одите со очекување дека ќе биде оскаровец. :D
Ја имам читано The Bat, првата книга за Хари Холе од Несбе и ептен просечна ми беше. Така што кога видов дека филмов е уствари по него, очекував дека ќе биде доста лош, му појдов чисто ради Фасбендер и ми ги надмина минималните очекувања.

Ми се допадна визуелно, Фасбендер ми беше океј и добро возеше филмот едно саат време. Сега крајот што е предвидлив и што просечен фан на крими-трилерчичи може да го погоди убиецот ја намалува општата оцена за филмот, али не би рекол дека е катастрофа.

Генерално сценаристот потфрлил пошто Холе мислам дека беше поголема пијаница од ликот што го играше Фасбендер, ама па и Несбе не е некој автор ко што го фалат.
Па не си баш целосно во право, има одлични романи Несбе со Хари но во книгите Хари е подлабок и многу покомлексен лик како што рече ти е поголем пијаница. Нормално е дека ќе има големи очекувња кога е популарен авторот на книгата и има перфектен глумец за главната улога. Штета е само што режисерот не успеа да го искористи сето ова.

Па не си баш целосно во право, има одлични романи Несбе со Хари но во книгите Хари е подлабок и многу покомлексен лик како што рече ти е поголем пијаница. Нормално е дека ќе има големи очекувња кога е популарен авторот на книгата и има перфектен глумец за главната улога. Штета е само што режисерот не успеа да го искористи сето ова.
Не знам, ти реков само еден роман имам читано со него и не ми се допадна. Плус читана ми е пред повеќе од една-две години, така што освен дека Хари беше поголем пијаница од што е претставен не се сеќавам на други карактеристики на ликот и ми ги надмина минималните очекувања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom