Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Денес завршува рокот за поднесување пријави за Оскар за најдобар странски филм за 2017. 84 држави до сега имаат поднесено кандидатура, т.е. еден филм помалце од прифатените 85 лани, но се уште не е завршен денот, па којзнае, ќе видиме, може и ќе има нов рекорд. Македонија годинава, знаете, не учествува, тие што ја следат темата за македонски филмови знаат за драмите кои ги правиме.

Листата на сите пријавени филмови ТУКА. Уште е рано да се зборува за фаворити, уште повеќе што ова е веројатно најнепредвидливата категорија, заради специфичните правила за гласање, но вака, од старт, на хартија прв фаворит е Камбоџа со First They Killed My Father, на Анџелина Џоли. Заради победите и освоените награди по светските фестивали, јас би ги сместил меѓу фаворитите и Унгарија, Шведска, Франција, Русија, Италија, Австрија и Германија. Па ќе видиме.

Инаку се јавив и во греемак и тие креваат раце за филтерот. Па не знам што да правам :(
Што правиш толку филмови? :)
Најди некое парче ткаенина со слична воздушна пропустливост, и буквално зашиј го за филтерот. Сосема доволно ќе биде. A внатре никој не го гледа дека е „шиено“. :)

Тој филтер задржува само крупни работи како влакна и слично, прашина секако поминува низ него. Внатрешната единица секако е препорачливо да се чисти еднаш годишно.
Само филтерот да не се дува со индустриски (или било каков) фен. Како што по се изгледа ти си сторил... :D

Vivax AEYI e odlicna klima po kvalitet e kako noviot amber na gree ( duri i podobra ) a dali e za vo taa prostorija dovolno mokna so plafon od 3m toa e sekako drugo prasanje
Amber e нова клима, тек треба зимава да видиме како ќе се покаже.
Ама ти знаеш каква ќе биде, и веднаш ја спореди со Мидеа, ова извини, со Вивакс... ;)

Gt1 i strelec po muabetov se dileri na gree,ne deka ne razbiraat sto e uvavo ama pusta para, gi razbiram lugeto sto se potresuvaat koga drug ke preporaca nesto drugo osven gree.
Можеби се, можеби не се, дилери или шоидае.
Што е важно за дискусијава каква мотивација имаат тие, важни им се аргументите.

Аргументите демантирај им ги, ако можеш, и си ги демантирал и нив.
Вака работата излегува како лични напади против нив. Можеби пошто се нема противаргументи? :)

Wind River навистина предобар! Џереми Ренер заслужува Оскар, дефинитивно. Или барем номинација, ама би му била трета веќе.

Како бе може да читате критики пред да го изгледате филмот ??? Го чекам Блеј Ранер со години и сеа ќе го гледам за 3 дена, не знам како побрзо да ми поминат вие пеколни 3 дена и јас тоа да си го уништам со читање критики...ако се лоши се разбира дека внатре во тебе нешто ќе се разочара ,а не си го ни изгледал филмот. Под клуч ми оди темава до вторник. Поздрав

Блејд Ранер кратка рецензија:
Филмов збори за иднина во која што секој ќе може да има Ана ДеАрмас во својот дом...само ако иднината е малце различна од ова има да летаат глави :@
10/10 Иднина, би гласал за тој што ќе го вети ова во програма

Бејд Рандер долга рецензија:
Ако ви се допадна првиот ќе ви се допадне и овој. Ако не ви се допадна првиот, овој ќе вис е допадне повеќе од првиот ваљда.
Кул (y)

Како бе може да читате критики пред да го изгледате филмот ??? Го чекам Блеј Ранер со години и сеа ќе го гледам за 3 дена, не знам како побрзо да ми поминат вие пеколни 3 дена и јас тоа да си го уништам со читање критики...ако се лоши се разбира дека внатре во тебе нешто ќе се разочара ,а не си го ни изгледал филмот. Под клуч ми оди темава до вторник. Поздрав
Јас не оставам критика да ми промени мислење за еден филм. Од кај да знам, може авторот другачие вреднува или не му се допаѓа одреден стил.

А најјаки ми се оние статии "Се што е погрешно во "X" филм". Па филм е јеботе, не е реалност.

Долго го чекав The dark tower ама не да ме разочара туку не би го ни симнувал. Бадијала екипата Идриз, Меконахју (хиии) и Виник, филмот беше без некоја конкретна приказна.

Последно уредено:
Денес завршува рокот за поднесување пријави за Оскар за најдобар странски филм за 2017. 84 држави до сега имаат поднесено кандидатура, т.е. еден филм помалце од прифатените 85 лани, но се уште не е завршен денот, па којзнае, ќе видиме, може и ќе има нов рекорд. Македонија годинава, знаете, не учествува, тие што ја следат темата за македонски филмови знаат за драмите кои ги правиме.

Листата на сите пријавени филмови ТУКА. Уште е рано да се зборува за фаворити, уште повеќе што ова е веројатно најнепредвидливата категорија, заради специфичните правила за гласање, но вака, од старт, на хартија прв фаворит е Камбоџа со First They Killed My Father, на Анџелина Џоли. Заради победите и освоените награди по светските фестивали, јас би ги сместил меѓу фаворитите и Унгарија, Шведска, Франција, Русија, Италија, Австрија и Германија. Па ќе видиме.
Го има First They Killed My Father, на Џоли на торент негде?

drug spas nema osven zabrana. Matematikata ispagja drka e poeftino greenje so klima nego na drva, problemot e samo vo pocetnata investicija i se razbira neukosta in neprifakanje na novi tehnologii od strana na golem procent od naselenieto.
Не е баш се до како што викаш неукоста и неприфаќањето. Лесно ни е на нас овде си правиме филмови со забрани. Повеќето многу добро знаат што е подобро, само во средина каде што по официјални податоци 43% земаат плата до 12.000 денари дрвата сепак се најдобра варијанта зошто со клима, во каква состојба се домовите на тие луѓе со ниски примања реално тие луѓе нема да бидат загреани. Или сега после предлогот за забрана за дрва треба да им предложиме на тие луѓе да реновираат по дома?
Ова требаше државата да го реши бајаги одамна со парното. Огромен процент на тие што се греат на дрва живеат во куќи, а парно освен во населбите со згради нема по населбите со куќи, тоа е главниот проблем. Дури и кога ке дојде гасификацијата како и парното, пак ни таа сигурно нема да оди до населбите со куќи, со што ќе остане проблемот. Така да овој проблем ќе го има уште долгооооооооо :mad:

Blade Runner2049 дефинитивно филм на годината.. реткост продолжение да биди подобро од оригиналот (според мене) од музика,фотографија,кадри итн...Рајан искина со глумата каков лик секоја чест.. 10/10

Blade Runner 2k49 е одличен филм, не е ни блиску до перфекција или 10/10, но најверојатно е еден од најдобрите во 2017.
Ти создава преубава атмосфера во кино, кинематографија задоволителна, визуелните ефекти фантастично се улеваат еден во друг.
Каст, саундтрак, great.
Има некои празнини во приказната, ама ја, да не ситничарам.
Лето и Батистута имаат помалку screen time од што би сакал.
Најдобрата глума на Форд во последни неколку години?
Дефинитивно е must see филм во кино.
8.5/10

Blade Runner 2k49 е одличен филм, не е ни блиску до перфекција или 10/10, но најверојатно е еден од најдобрите во 2017.
Ти создава преубава атмосфера во кино, кинематографија задоволителна, визуелните ефекти фантастично се улеваат еден во друг.
Каст, саундтрак, great.
Има некои празнини во приказната, ама ја, да не ситничарам.
Лето и Батистута имаат помалку screen time од што би сакал.
Најдобрата глума на Форд во последни неколку години?
Дефинитивно е must see филм во кино.
8.5/10
ab22a13ef230cf87a9229744d5c1e3af--el-color-football-players.jpg
Се шалам се шалам :D
Овој final cut е најдобрата верзија на кецот??[\spoiler]

War for the Planet of the Apes - најдобар од новиве до сега! Само што се ми е толку испоизмешано со loop-овиве, што ќе почне главата да ми чади, кај да е. Нели во старите филмови Цезар беше син на Корнелиус. Тука Корелиус е син на Цезар. Сега ќе испадне дека Цезар на Корнелиус му е истовремено и син и татко, ако во идните филмови се повтори time-travel приказната од старите, или да не ги споредувам многу-многу?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom