Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога ќе прочитам дека е казнет со 300 000 евра. Тоа е како мене да ме казнат со казна од 30 денари :)

тотално небитна ствар , незнам зашто се пали овој кастиел , ме боли кур ако го казниле со 300 000 и бакшиш ке им остаи

Е добро де го казниле го казниле,голем стап,ќе обжали ќе му ја намалат казната на 6 месеца и тоа е.Другиве скокаа као демек ако продавал карте на мафија местел утакмице ебаго,многу јака ствар за шо му пресудиле,уосталом калчото ќе е претерано лесно за Јуве ако нема некоја ваква вртка,пред некоја година Конте го банираја сеа Ањели за некоја година на Марота ќе му најда нешто и таке.Не дека со банов нешо влијаа на играта на Јуве,него ај да се мрчи за нешто.Ако не е Ањели ќе е Недвед ако не е Недвед ќе е Елкан и така,не се секирајте за Јуве го води фамилија со традиција и кеш него со кинезиве шу прајме ако имаа забрана за инвестиција надвор од Кина?

Да го ставиш Фасоне за CEO на Милан, кој на клоци беше набркан од Јуве, Наполи и Интер, и да го ставиш спортски директор, тип кој бил заменик претседател на скаутите на Интер, да имаш газди на клуб кои не му се знае ни фирма, ни од кај му потекнуваат парите ни ништо. Клубот го купи со кредити по банки, сите трансфери со кредит од банки што ги направи цело лето, што ако не влези Милан во ЛШ ќе биде трагедија во движење, и да му се потсмеваш на Ањели за 1 годишна суспензија и 300.000 евра. Keep going....

Да го ставиш Фасоне за CEO на Милан, кој на клоци беше набркан од Јуве, Наполи и Интер, и да го ставиш спортски директор, тип кој бил заменик претседател на скаутите на Интер, да имаш газди на клуб кои не му се знае ни фирма, ни од кај му потекнуваат парите ни ништо. Клубот го купи со кредити по банки, сите трансфери со кредит од банки што ги направи цело лето, што ако не влези Милан во ЛШ ќе биде трагедија во движење, и да му се потсмеваш на Ањели за 1 годишна суспензија и 300.000 евра. Keep going....
Банката последна која им даде кредит беше со гаранции и сопственост на тетка на Андреа Ањели, истиот по кој се плука :pos:

Дека се мафијашка екипа во тоа никој не сумњал досега, кога можат еден човек како Ањели да го заканат, што останало за судии, за нив е пичке материна.

Инаку ги гледам фановите на јуве, во стилот дека светот се врти накај нив, требало клубот да излезе од Италија и да се пресели во Германија или Франција да играат :D, а сиротите не се свесни дека само Италија ги трпи, бидејќи во овие наведени земји одамна би исчезнеле од мапата на клубови кои некогаш постоеле.:гомце:

Ko razume, shvatice.
fa654caae37fb2d84c0e17d7c680436e.jpg

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Дека се мафијашка екипа во тоа никој не сумњал досега, кога можат еден човек како Ањели да го заканат, што останало за судии, за нив е пичке материна.

Инаку ги гледам фановите на јуве, во стилот дека светот се врти накај нив, требало клубот да излезе од Италија и да се пресели во Германија или Франција да играат :D, а сиротите не се свесни дека само Италија ги трпи, бидејќи во овие наведени земји одамна би исчезнеле од мапата на клубови кои некогаш постоеле.:гомце:

џабе севрти светот околу Јуве, вие може светот да го купите , само кинеската влада не ви дава хехе

не озб ако еден пишал дека сака Јуве да се префрли во друга лига , у реду е не значи дека сите мислиме така плус мислам невозможно е.

Глупа казна, ако им дал гратис тоа значи помалку пари (matchday income) за Јувентус, тој треба да му ја мисли а не федерацијата.

Без врска е казната. Појма немам кои се задкулисните игри позади оваа одлука, ама знам дека последниве години голема хајка се води против навивачите во Италија. Е сега ако е само за картиве, тогаш навистина смешна работа.

Без врска е казната. Појма немам кои се задкулисните игри позади оваа одлука, ама знам дека последниве години голема хајка се води против навивачите во Италија. Е сега ако е само за картиве, тогаш навистина смешна работа.
nema vrska ova so navivaci, samo sto citate football italia a oni ocigledno e so godini komu se nakloneti, pa dobivate pogresna pretstava.
Ima vrska so navivaci koi bile del od organiziran kriminal i mafijaski strukturi vo Italija, i koi ne se dobredojdeni na stadionite, a Italia znaeme deka so godini i godini e vo vojna so mafijata. Anjeli demantirase deka imal bilo kakov kontakt so takvi lica i toa bese glavnata negova odbrana od start, deka ne postoel nikakov kontakt, a bese dokazano sprotivnoto, a ne e kaznet zasto del od ultrasite dobile karti, i tolku, ednostavno se izgubivte u prevodot na football italia koi toa sakaa taka da go pretstavat, deka juve i anjeli se kazneti poradi prodazba na karti za ultrasite, sto ne e tocno.
Kontakti so lica invlovirani vo mafijaskite italijanski strukturi se strogo zabraneti u fudbalska italija, i istite trpat sankcii, ko ovaa sega, i nikoj ne e isklucok od toa pravilo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom