Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Му држи вода, затоа што нападите не им се безцелни (добро, се случуваат и такви утакмици) ама одбраната ја јебе целосната слика.

Па тоа ми беше поентата кога спомнав организирана екипа, јас многу ценам екипи што играат со визија и предвреме смислени акции каде има динамика и течност , Ливерпул,Наполи и претходно споменатите тимови како што ги имам гледано оваа сезона сите го имаат тоа, лесно создаваат шанси и не даваат случајни голови како Атлетико Мадрид каде 98% од головите му се такви иако се многу организирани во целост како екипа.

Е сега можеби јас грешам,можеби имам различна перспектива ,можеби толку и се разбирам ама сепак тоа е мое мислење.

Aма битно Кинезите биле смешни... Oвој Морати па ги мести јуве за Интер титула да освои.:kafence:

Морати им давал карти у реду е, знаеме.
Не бе Морати не им давал на вашите ултраси, он си беше поштен човек.... Инаку имаше документарец постар така , за ултрасите во Италија, ако не соработуваш со нив, ако не најдеш некој компромис, најебала цела твоја фамилија.. ваљда од општа култура го знаеш ова..

Реално никој не ни очекуваше од нас борба за титула, освен два три муабета на заебанција што ги изгуравмо ка тој гифот итн.

Далеку од пласман у ЛШ не се, те на ова меркато и на тие потрошени пари мора да се борат за влез у ЛШ, односно да успеат да обезбедат, мора.
Никој од тимот не ни бара титула, али бара пласман у ЛШ, и за евентуално неиграње у ЛШ овој Милан нема да има оправдување, и многу ми е криво што се враќам на муабетите од предпрошлата сезона дека овој Монтела е превара од тренер, лани малце се посомневав и ми се глеаше дека се опраел, али изглеа имал чиста среќа.

И е тренер за екипи од рангот на Сампдорија, Торино и тн.

И мислим дека што побрзо го разрешат подобро, пошто со ова темпо и со оваа игра ако го задржат до Јануар ( пошто тогаш сигурно ќе биде избркан) и заостануваат 10 бода од Интер и Рома у борба за ЛШ тури му курот.

Па не се сложвам за делот дека никој не очекуваше. Баш летово еден тон портали и членови на форумов мислеја дека Милан прави галактикоси.

За пласман ЛШ ти кажав тука е силата со тоа што пласман ќе биди успех а непласман нема да е неуспех туку просек. Реално Рома и Наполи се светлосни години пред овај Милан и Милан можи да се надева на екстра добра сезона наспроти несреќна на некој од овие два. Како тргнале засега Наполи тешко дека ќе кикснат па Рома треба да му е таргетот.

За Монтела имам различни мислења и со фиорентина беше променлив. Со милан лани успеа да извади максимум од „анонимуси“ ама имаше проблем со константност. Реално во лига поарно да имаш полоши фудбалери кои се мотивирани отколку подобри со променлива форма.

Не бе Морати не им давал на вашите ултраси, он си беше поштен човек.... Инаку имаше документарец постар така , за ултрасите во Италија, ако не соработуваш со нив, ако не најдеш некој компромис, најебала цела твоја фамилија.. ваљда од општа култура го знаеш ова..

да у времето на судијата фалконе и црвените бригади.

Бонучи имаше една изјава пред да почне сезонава:

Овој Милан ме потсетува на Јувентус во првата сезона со Конте.

Јувентус во првата сезона со Конте, 38 натпревари, 0 порази
Овој Милан на Бонучи 6 натпревари, 2 порази. :ROFLMAO:
Овај Милан потсетува на онај Јувентус во првата сезона со Марота (и со ДелНери)

Давал карти на ултраси на Јуве па овие ги препродавале.
Виновен бул затоа што тие биле поврзани со мафијата.

Сигурно тие му дошоле и му рекле ние сме мафија дај карти, ебаму жабрите, смрдена нација.

Иначе ако паметите неколку утакмици со празна, полупразни, без знамиња и пароли трибини тоа е ради тоа што ултрасите протестираа за високите цени на картите.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

СЕкако дека така му рекле. Уште малку и ќе заплачеме греота тој со сила го натерале да соработува. :place::place:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom