Game of Thrones

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.421
Поени од реакции
38.983
Незнам како да поставам видео од фб ... Од снимањето на последната епизода , овие стантмените стварно гореле во сцената со змејот. :cuc::cuc: :cuc::cuc: 15 цели секунди одбројуваше режисерот додека овие горат во заштитни костими , па одма позади нив професионални пожарникари ги гасат. :vozbud::vozbud::vozbud: Еден куп пиротехника употребено за да се запали конвојот со храна и злато.

LADbible се вика групата , видеото е објавено пред 4 саати.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Незнам како да поставам видео од фб ... Од снимањето на последната епизода , овие стантмените стварно гореле во сцената со змејот. :cuc::cuc: :cuc::cuc: 15 цели секунди одбројуваше режисерот додека овие горат во заштитни костими , па одма позади нив професионални пожарникари ги гасат. :vozbud::vozbud::vozbud: Еден куп пиротехника употребено за да се запали конвојот со храна и злато.

Види линкот пастирај го кај медиа опцијата, ни ја немам ставано затоа не знам како се става точно :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Ова видео ли е, го има и на официјалната GOT јутуб канал. Ептен јако направиле се, снимање надвор, снимање во студио, еден куп екплозии и оган и плус компјутерските ефекти, лудница.

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Абе многу лесно го приземјиа Дрогон..Ако му е само гребнатинка ај, ама ако испадни тоа копјето отровно, или инфекции (ко татко му :icon_lol: ), што ќе остане за битката со белите?

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
kolu sto jas razbrav zlatoto seuste ne e stignato prasanje e dali ke go zasecat zatoa sto to e najbitnata stvar ako stigne i uspeat da go natovarat na brod za bankata od bravos ceresi ke dobie ogromna pozadina yuron veke vladee so morinjata pa taka transportot na platenici e veke obezbeden parite isto taka i ako se ostvari ova scenario jon i deneris ke bidat vo podredena uloga natisnati vo sredina od sever so zombite od jugot so platenicite na cersei i bankata a opkoleni od flotta na yuron taka da ne gledam beli denoj za dzon i kalisito,ako zlatoto bide zaseceno togas odbroeni ke se denojte na ceresi

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.402
Значи батали змејови, војски, замоци, тактики, бродови.. златото е најбитно?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Џабе брат, многу нереално и лошо изведено, катастрофа серија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
kolu sto jas razbrav zlatoto seuste ne e stignato prasanje e dali ke go zasecat zatoa sto to e najbitnata stvar ako stigne i uspeat da go natovarat na brod za bankata od bravos ceresi ke dobie ogromna pozadina yuron veke vladee so morinjata pa taka transportot na platenici e veke obezbeden parite isto taka i ako se ostvari ova scenario jon i deneris ke bidat vo podredena uloga natisnati vo sredina od sever so zombite od jugot so platenicite na cersei i bankata a opkoleni od flotta na yuron taka da ne gledam beli denoj za dzon i kalisito,ako zlatoto bide zaseceno togas odbroeni ke se denojte na ceresi
"All the gold's safely through the gates of King's Landing."
Ова му беше речено на Џејми од страна на Тарли пред борбата. Значи прашањето за златото е затворено, имаат злато колку што им треба и повеќе, немаат храна ни за една недела. Ќе гладуваат.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
togas sum naisol na los prevod ,hranata ke e najmal problem cim imas zlato lesno yuron ke ja donesi so svojata flota ,po nekoja logika , ma da vo got ne e se logicno

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.575
Абе многу лесно го приземјиа Дрогон..Ако му е само гребнатинка ај, ама ако испадни тоа копјето отровно, или инфекции (ко татко му :icon_lol: ), што ќе остане за битката со белите?
Нема фрка. Сем уште малку ќе се изнавежба истурање гомна и претурање супа, носење книги и ќе може да го излечи за неполн ден. Секако откако ќе прочита во стар валиријски свиток како се лечи змај.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
серијава од продукциска перспектива е мелем за очи, досега сите тие акциони сцени се феноменални, од опсадата на КЛ во втора па , па битката во castle black,hardhome итн. значи HBO фрла пари ама и знае што е потребно за квалитет, перфекција на тв екраните.
мислам дека концептот на помалку епизоди исполнети со повеќе акција почнува да се исплаќа, знаат дека неможат веќе да измислуваат интриги и комплетно почнаа да ја одмотуваат цела приказна, е сега ликови како тирион,литлфингер и варис страдаат пошто тие се фактички интелегенцијата во серијата. имам чувство дека ќе се ослободат наеднаш од овие(освен тирион).
скорот во позадина кога дени ќе ги пушти змејовите во акција е лудница, просто се наежив.

Дени ако ги пушти змејовите во урбана средина има огромни шанси да изгуби барем еден, во утврдени позиции на каде каде повисоки објекти можат лесно да ги гаѓаат змејовите. ако продолжи вака со борби на отворено нема да има гајле. е сега што го прееба цел град со тоа што храната му ја запали и уништи тоа е веќе друго

Последно уредено:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Незнам како можете да ги гледате видеата во кој е објаснето како од технички аспект е снимана епизодата. Ми се крши филмот кога ќе ја видам Дени како јава на тоа пластично седло, или пак како Тирион зјапа во пластичното топче преправајќи се дека гледа во змејовите.
Ми се губи дел од магијата и дражот кога пак ќе ги погледнам тие сцени, а знаејќи претходно како се снимани.

Некои работи е потребно да се остават на фантазијата на гледачот, не мора се да му биде објаснето (иако овие видеа ги снима НВО намерно со цел да се пофали пред гледачите колку било скапо и комплицирано снимањето, со цел да ја дигне вредноста на серијата уште повеќе)

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269

Ова видео ли е, го има и на официјалната GOT јутуб канал. Ептен јако направиле се, снимање надвор, снимање во студио, еден куп екплозии и оган и плус компјутерските ефекти, лудница.
Е ова, едно илјада души ќе се откостат од снимање една сцена, и после кога некој филм ќе добие оскар за специјали ефекти, го сметаме од второстепено значење :D

Шала на страна, отсекогаш ми се допаѓаат овие филмски работници. Не го земаат „шлагот“ и не се сликаат на црвен тепих, но тие се движечка сила на филмот. Добра работа завршиле, но реално на толкав буџет, и се очекува...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.355
Поени од реакции
34.985

Kajgana Shop

На врв Bottom