Game of Thrones

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
"The first men called us 'the Children', but we were born long before them."

Children of the forest биле првите жители на Вестерос. The first men почнале да мигираат на Вестерос од Есос и започнале да ги сечат шумите ( нели овие живееле долу во корењата на дрвата, како што беше таа пештерата со Брен ), па започнала војна меѓу двете раси. White Walkers се креирани од the children за да ги заштитат од the first men, ама овие се свртиле против нив, што довело до помирување на the children со the first men и борба против white walkers ( позната како war for the dawn ), по што шетачите се протерани на север. После ова е изграден и ѕидот кој нели има и магија од децата.
Е што очекувале овие децата дека ќе испадне ако пикнат змејско стакло во чоек? Супермен? Неќам да мрчам, досега ништо не ми сметало во серијава ниту сум барала дупки, ама од минатата сезона кога го открија ова многу ми е нелогично дури и смешно

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
712
Поени од реакции
1.024
Е што очекувале овие децата дека ќе испадне ако пикнат змејско стакло во чоек? Супермен? Неќам да мрчам, досега ништо не ми сметало во серијава ниту сум барала дупки, ама од минатата сезона кога го открија ова многу ми е нелогично дури и смешно

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
Јас како што сфатив Децата сакале со тоа да направат нешто како оружје што ќе го користат против луѓето. И донекаде им успеало тоа ама проблемот бил што тие не можеле да ги контролираат Вајт Вокерите па морале да се здружат со луѓето за да си ја поправат грешката.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Кај сте виделе бе дека златото предходно го испратија?
Ја два-три пути глеав и нигде нема такво нешто.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Кај сте виделе бе дека златото предходно го испратија?
Ја два-три пути глеав и нигде нема такво нешто.
Mу кажа Тарли на Џејми дека златото безбедно пристигнало во Kings Landing.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.675
Поени од реакции
14.557
Намерно. За да не паѓа од змејот како ветрушка.

Kajgana Shop

На врв Bottom