Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Па и Мелисандре знае да ужива во секс. Се сеќаваш со Гендри шо праеше?
Само да не го вади ѓерданот.
Па затоа и ми е одма после Серси.
И да, ѓерданот нипошто, со супер лепак прво би го залепил, да се осигурам, пошто у целата таа акција несакајќи може да и се откачи (не дај Боже, скраја да е, чукам три пути у дрво, се поместувам...)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
На таа популарност мора да се задоволи и шуто и сакато а серијата почна да ја гледа било кој, дури и луѓе за кои отсекогаш било апстрактна именка торент/спојлер/епизода/сезона и слични нешта околу концептот на гледање серии. И најверојатно мора да се удира вака - кадар од змејови, понекој пејсаж, тепачка и ако имаме среќа, цицки, и тоа е тоа. Нема што повеќе да се бара од ГоТ.
Смешно ми е кога ќе ми текне дека сме барале скриени значења во дијалози, во сцени, кога сме го барале поттекстот на сите случки од првите сезони. Ме потсеќа на Лост, дрндавме по цел интернет 5 години и на крајот не можејќи да најдат излез, ни го зачукаа.
Сличен случај е и ГоТ, после концептот на Џорџ Мартин кој го напуштиле, мора да се истера некако со брзи решенија, да се затворат некои работи, да се повлечат потези кои немаат баш и логика, but for the sake of the story.

Понекогаш гледам инсерти од првата сезона, со помалку буџет серијата изгледаше пореална и посвојствена на тоа што сака да го прикаже. Од пред две сезони, тоа не е баш така.
И не се само ликовите оние кои веќе не чинат, туку и местата. Мене не ми текнува кога последно гледавме во внатрешноста на Кингс Лендинг, а тоа да не е во палатата на Серсеи, или пак на северот и целата таа географија на збиднувања. Се се спакува полека во помали места, најчесто ентериери, а во ентериер ти треба дијалог кој ќе издржи.
Арја не знае кај тера, две сезони е ужасно мачење да се гледа тој лик, не може да се следи досега.
Не можат да се следат ни толку ликови кои никогаш не сменија ништо значајно во приказната, тие жените од Дорн, сите овие Грејџојс кои беа пресмешни и преглупи ликови и единствено добро е што не постојат повеќе после оваа епизода.
И Џејми е тука некаде, има предосадна приказна и најчесто е во улога на статист, а генерално се оставија значителен број на незавршени приказни и претерано многу нелогичности.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
^ Meh. И двете ми се шески.
Серсеи ми е деветка. Мелисандра ми е осмица, седмици ми се Маргери, Шае, Игрит и Роуз. Санса ми е 6 и пол, а овие двеве од погорниот пост ми се шески заедно со Гили, Јара ми е пет и пол, а песочните змии ми се каталина/бијонс*.

* со стап не би ги буцнал
Секако дека она пегавоно зарипнато говно Игрит е боље од Мисандеи и/или Змејковска :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
не, не, не, не
Чак и Данаерис ми е боља од Мисандеи
[/QUOTE]

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
"uvek" бе а не "sekad" :D
Има и некои кои викаат секад.

Иначе, извините за прошлиот пост, али да морав cock-blocknam. Доста е више со овие измислици и глупости за мали деца, многу сте се олабавиле. Прајте нешто корисно, засадете дрво, читајте книга. А не само секти и дроги...

Kajgana Shop

На врв Bottom