Game of Thrones

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Не ми се допаѓаше единствено сценариото при „предомислувањата“ на ликовите заради тоа што се одвиваше премногу брзо. Калисито прво наапана на Варис до крај зоштоја предал неа и татко и, за после одма да му прости. Северните лордови не го пуштаат Џон, за после одма да се согласат со него. Санса негодува, за да се согласи и таа кога ќе и рече дека она ќе биде кралица дур го нема. Рендл Тарли глуми чесен човек верен на Олена, за Џејми после 3 реченици да го убеди дека треба да се бори од кај нив, пошто ќе стане нов Warden.

Но тука се глеа која е поентата на сценариото. И кај Санса и кај Тарли беше истиот порив. Ги снема негодувањата веднаш штом им се понуди моќ за возврат. Затоа не ми сметаше тоа, менувањето на ставот, него брзината со која се изведе. Ќе беше подобро да видевме дека го смениле ставот после 2-3 сцени но и тоа е разбирливо зошто не го прават, затоа што има уште премалку епизоди и мора да убрзаат све.
Ја знаеш таа "Го сакам Платон, ама повеќе ја сакам вистината"? Многу сте ми интересни овие фановиве на серијата шо приметувате вакви работи и не ја гледате заради змејови и сексови, туку заради дијалогот, континуитетот и "длабочината" на ликовите, како во последниве две сезони простувате глупости, па и ги толкувате како нешто логично, а не како shitty writing.
На пример, зошто Тарли сам не дојде до тој заклучок, дека не смее да дозволи варвари да му пустошат земјата, у муабет со син му? Да го видиме како се крши лојалниот Рендл меѓу заклетвата и интересот. Не може така оти актерот шо го глуми Џејми мора да има некаква пресудна улога, мора маме да ебаа. И имаш сцена од три реченици, надвор од секоја логика, у која Џејми маме ебаа.
Зошто чесниот Тирион, во писмото реши да не му пише на Кралот на северот дека оваа го вика за да клекне? Не е мала работа, не го кани на кафе. Го вика на бацирака. Нигде кога го разубедуваа не му рекоа "пеер, оваа да не те вика на бацирака"?
Како бродовите на едниве не ги видоа тие илјада бродови на другиве? У која шума спремаа тие бродови заседа? Оти на сред мување ги фатија, со спуштени гаќи. Многу магла ли имало? Густа магла, а? :D
Имам уште десетина примери, само за епизодава, ама темава е повеќе за мемиња, па да не досаѓам. Малку само ми смета ова апологетизмов на апла тешки, необјасниви глупости, резултат на егото на актерите и нивните агенти и типичен холивуд менталитет кој шо редовно ебе добри проекти.

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ја знаеш таа "Го сакам Платон, ама повеќе ја сакам вистината"? Многу сте ми интересни овие фановиве на серијата шо приметувате вакви работи и не ја гледате заради змејови и сексови, туку заради дијалогот, континуитетот и "длабочината" на ликовите, како во последниве две сезони простувате глупости, па и ги толкувате како нешто логично, а не како shitty writing.
На пример, зошто Тарли сам не дојде до тој заклучок, дека не смее да дозволи варвари да му пустошат земјата, у муабет со син му? Да го видиме како се крши лојалниот Рендл меѓу заклетвата и интересот. Не може така оти актерот шо го глуми Џејми мора да има некаква пресудна улога, мора маме да ебаа. И имаш сцена од три реченици, надвор од секоја логика, у која Џејми маме ебаа.
Зошто чесниот Тирион, во писмото реши да не му пише на Кралот на северот дека оваа го вика за да клекне? Не е мала работа, не го кани на кафе. Го вика на бацирака. Нигде кога го разубедуваа не му рекоа "пеер, оваа да не те вика на бацирака"?
Како бродовите на едниве не ги видоа тие илјада бродови на другиве? У која шума спремаа тие бродови заседа? Оти на сред мување ги фатија, со спуштени гаќи. Многу магла ли имало? Густа магла, а? :D
Имам уште десетина примери, само за епизодава, ама темава е повеќе за мемиња, па да не досаѓам. Малку само ми смета ова апологетизмов на апла тешки, необјасниви глупости, резултат на егото на актерите и нивните агенти и типичен холивуд менталитет кој шо редовно ебе добри проекти.
Ама и то го знаеш планот на Менс Рејдер: you got the wrong dude killed bro.

И овде ти го цитираш погрешниот човек, два поста подолу имам пишано дека сценариото е сеуште катастрофално во споредба со извадоците од книгите во првите сезони.

Па дури и во ова што си ме цитирал го критикувам истото, пишав дека НЕ МИ СЕ ДОПАДНА тоа, само што потоа дополнувам дека сега имаат карта на која можат да се вадат ради тоа, а тоа е „немањето време“.

„Предаството“ на Тарли би сакал и јас на таков или друг начин да се случи или по големо убедуање на Џејми, ама овде го упикаа у 3 минути ко да го убедува да купи Синалко место Газоза, за ем да укратат на време ем да покажат дека Џејми уште има некоја моќ.

Поентата на сценаристите беше таа, ја не ти викам дека беше добра, ни па недај боже приближна до поентите кои ГРРМ ги вметнува суптилно во пишувањето.

Ако гледаме од страна на оригиналниот канон, не 10, ја иам 20 замерки и примери како можеа и мораа подобро да ја изработат серијата после 4 сезона, но тој воз е отиден.

Они толку ја усраа минатите 2 сезони што сега вакви пропусти изгледаат ко Тирион покрај Дрогон.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Абе серијава стана збир на нереалистични, нелогични, настани и активности.

Али некако го тргнав тоа на страна и гледам да уживам во тоа што може да се ужива.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
^ Meh. И двете ми се шески.
Серсеи ми е деветка. Мелисандра ми е осмица, седмици ми се Маргери, Шае, Игрит и Роуз. Санса ми е 6 и пол, а овие двеве од погорниот пост ми се шески заедно со Гили, Јара ми е пет и пол, а песочните змии ми се каталина/бијонс*.

* со стап не би ги буцнал

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
^ Meh. И двете ми се шески.
Серсеи ми е деветка. Мелисандра ми е осмица, седмици ми се Маргери, Шае, Игрит и Роуз. Санса ми е 6 и пол, а овие двеве од погорниот пост ми се шески заедно со Гили, Јара ми е пет и пол, а песочните змии ми се каталина/бијонс*.

* со стап не би ги буцнал
Дали Џон Сноу е десетка?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Размишљав и некако не можам машките да ги оценам кој која бројка е.
Али шо знам, ваљда Џејми е бољи од Џон Сноу.
Мене ми е поубав од Серси, општо земено, не по пол, а тебе Серси ти е 9, па мора он да е 10. :D

Не знам за Џон и Џејми, мене Роб ми беше најличен, па сеедно кој е после него. :(

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Знам дека карактерот не, не сум Сунѓерот. Ме интересираше што е физички убаво кај неа. За тебе секако.
Па, со исклучок на карактерот, све ми е ОК.
Ми личи зрело и предпоставувам знае да ужива у секс и дека со неа не би губел време на глупости.
Е сега, кој што подразбира под болдовите, тоа е друга прича.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па, со исклучок на карактерот, све ми е ОК.
Ми личи зрело и предпоставувам знае да ужива у секс и дека со неа не би губел време на глупости.
Е сега, кој што подразбира под болдовите, тоа е друга прича.
Па и Мелисандре знае да ужива во секс. Се сеќаваш со Гендри шо праеше?
Само да не го вади ѓерданот.

Kajgana Shop

На врв Bottom