Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Каква утакмица вчера изигра Буба :eek::shok2:

Иначе нема причина да не сме гостопримливи доаѓате, трошите пари и ако се однесувате како што треба. На минатиот меч имаше провокации со илирида, но вчера ништо од тоа.

Честитки

Ej Kako I lani igrame fenomenalno vo evro kupivite, I eve pak sreka vo zdrepkata ni donese eve timovi koj mozeme so malce koncentracija da gi tepame...

Jas veruam vo ovoj tim, veruvam deka imame moznost da se kvalivicirame I Na grupnata faza vo Evropa Liga...

Forzza Shkendijaaaa

Талентот на Буба не е спорен, само му фали професионалност па да стане врвен играч. Бесарт е скрос непредвидлив, шутирањето со двете нозе го прави многу незгоден за сите одбранбени играчи. Себичноста е навика што не може да се тргне на 30 години. Сепак за вакви натревари, е тој што ја прави разликата. Цуцули беше чиста 10-ка вчера, покриваше и за „темираната жива бомба“ Бејтулаи. Жуниор константно трча за 2ца.
За тие што не ги гледаа шансите:

Талентот на Буба не е спорен, само му фали професионалност па да стане врвен играч. Бесарт е скрос непредвидлив, шутирањето со двете нозе го прави многу незгоден за сите одбранбени играчи. Себичноста е навика што не може да се тргне на 30 години. Сепак за вакви натревари, е тој што ја прави разликата. Цуцули беше чиста 10-ка вчера, покриваше и за „темираната жива бомба“ Бејтулаи. Жуниор константно трча за 2ца.

Јас би рекол дека без разигран Буба, Бесарт сам не може да реши вакви тешки натпревари.
За професионалноста на Буба си во право.

За одбаната, во Финска мора да игра Теќја наместо Бејтулаи. Дечкото под притисок се губи и секогаш прави по некоја крупна грешка. Олси ја има смиреноста и искуството за вакви натпревари и време е да му се даде шанса да игра.

Крилата моментално ни се незаменливи и Жуниор и Радески покриваат многу позади, само што Жуниор е поспремен физички, а Радески на такво темпо веќе е готов во 65-70 минута.
Абдурахими како и Алими моментално најнекорисни играчи во тимот.
А ме загрижува и Вујчич кој не е на ланското ниво.

И мене Вујчич ми е опаднат овие натпревари, а Алими сеа со Финска мислам ОК одигра бар со оглед на тоа колку оваа сезона беше паднат во формата.

Јас би рекол дека без разигран Буба, Бесарт сам не може да реши вакви тешки натпревари.
За професионалноста на Буба си во право.

За одбаната, во Финска мора да игра Теќја наместо Бејтулаи. Дечкото под притисок се губи и секогаш прави по некоја крупна грешка. Олси ја има смиреноста и искуството за вакви натпревари и време е да му се даде шанса да игра.

Крилата моментално ни се незаменливи и Жуниор и Радески покриваат многу позади, само што Жуниор е поспремен физички, а Радески на такво темпо веќе е готов во 65-70 минута.
Абдурахими како и Алими моментално најнекорисни играчи во тимот.
А ме загрижува и Вујчич кој не е на ланското ниво.
Апсолутно дека без Буба, Бесарт не може да дојде до шанси, а Буба вчера беше во свој елемент, затоа и реков дека неговиот талент не е спорен. Бесарт е смртоносен кога е пред голот, има невероватно јак, прецизен шут со двете нозе, ама по играњето е уличар, кај него нема тактичко следење на тренерот. Ама има нешто што другите го немаат, и затоа ја прави разликата во нападот.
Теќја за тие 20 мин против Дачија покажа дека знае со топка , иако не играше на својата природна позиција, и треба полека полека да се уигрува со другиот дел од тимот, и да се спасиме од трепетот што го имаме кога Бејтулаи е со топка, или блиско до топката :)
п.с. вчера спогодбено се разделија Чолак и Меџедович со клубот, после едномесечно малтретирање на подготовка за маратон во овие жештини, и трчање нонстоп во помошниот терен во Речица. Нека им е со среќа, иако беа само просеци и промашени засилувања, ама за тоа не се они криви, крив е тренерот што ги донесе, и тие што го донесоа тренерот. Затоа сум строго против ваков булинг што им се направи на овие двајца, последните 1-2 месеци.

Sho ti znachi oa temiranata ziva bomba za betulai?

Темпирана жива бомба, еме оди (трча) ем експлодира (пенали, автоголови, киксеви, лизгање - минимум по еден на натпревар), и ти го уништува резултатот и целиот натпревар.
U pravo si

jure colak i vednas si nasol nov klub, potpisal za mashhad od 1. iranska liga. sega ustvari i ke igra vo sportski gledano pojaka liga, samo sto klubot za koj potpisa e megu najslabite od taja liga.

Агим Ибраими уште е без клуб дали нејќе да потпише за Шкендија или ваште не го сакаат баш би добро дошол ја мислам има доста искуство

Jas da bev Kako nasata uprava bi go prodaval vednas Radeski I mesto nego bi go zemal Ibrahimi.

Ni treba uste Eden mnogu jak igrac vo odbrana, uste ne mu veruem Na Cuculi I Bejtullai, ic ne mi Se stabilni igraci dvajcata.

Ajde cetvertok da davame gol prvo poluvreme I posle da se zatvorime so kontri, jas mislam deka I tamu ke gi tepame fincite

Jas da bev Kako nasata uprava bi go prodaval vednas Radeski I mesto nego bi go zemal Ibrahimi.

Ni treba uste Eden mnogu jak igrac vo odbrana, uste ne mu veruem Na Cuculi I Bejtullai, ic ne mi Se stabilni igraci dvajcata.

Ajde cetvertok da davame gol prvo poluvreme I posle da se zatvorime so kontri, jas mislam deka I tamu ke gi tepame fincite

Хахаха Радески ќе биди 10 пати поголемо играчиште од Ибраими тој вие иднината бе или тешко разбирате?

Хахаха Радески ќе биди 10 пати поголемо играчиште од Ибраими тој вие иднината бе или тешко разбирате?
Радески максимум уште една сезона да остане у Шкендија ке си оде 100%,сигурно уште сега има понуди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom