Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.172
Поени од реакции
13.445
Дајте нешто предлог за мистерија драма од типот на Mystic River, Prisoners, ама да е интересен во текот на целиот филм и да држи напетост ко овие, не цел филм да си маваш шамари од досада и на крај само нешто да испадне јако.

Може и крими драми како Bronx Tale, Carlito's Way, Goodfellas, може и како Gran Torino итн... Нешто интересно, а добро со поента (y)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Дајте нешто предлог за мистерија драма од типот на Mystic River, Prisoners, ама да е интересен во текот на целиот филм и да држи напетост ко овие, не цел филм да си маваш шамари од досада и на крај само нешто да испадне јако.

Може и крими драми како Bronx Tale, Carlito's Way, Goodfellas, може и како Gran Torino итн... Нешто интересно, а добро со поента (y)
Midnight Run (1988)
Sleepers (1996)
Absolute Power (1997)
Heat (1995) Овој е малку долг, ама супер е.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.172
Поени од реакции
13.445
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Sleepers и Heat гледани, топ ми беа, вака квалитетна прича и двата, Heat за нијанса поинтересен, ама супер беа и двата. Другиве два ќе ги гледам, фала на предлозите :D(y)
Gone girl ako ne si go gledal

T

the.equalizer

Гостин
Must see филмови во последниве неколку години?
Нека се од 2010-2011 нагоре.
Последни што ги гледав Warrior, The Revenant, Gravity, Prisoners, Captain Phillips, Oblivion, Interstellar.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Must see филмови во последниве неколку години?
Нека се од 2010-2011 нагоре.
Последни што ги гледав Warrior, The Revenant, Gravity, Prisoners, Captain Phillips, Oblivion, Interstellar.
Miss Sloane, La La Land, Hacksaw Ridge, Arrival, Perfect Strangers, Hateful Eight, Demolition, The Man from UNCLE, Youth, Spy, Focus, Ex Machina, Jonh Wick, The Imitation Game, Predestination, Kingsman: The Secret Service, Edge of Tomorrow, Mommy, The Grand Budapest Hotel, Whiplash, Nymphomaniac 1;2, The Wolf of Wallstreet, Coherence, Rush, Filth, The Great Gatsby, Trance, Django Unchained, The Best Offer, Les Mis, Midnight in Paris, The King's Speech, Inception, Shutter Island

B

beaverknight

Гостин
на постот од горе да се надоврзам..

Carol, Zero Dark Thirty, Before Midnight, Gone Girl, The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo, Mad Max, Spotlight, The Lobster, Boyhood, The Tree of Life, Her, Never Let Me Go, Drive, Nocturnal Animals, Breath, Captain Fantastic

D

Daedalus

Гостин
Part 3:
Raw, Logan, The Turin Horse, Prometheus, Alien: Covenant, Birdman, Beasts of the Southern Wild, Neon Demon, War Horse, 12 Years a Slave, Melancholia, Super 8, The Host, Martian, хобитите, стартрековите, The Zero Theorem, новите Planet of the Apes, Sicario, The Wave, Train to Busan, Snowpiercer, Looper, Edge of Tomorrow, Coherence, Predestination, Another Earth, Endless Poetry, Holy Motors, Silence, The Master, Once Upon a Time in Anatolia, Moonrise Kingdom, Amour, Toni Erdmann, Blue is the Warmest Color, Leviathan, The Great Beauty, Timbuktu, Son of Saul, The Artist, A Separation.

Последно уредено од модератор:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
OK филм ми беше Okja ама вака ако може да се стави на временска линија почетокот беше најдобриот дел. Според мене малку преценети оцени на IMDb

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
okja :noze::place:

ako nekad nekoj se obidel da me naprai vegan, filmot doe najblisku
me fana na eftini finti ali made me feel

new favourite jake gilenhal look
akteriste :D a realno i tilda ne ja ispustam u film.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Седиме со другар ми на кафе и почна да ми раскажува филм што го гледал, почна со реченицата „фамилија вегетаријанци“ и не знам зошто умрев од смеење. После рече девојката ја запишале на ветерина (уште доумрев) ама почнала да сака да јаде месо. После ја ебел некој педер (веќе зајдев и не можев да се соземам од смеење) и после на крај нешто зомби се појавиле и веќе знаев дека другаров ме дупи нешто, а тој се колнеше дека е вистински филмов само не му текнуваше на името.

Озбилно има ваков филм или стигнаа да се дупат со мене за филмови? Џабе модератор се викам на форум :(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Седиме со другар ми на кафе и почна да ми раскажува филм што го гледал, почна со реченицата „фамилија вегетаријанци“ и не знам зошто умрев од смеење. После рече девојката ја запишале на ветерина (уште доумрев) ама почнала да сака да јаде месо. После ја ебел некој педер (веќе зајдев и не можев да се соземам од смеење) и после на крај нешто зомби се појавиле и веќе знаев дека другаров ме дупи нешто, а тој се колнеше дека е вистински филмов само не му текнуваше на името.

Озбилно има ваков филм или стигнаа да се дупат со мене за филмови? Џабе модератор се викам на форум :(
http://www.imdb.com/title/tt4954522/

a i dobar e malku, prv na reziserkata baska..

Kajgana Shop

На врв Bottom