Фан клуб - РК Вардар

Све е точно од збор до збор.
Прославата само докажува дека иако на спортски план сме најдобриот клуб во светот, на организациаки план сме на самото дно заедно со Пелистер и Борец против кој ќе играме утре.
Излези момче е песна за вештачките, си имаме ние наши песни кои се десет пати подобри.

toa izlezi momce kako fors za makedonski klubovi pocna so metalurg, i gore dole istite faci sto na vremeto '' navivaa '' za metalurg sea toj fors go tegnat i za vardar, jebiga, so navivacka grupa od temnata strana na gradot sto nikoj ne ja glea toa e maksimumot, vakvi retardirani trendovi.

Inace proslavava ja organizirase grad skopje, na celo so koce fajrstarterot, taka da kapacitetot nivni znaeme koj e, kakov e, ograniceni se, limitirani i zabegani, ali ne se krivi oni, tie im se moznostite, mater mu ebaa na skopje, ocekuvate za den dva da organiziraat vakvo nesto, ne ide.
Кrivacta lezi kaj klubot, sekoj seriozen klub u svetov sam organizira vakvi raboti, i za organizacija trebase da se vpustat uste posle pobedata so barsa zasto sekako ke imase golem precek, minimumot bese vtori da se u Evropa.

Gleate sekogas se zezaat za timovi sto ne osvoile primer liga na sampioni, a imale spremno bus, naslikan so trofej i slicno, toa e zasto veke sve e organizirano toa ako se desi, ako ne, nikomu nisto, Vardar na toa pole zaostanuva, ama se nadevam deka naucija od ovaa nivna greska, pa naredniot pat koga ke nosat evropska titula, poangazirani ke bidat i ke nalikuva toa na prav spektakl. :свиркам::свиркам::свиркам:

I da, bez Komiti na tribini, filingot ne e toj toj, steta za cela navivacka grupa, ja iskreno se nadevam deka so padot na sektata poleka ke prestane toj trend u mesanje na politickive eliti vo navivackite grupi, narocito so tie sto se na vlast.

На аердодром ако не се лажам го немаше Милковски а ни кокошкава (иако беа у бус внатре) да се дерат, играчите почињаа песни и затоа атмосферата беше подобра. Диви, Алекс и Македа да не викнеа (и Самсоненко коа запеа после), тотално фијаско ќе беше пречекот (вака само обично фијаско беше). Поарно ќе беше да ги остават сами да се претставуваат...

Ајде малце поопширно.

Ова е успех што реално тешко е да се повтори. Момент што веројатно еднаш се доживува во животот. Посреќен ден за мене немало оддамна. Момент кој се чекал со години, да не речам цел живот. Многу од вас нема да се сложат, ама реалноста е дека ако вие се радувате и гордеете, а до вчера не знаевте ни домашна сала на Вардар која е, за нас ова е х10000 од тоа што вие го доживувате(ако и воопшто го доживувте, често се оди на вакви настани ради тренд).
Додека нашите врсници трошеа по дискотеки, додека се пијанчеа во кафани, додека излегуваа по кафиња многу од тие Комити жртвуваа пари, средства и време. Четврток, петок, сабота од 6 попладне до 6 сабајле се работело на кореографии, идеи, песни се идело по тренинзи, низ населба сме мобилизирале луѓе. Сме биле лишени од многу задоволства, ама барем јас никогаш не сум се пожалил и сега не се жалам.

Има една песна "Младоста моја ти ја дадов, и не ми е гајле затоа...". И така е. Зошто да се грижиме за сите пропуштени пијанки? Зошто да жалиме за сето време изгубено? АЛО ТИТУЛА, ЕВРОПСКИ ШАМПИОНИ СМЕ!!
И многу нема да го разберат овој менталитет, ама од првиот ден стапнат на утакмица сонуваш за врвот, играчите го достигнаа, а благодарение на нив и ние навивачите.

Е, сега што е проблемот и кај е болката. Уствари не е еден, има повеќе проблеми.

Дали навивачи на Барселона славеа затоа што Шпански претставник освоил ЛШ? Е, тоа се случува кај нас. Луѓе до вчера кои плукаа по Вардар денес објавуваат слики, статуси, лајв стримови МОЈ ВАРДАРЕ, ГОРДОСТ НАША. Ма носи се у пичку матер. Вардар не е твој, не е ни твоја гордост. За таквите Вардар е гордост само денес, од утре по старо и кој го ебе Вардар. И таквите утре ќе ти исправаат криви дрини ќе ти кажува кој е Вардар, а 5 играчи напамет не знае.

Преку кур со илјада Македонски знамиња. Ова не е репрезентација, ова е клуб. Нормално е да има Македонски знамиња, ама ОГРОМЕН минус е да нема Вардарови знамиња и обележја. Ама вината е кај самите луѓе. Јер немаат обележја Вардар. А, зошто немаат? Затоа што до вчера истите беа во Автокоманда, затоа што истите утре и Шкендија да направи ракометен тим ќе идат ќе слават. Не ме јеби бе, не може да имаш емоции за 2 тима. Не може јас да се радувам затоа што Пелистер иде у Ф4. Да мило ми е, ама во никој случај не би излегол на улица нити пак ќе одам на пречек да ги славам. Затоа се додека постојат вакви луѓе хемијата играч-навивач никогаш нема да се сфати од тие луѓе.

Кој кур е бе Орце да добие медал? Кој кур е Коце, или Давор? Со кој образ излагаат на бина и да почнуваат песна? Со кој образ они кажуваат ова е за вас, без вас ова немаше да биде возможно? Истите тие се меѓу најголемите виновници за празните трибини и уништувањето на групите. Едниот со партијата изврши најголеми притисоци врз членството, а другиот затвараше врати. И сега истите имаат образ да се обратат пред оние што животот го посветија на Вардар. АЛООО РАТКО КАПУШЕВСКИ го скандираа. Зини земјо голтни ме. Вмровчето што на секој митинг е до паторот. Куртонот што за куп направи карти 400 денари. Ради мочаната партија го бутнаа менаџерче и тој ми излегува на бина. Класично правење мајмуни.

За водителите има ли потреба да се коментира? Имаш 20.000 народ пред тебе што неколку пати те прекинува у зборење и ти пробуваш пак да ги анимираш со песна. Не бе другари, напуштете бина и оставете публиката да води атмосфера. Фала богу не сме маалски клуб со 100 навивачи, туку со 1000. Има кој да води песна и атмосфера. Бевме принудени да го слушаме нивното пискање и да ги гледаме вештачките насмевки демек среќни сме за Вардар, а сиротите пари лапнале за да го прават истото.

Е, затоа никогаш нема да не биде. Односот играчи-навивачи го нема. Не велам не, има вина и во Комити и тоа многу. Ама веќе долга тема е и тоа да се почне. Тој што беше на Кале т.е. на аеродром кога играчите се враќаа од победата против Хамбург имаат претстава што е дочек. Ноќно време 400 луѓе без никакви информации собрани пред аеродром. Излегуваат играчите, ни полиција ни редари не можат да те спречат. Стампедо кон аеродром. Песна, атмосфера, радост, емоција, ежење беше внатре. Од тука упатување кон Кале и полнење цела трибина. Довикување со играчи, песна. Вардар и никој друг. Ни Орце ни Ратко ни Давор ни Македонија. ВАРДАР.

Да не ја расипуваме атмосферата, ама реалноста е оваа. Срамота и за управа и за град Скопје и за Комити. Не доликува вакви шампиони вака да бидат пречекани.

Поздрав до поубави времиња.

Абе каков Жаре еденаеден да водел пречек на ракометари, ќе почнел да замара со форите на Драгоснки и Сулимановиќ, ќе се фаќал за тоа цвикерите, ќе им поставувал очајни и глупи прашања на ракометарите кои секако немало да го сфатат, едино Столе би можел да му рече Жаре ај не јади гомна брат. Ова со Македа и Деспасито ќе пробал да ја протне канцерогената фора со Спасе и чао, ќе умрело све на плоштад.

Глеам сеа некои видеа, стварно трагично делува на моменти, Милковски како некој штакор со тоа фризурата у боцки, тефтер некој земал како Ван Гал, мортус пијан со никаков глас за дигање атмосфера. За таа чичолината боље и да не почнувам да зборам....
Официјално водители да водат прослава на европска титула, бог да чува, се знае бе тука му се дава микрофон на некој ретард и откачен до максимум фраер што знае да дигне атмосфера а не Милковски мртвата природа. Викни трубачи дај му микрофон на Столе и аукурац. Едино Видич и Југо натрескани од алкохол да ги пуштиш, барем смешни ќе бидат ако ништо друго. Коа сме кај овие двајца креатури, кај се бе тие? Може уште дерат ракија у некој хостел у Келн.

Вратени се, го видов Видиќ во продавница прееска, го замараше касиерката дали било скапо Германија :pos:

Barem veren navivac e kolku so znam i pak bolje atmosfera kje napraese od ovie dvajca, poise neartikulisano galamea otkolku sto vodea neso.
Брaтче мнoгу ниски стaндaрди зa дoбрa aтмoсферa и зa хумoр имaш...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ќе се фаќал за тоа цвикерите.
Ова кога ќе го направи и кога ќе брцне прст у уво, да си намести демек слушалка, сакам шамар преку тв да му залепам, му ебам тоа харизмата у минус што му оди.

Брaтче мнoгу ниски стaндaрди зa дoбрa aтмoсферa и зa хумoр имaш...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
So toa sto i eden Zare bi uspeal da naprai podobra atmosfera sakav samo da dolovim kolku bea utepani voditelite

btw i mene me iritira faktot sto nekoj sto nikad ne gledal natprevar na vardar pa makar ni na strim a ne daj Boze u zivo se treska od zemja za pobedava, sepak ima nekoj sto verno gi sledi a ova tepanje trend kolku nesto da se proslavi mnogu mi e povrsno i glupo

Последно уредено:
Ајде малце поопширно.

Ова е успех што реално тешко е да се повтори. Момент што веројатно еднаш се доживува во животот. Посреќен ден за мене немало оддамна. Момент кој се чекал со години, да не речам цел живот. Многу од вас нема да се сложат, ама реалноста е дека ако вие се радувате и гордеете, а до вчера не знаевте ни домашна сала на Вардар која е, за нас ова е х10000 од тоа што вие го доживувате(ако и воопшто го доживувте, често се оди на вакви настани ради тренд).
Додека нашите врсници трошеа по дискотеки, додека се пијанчеа во кафани, додека излегуваа по кафиња многу од тие Комити жртвуваа пари, средства и време. Четврток, петок, сабота од 6 попладне до 6 сабајле се работело на кореографии, идеи, песни се идело по тренинзи, низ населба сме мобилизирале луѓе. Сме биле лишени од многу задоволства, ама барем јас никогаш не сум се пожалил и сега не се жалам.

Има една песна "Младоста моја ти ја дадов, и не ми е гајле затоа...". И така е. Зошто да се грижиме за сите пропуштени пијанки? Зошто да жалиме за сето време изгубено? АЛО ТИТУЛА, ЕВРОПСКИ ШАМПИОНИ СМЕ!!
И многу нема да го разберат овој менталитет, ама од првиот ден стапнат на утакмица сонуваш за врвот, играчите го достигнаа, а благодарение на нив и ние навивачите.

Е, сега што е проблемот и кај е болката. Уствари не е еден, има повеќе проблеми.

Дали навивачи на Барселона славеа затоа што Шпански претставник освоил ЛШ? Е, тоа се случува кај нас. Луѓе до вчера кои плукаа по Вардар денес објавуваат слики, статуси, лајв стримови МОЈ ВАРДАРЕ, ГОРДОСТ НАША. Ма носи се у пичку матер. Вардар не е твој, не е ни твоја гордост. За таквите Вардар е гордост само денес, од утре по старо и кој го ебе Вардар. И таквите утре ќе ти исправаат криви дрини ќе ти кажува кој е Вардар, а 5 играчи напамет не знае.

Преку кур со илјада Македонски знамиња. Ова не е репрезентација, ова е клуб. Нормално е да има Македонски знамиња, ама ОГРОМЕН минус е да нема Вардарови знамиња и обележја. Ама вината е кај самите луѓе. Јер немаат обележја Вардар. А, зошто немаат? Затоа што до вчера истите беа во Автокоманда, затоа што истите утре и Шкендија да направи ракометен тим ќе идат ќе слават. Не ме јеби бе, не може да имаш емоции за 2 тима. Не може јас да се радувам затоа што Пелистер иде у Ф4. Да мило ми е, ама во никој случај не би излегол на улица нити пак ќе одам на пречек да ги славам. Затоа се додека постојат вакви луѓе хемијата играч-навивач никогаш нема да се сфати од тие луѓе.

Кој кур е бе Орце да добие медал? Кој кур е Коце, или Давор? Со кој образ излагаат на бина и да почнуваат песна? Со кој образ они кажуваат ова е за вас, без вас ова немаше да биде возможно? Истите тие се меѓу најголемите виновници за празните трибини и уништувањето на групите. Едниот со партијата изврши најголеми притисоци врз членството, а другиот затвараше врати. И сега истите имаат образ да се обратат пред оние што животот го посветија на Вардар. АЛООО РАТКО КАПУШЕВСКИ го скандираа. Зини земјо голтни ме. Вмровчето што на секој митинг е до паторот. Куртонот што за куп направи карти 400 денари. Ради мочаната партија го бутнаа менаџерче и тој ми излегува на бина. Класично правење мајмуни.

За водителите има ли потреба да се коментира? Имаш 20.000 народ пред тебе што неколку пати те прекинува у зборење и ти пробуваш пак да ги анимираш со песна. Не бе другари, напуштете бина и оставете публиката да води атмосфера. Фала богу не сме маалски клуб со 100 навивачи, туку со 1000. Има кој да води песна и атмосфера. Бевме принудени да го слушаме нивното пискање и да ги гледаме вештачките насмевки демек среќни сме за Вардар, а сиротите пари лапнале за да го прават истото.

Е, затоа никогаш нема да не биде. Односот играчи-навивачи го нема. Не велам не, има вина и во Комити и тоа многу. Ама веќе долга тема е и тоа да се почне. Тој што беше на Кале т.е. на аеродром кога играчите се враќаа од победата против Хамбург имаат претстава што е дочек. Ноќно време 400 луѓе без никакви информации собрани пред аеродром. Излегуваат играчите, ни полиција ни редари не можат да те спречат. Стампедо кон аеродром. Песна, атмосфера, радост, емоција, ежење беше внатре. Од тука упатување кон Кале и полнење цела трибина. Довикување со играчи, песна. Вардар и никој друг. Ни Орце ни Ратко ни Давор ни Македонија. ВАРДАР.

Да не ја расипуваме атмосферата, ама реалноста е оваа. Срамота и за управа и за град Скопје и за Комити. Не доликува вакви шампиони вака да бидат пречекани.

Поздрав до поубави времиња.

Дур ти го читав постот очекував дека ќе заврши со: МЕТАЛУРГ, ЕБИ СЕЕЕЕЕЕ, ќе беше скроз on point, ама ништо, штета. :D

p.s.

Capture.JPG

Кога ќе направиш беља у маало пред другарите

Capture1.JPG

Кога ќе видиш дека мајка ти те глеала од тераса цело време

Братов смени 5 расположенија за 3 минути :D

Тоа е тоа дечки пречекот беше осуден на пропаст уште пред да почне, битно е дека ја лично си пројдов најубаво на свет. Едино имам замера што немаше доволен број на на екипи на брза помош. Да му ебам мајката требаше два пати да се деси пред мене луѓе да паднат у несевес па да им текне. Тоа е не може секој да издржи на овој пекол. како и да е шампиони сме и треба да се настави со славење.

Жалосно клубот шо му дозволил на тврдокорни да му организиираат прослава, репрезнатација ли е клуб ли е. едно име имаме бла бла шо има врска колку имиња имаш со Вардар, излези момче право на тераса.. многу сме заостанати упм.
Честитки за титулата огромен успех е ова не гледам кога некој пак би го повторил, поќе ќе ми беше драго да си освоевте пред 3 години во каква еуфорија се гледаја утакмиците тогаш дури и јас поќе навивав за вас :D Многу спласната беше атмосферата скоро никој жив ова не го очекуваше..

Ова со македонскиве знамиња е стварно тапа, сепак се работи за клуб, ама и тука не е крив народот што во Скопјево бар ја колку што знам нема од каде да се купи знаме Вардар. На крај пак доаѓаме до овие од управа и нивната 0 организација за пречеков, напрај бре 500 знамиња Вардар раздели по народов што дојде на плоштад и чао пријатно а не Вергина и тоа вентилаторот ми го преплавиле цел плоштад ебате.

Само хејтаме ама за вакво нешто требаше да се тресе Скопје и да гори 3 дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom