Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Знае што прави Мурињо, седете мирни.На Лукаку му се радувам многу, тенк добиваме што ќе кине во напад, башка проверен е во лига и веќе неколку сезони игра на високо ниво.
Се извинувам што се мешам, ама зошто сте вакви бе повеќето? :D
Нема уште ни конкретни информации за тоа дека воопшто сте заинтересирани за Лукаку, а си пишуваш ко веќе да сте го купиле и да е официјално :icon_mrgr:
И со Гризман беше исто, па еве го за некој ден ќе почне да тренира со Јунајтед.

R

red.devil

Гостин
Марсијал ми беше омилен пред година дена ама сезонава се изгуби зошто му раскинала женската, Рашфорд е исто дете кој треба попаметно да се користи и да не се фрла во оган(хинт:Вилшер), башка ни Рашфорд не беше сјаен до Февруари негде што ќе му дојде отприлика грубо кажано 2/3 од сезона.И ти би ризикувал сезона/година(и) кога очигледно клубот нема толку време за трошење и оваа моќ што ја има може лесно да ја загуби.

Друго збориш за слобода, да им се дадеше слобода на Марсијал и Рашфорд ништо чудно да си го ладеа на терен и да се глупираа, а вака коа беа седнувани на клупа си го подзапотуваа газот на тренинг и се бореа за тоа место.Марсијал годинава жива мизерија беше да бидеме искрени, а Рашфорд иако имаше добар пробив лани, не му беше тоа доволно за да ја добие таа слобода.И Роналдо па крваво си ја заработи таа слобода што ја имаше последната сезона две, а не дете што имало добри 2 3 месеци.

Инаку кај пишува дека ќе е конкуренција на Рашфорд и Марсијал а не на десниве?Може ќе има некои други комбинации, не си ти а не сум ни ја тренерот.Си има Мурињо замсила и тактика како ќе го води тимот, ќе си се води по неа, јас и ти може до сабајле да мудруваме.

Ако цената го одредува статусот во тимот ок, што да ти кажам повеќе.А за годините исто сум без коментар, неколку пати кажаа дека Перишич не е класичен балканец со Руни лајфстајл ама ок до 30ка ќе гура.А за споредбата на Хамес не беше компарација за нивните способности туку каков импакт ќе имаат на тимот, за Хамес веројатно е да има некој придонес на почетокот и потоа да се вклопи во сивилото како АДМ што би рекол ти(мислам дека ти го имаш кажано последново), а од друга страна имаш професионалец кој ќе се труди и ќе рмба ко коњ за своето место и тимот, па сега одлучи што е подобро професионалец што ќе се бори или плачипи*ка што не можеше склон на повреди да го надмаши и му земаше место тинејџер.
Му раскинала женската бе. :pos: Алоо по судови одеше за старателство (секако не е здрело да имаш деца како тинејџер) ама ова го сметате како да е најлесна работа во животот на тие години. :pos::pos:
Добро, си го гледал ти Марсијал лани? Си го ладеше по теренот а немаше никаква конкуренција? Не бре другар, нему му треба доверба и слобода ипак уште е тинејџер. Мурињо е мртов коњ во туторство на поединци и затоа го клоцаат од клуб во клуб. Му требаа цели пет месеци да сфати дека треба да го заштити а не да го мотивира со критики. Поканата на родителите беше закаснета реакција со месеци. За Рашфорд па не сакам ни да зборам, ако тој би се опуштил и се лади на теренот за Јунајтед, тогаш нека стават катанец на клубот. Сигурно Перишиќ повеќе ќе се труди од него. (y) И џабе ги споредуваш сите потенцијални таленти со Роналдо бидејќи не се исти, сите се со различен мајндсет, им треба различен пристап и најбитно работаат во различни услови со различна атмосфера и различна подршка и различна стабилност на клубот. Накратко, се е различно.

Еве ја ти кажувам дека Перишиќ е доведен за лево крило и да ме цитираш слободно ако сум грешка, бидејќи е ист профил на играч како Лингард, тоа е едно. И второ, колку натпревари изиграл десно па да си убеден на кого ќе е конкуренција? Можеби ќе изигра еден или два, ќе види Мурџо дека не го бива и ќе го врати назад на сметка од другите. Друго, колку натпревари си гледал на Интер? - еден, два, три? Јас мислам ниту еден па затоа си ги земаш здраво за готово мислењата на Кобе и врз основа на тоа си креираш заклучок за неговиот карактер. Не бил класичен балканец, а што е?! Монголец? Како и секој борбен професионалец, кариерата му се скратува ако е пожртвуван како што викате. Не мора да јаде само хамбургери за да има кратка кариера.

Цената го одредува статусот и отсекогаш било така. Нека се дрзне Мурџо да каже дека е за ротација играч платен 55м, има да го обесат пред ОТ.
Џејмс. Не на почетокот, туку ако тој сака да напрај трансфер и да игра за Јунајтед ќе има континуиран придонес бидејќи станува збор за класа играч со преквалитетен шут и креативност. Тоа му треба на Јунајтед. А дали сака или не треба да процени стручниот штаб на клубот, ако нејќе да игра не мора да го купат. Толку е просто. А за коњи, како што рече Рајан Гигс, нека го вратат Велбек ако таков тип на играч е потребен, голем аир видовме од него, нели?

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Нема уште ни конкретни информации за тоа дека воопшто сте заинтересирани за Лукаку, а си пишуваш ко веќе да сте го купиле и да е официјално :icon_mrgr:
Што се косиш па ти , дека ќе ви бидеме конкуренција за Лукаку ? Ај земете си го , не ви се мешаме , да не бидеме само ние пишман аџија :D !

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Новинар близок до Лион вели дека обновен е интересот за Лаказет и сме биле каде каде понапред од Дортмунд и Арсенал. Наводно Лаказет бил лут зошто Арсенал не го материјализирале трансферот лани, во смисла не им бил битен толку. Земете го ова со доза на сомнеж зошто прв пат го читам новинаров.
Овој е истиот новинар што ја бутна веста на Мбапе у Арсенал.Од Л'екип е дечкото и искрено и јас не знам колку е веродостоен.За Мбапе денес негираше Орнстеин,близок до Арсенал,ббц што сакаш повеќе. :)

Сме имале милион примери кај Арсенал со напаѓачите кои газат во Франција, па се заникаде во Премиер Лигата.
Едносезонските Шамак,Жервињо,Жиру и сличните ли ќе ми ги спомнаш? :D Не знам како ќе се покаже Лаказет ако дојде во ПЛ,но игра веќе на ниво 3 и кусур години,за разлика од овие што ги спомна.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
А дали овие што го бранат Мурџо ќе го имаа истото мислење ако не освоевме ЛЕ?
Ејјјј... еден меч да ти го сврти мислењето за 560 степени.
Ова со ЛЕ што фативме ЛШ беше единствената светла точка, не изигравајте Сандерленд менталитет со (демек) 3 освоени титули.
Ако не освоеше ЛЕ, требаше под итно да попие отказ и да се губи од тука, ЛЕ му даде уште полу-сезона гаранција (евентуално година, зависи каде ќе биде во декември).
Незнам што ви е филмот на поединци по секоја цена да го браните а апла очигледно е дека чавка му го испила умот или заглавен е во времето пред 10г.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овој е истиот новинар што ја бутна веста на Мбапе у Арсенал.Од Л'екип е дечкото и искрено и јас не знам колку е веродостоен.За Мбапе денес негираше Орнстеин,близок до Арсенал,ббц што сакаш повеќе. :)

Едносезонските Шамак,Жервињо,Жиру и сличните ли ќе ми ги спомнаш? :D Не знам како ќе се покаже Лаказет ако дојде во ПЛ,но игра веќе на ниво 3 и кусур години,за разлика од овие што ги спомна.
Тој ама и уште еден што имаше на Твитер ставено локација дека е базиран во Лион, не можам мака ми е да го барам сеа од телефон, после или утре здравје ќе проверам кој беше :D Но затоа и реков ова со сомнеж да се земе.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Тој ама и уште еден што имаше на Твитер ставено локација дека е базиран во Лион, не можам мака ми е да го барам сеа од телефон, после или утре здравје ќе проверам кој беше :D Но затоа и реков ова со сомнеж да се земе.
Envoyé spécial permanent à Lyon Ова му го пишува на истиот. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Envoyé spécial permanent à Lyon Ова му го пишува на истиот. :D
ко два различни твита да видов сабајлево ама ништо чудо и да сум грешка, не пијам кафе :)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.580
Поени од реакции
8.213
Му раскинала женската бе. :pos: Алоо по судови одеше за старателство (секако не е здрело да имаш деца како тинејџер) ама ова го сметате како да е најлесна работа во животот на тие години. :pos::pos:
Добро, си го гледал ти Марсијал лани? Си го ладеше по теренот а немаше никаква конкуренција? Не бре другар, нему му треба доверба и слобода ипак уште е тинејџер. Мурињо е мртов коњ во туторство на поединци и затоа го клоцаат од клуб во клуб. Му требаа цели пет месеци да сфати дека треба да го заштити а не да го мотивира со критики. Поканата на родителите беше закаснета реакција со месеци. За Рашфорд па не сакам ни да зборам, ако тој би се опуштил и се лади на теренот за Јунајтед, тогаш нека стават катанец на клубот. Сигурно Перишиќ повеќе ќе се труди од него. (y) И џабе ги споредуваш сите потенцијални таленти со Роналдо бидејќи не се исти, сите се со различен мајндсет, им треба различен пристап и најбитно работаат во различни услови со различна атмосфера и различна подршка и различна стабилност на клубот. Накратко, се е различно.

Еве ја ти кажувам дека Перишиќ е доведен за лево крило и да ме цитираш слободно ако сум грешка, бидејќи е ист профил на играч како Лингард, тоа е едно. И второ, колку натпревари изиграл десно па да си убеден на кого ќе е конкуренција? Можеби ќе изигра еден или два, ќе види Мурџо дека не го бива и ќе го врати назад на сметка од другите. Друго, колку натпревари си гледал на Интер? - еден, два, три? Јас мислам ниту еден па затоа си ги земаш здраво за готово мислењата на Кобе и врз основа на тоа си креираш заклучок за неговиот карактер. Не бил класичен балканец, а што е?! Монголец? Како и секој борбен професионалец, кариерата му се скратува ако е пожртвуван како што викате. Не мора да јаде само хамбургери за да има кратка кариера.

Цената го одредува статусот и отсекогаш било така. Нека се дрзне Мурџо да каже дека е за ротација играч платен 55м, има да го обесат пред ОТ.
Џејмс. Не на почетокот, туку ако тој сака да напрај трансфер и да игра за Јунајтед ќе има континуиран придонес бидејќи станува збор за класа играч со преквалитетен шут и креативност. Тоа му треба на Јунајтед. А дали сака или не треба да процени стручниот штаб на клубот, ако нејќе да игра не мора да го купат. Толку е просто. А за коњи, како што рече Рајан Гигс, нека го вратат Велбек ако таков тип на играч е потребен, голем аир видовме од него, нели?
Не викам дека му било лесно на Марсијал, напротив но клубот не може да се ослони на нивниото расположение.Колку што сум запознаен, мислам се среди тој проблем Марсијал уште по старо си фураше.Како што реков омилен ми беше лани, искина и мислам дека има огромен потенцијал но сезонава беше тиња и тоа е факт.Му даваше Мурињо неколку последователни натпревари шанса но тој не се покажуваше, не беше константен.Реалноста е таа, не можеме ништо против тоа.

Не ми е ни мене омилен Перишиќ прво тоа да расчистиме но немам ништо против професионалци кои ќе даваат 120%.Не типувам дека ќе е успех неговиот трансфер, може нога ќе скрши и ќе сјебе кариера.Башка разликата меѓу Перишиќ и Лингард/Велбек е тоа што Хрватов има подобар финиш.Може не е Суарез во финишот ама е подобар од другиве двајца.(патем Велбек ни дриблинг немаше, Џеси барем колку толку знае да пробие).И не викам дека ќе игра десно крило, фала богу но ќе има простор за ротации.Ако не тој некој друг, а ти го посочив Рашфорд, зошто тој нема проблем да игра во офанзивната тројка, не се фаќај за збор дека така ќе биде.Башка еве ти го Ибра, балканец кој не се штедел, па со правилен режим шиба и на 36.

Инаку членот што го спомна сметам дека е позапознаен од нас околу играчот, па затоа му го прифатив мислењето, ко ние што можеме да му кажеме Руни каков е.Цената не ја коментирам.Си има замислено Мурињо дека му се потребни брзи крила и тоа е тоа, го има напоменато тоа повеќе пати.

Квалитетите на Џејмс се неспорни, ама гротото што дошле од реал испаднале носталгичари по Реал, а поготово хиспаници ако се.Ја се сомневам во менталитетот на Џејмс, инаку квалитетот како што реков е неспорен, неговиот финиш и изведување на прекини одлично би ни дошол.Инаку креативци сега има(Погба,Мата,Ерера,Мики,Переира), да речеше пред 2 год ќе те сфатев,

По се, колку што можам да оформам мислење е дека ќе се игра наредна сезона 4-3-3 без класична 10ка,Погба ќе има малце поголена слобода, со брзи крила, контри, без многу пимплање и веројатно не претерано офанзивен фудбал.Можеби и нема да биде така ќе видиме, но според досегашниот избор на играчи и коментари тоа е идејата.Но има тим и за поофазивен пристап да се разбереме.[DOUBLEPOST=1496420303][/DOUBLEPOST]
Не не таман работа, дискутирам еветуално сценарио.Башка како што изгледа дека Мората во Милан ќе оди, сметам дека вие сте фаворити за Лукаку.Но луѓево блиски до клубот викаат дека Мурињо запнал озбилно по Лукаку.

R

red.devil

Гостин
А дали овие што го бранат Мурџо ќе го имаа истото мислење ако не освоевме ЛЕ?
Ејјјј... еден меч да ти го сврти мислењето за 560 степени.
Ова со ЛЕ што фативме ЛШ беше единствената светла точка, не изигравајте Сандерленд менталитет со (демек) 3 освоени титули.
Ако не освоеше ЛЕ, требаше под итно да попие отказ и да се губи од тука, ЛЕ му даде уште полу-сезона гаранција (евентуално година, зависи каде ќе биде во декември).
Незнам што ви е филмот на поединци по секоја цена да го браните а апла очигледно е дека чавка му го испила умот или заглавен е во времето пред 10г.
Види, помислата да ветениот долгогодишен менаџер на Челзи, кој што требаше да прави династија со нив и фејлна таму - по втор пат, а да успее со Јунајтед е tempting и за мене. :D
Дај боже да успее па би имале интересни дискусии посебно со @Донев (јас можеби не, бидејќи ги трошам сите прилики за тоа со остриве критики ама другиве од клубов кои мудро молчат, ќе уживаат во тие моменти) на форумов а можеби и на собири.
Затоа малце размислувањата се заматени и сѐ што се збореше за него пред година дена е заборавено.
А плус длабоко во себе веруваат дека е оној стариот Мурињо. А за жал тој веќе со години е погребан на Бернабе... :toe:[DOUBLEPOST=1496420761][/DOUBLEPOST]
.Башка еве ти го Ибра, балканец кој не се штедел, па со правилен режим шиба и на 36.
o_O o_O o_O
Ибрахимовиќ не се штеди?? Играчот кој просечно трча по 7 км на натпревар? За исхрана се согласувам ама за друго не ме заебавај. На ибрахимовиќ го вадат головите и прикриваат колкава флегма е на теренот. Димче верзија 2...

За друго појќе не ми се збори. Ако ти не сакаш да те сфатам буквално тогаш биди поспецифичен. Можеби не си нострадамус ама не сум ни јас да ти ги дешифрирам мислењата. А не сум фан на дискусии со кои звучат 'Јас не реков вака, јас не реков така'.

Последно уредено од модератор:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.880
Поени од реакции
11.594
Па и му е Лукаку опсесија :D

наредна година и Гризман и Саул, таман со камата да исплатат.
Јас и Мбапе го сакам во напад со Ромелу, меѓутим во реалност и Марсијал со сеоски Рашфорд се доволни за успех.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.760
Mojне ногу секс.

Искрено после се што се случи и ќе се случи со човеков, мислам дека заслужува перманентно да си остане во Ателтико Мадрид. Кога не мислеле на време Атлетико кога правеле матни зделки поради кој добиле и трансфер бан што има да мислат другите, па уште им ќе им даваш 100 милиони. Ќе се правел поштен, епа извини дечко со среќа нека ти е во Атлетико Мадрид.
Ќе ги оставел на цедило мај есс, со 100 милиони ќе ги оставел на цедило, демек они нема да се покријат плус ако имаат младинска школа има да се средат одма ... ама не сакаат тоа е проблемот.
Ја би го бришел човеков од список перманентно.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
@red.devil поима немам какви дискусии планираш, ама ај ќе видиме, ако дојде тоа време. После една сезона веќе не ми е до толку криво, ќе видиме како ќе се осеќам за 20-30 години :D

Kajgana Shop

На врв Bottom