Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
^97ма не верувам да сме имале пауза оти ко што знам Владо беше првиот што пееше во 98ма на Евровизија од нашиве.

Јас не пратам редовно од Некст тајм која година и да беа. Ко дете порано, да, ми беше интересна Евровизијава и имаше добри песни кои и сега знам да ги пуштам некогаш. Искрено се зачудив пред некој ден кога беа наредени претставници и Тијана беше меѓу нив. Врска немав дека и она стигнала да појде на фестивалов, да не остане покусо после сестра и. И двете не ги можам, ко лига се.
Јана и најдобра да била, не е геј за некој да и даде победа. Европа гледаме и сами каква политика форсира, не знам што очекувате од фестивалче чие лого е Celebrate diversity. Ко една од оние апла досаднине непрофитни е. Мислам истана онаа Европа што до рани 60ти имала човечки зоолошки градини сега не учи нас затуцаните за човекови права и слободи. Дека нели, ние сме она неуко племе ко што на север и запад не мислат.
Нема веќе што да се замараат за Евровизија. Европа станува се понеподнослива со таа нивна лицемерна демократија и такво срање не ни треба. Јас одма би гласала никогаш веќе да не трошиме пари за такви глупости.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Бурческа задоволна од настапот
http://play.mrt.com.mk/play/7906

Во краткава изјава кажува дека е среќна, горда на себе, на евровизискиот тим, среќна е за живото, општо превозбудена за животот. Ретко и се случува да остане без зборови и после ваква вечер друга опција не постои.[DOUBLEPOST=1494613104][/DOUBLEPOST]
Лани учествуваше Босна, годинава не учествува. И ние сме имале пауза 97, 99, 2001, 2003
Други беа правилата од оние воведените во 2004та. Секој што немаше одредена квота на поени, немаше право на такмичење наредната година. И да, мислам (сигурен сум) дека беше само една вечер евроввизијата.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
^97ма не верувам да сме имале пауза оти ко што знам Владо беше првиот што пееше во 98ма на Евровизија од нашиве.
Oфицијално е Владо првиот, пред тоа Калиопи победува на Скопски но не се квалификувала за главна вечер.
http://www.radiomk.com/evrovizija-niz-istorijata-3-makedonija/
https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_in_the_Eurovision_Song_Contest[DOUBLEPOST=1494616007][/DOUBLEPOST]
Други беа правилата од оние воведените во 2004та. Секој што немаше одредена квота на поени, немаше право на такмичење наредната година. И да, мислам (сигурен сум) дека беше само една вечер евроввизијата.
Да за ова си во право, така беше сигурен сум и јас.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.054
Моите цедиња уште стојат , порано имав навика сите евровизии да ги собирам. :D

За мене ова беше последниот вистински победник на квалитетна евровизија.

Оууу ова беше до јаја настап. Од нигде никаде се појавија ,фаворити во никој случај не беа и на крај сите ги изненадија со победата.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Оууу ова беше до јаја настап. Од нигде никаде се појавија ,фаворити во никој случај не беа и на крај сите ги изненадија со победата.
Не знам баш дали беа од нигде никаде. Имаше вакви слични ствари претходната година, чинам дури и од нивниот западен сосед :D
Добро, овие поише маваа на Death, али пак, метал си е метал :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.054
Не знам баш дали беа од нигде никаде. Имаше вакви слични ствари претходната година, чинам дури и од нивниот западен сосед :D
Добро, овие поише маваа на Death, али пак, метал си е метал :D
Не викам општо дека биле први , туку дека од нигде никаде ни фаворити ни бутур -победија. Никој не се надеваше дека метал песна може да победи на евровизија.
Абе Death што да ти распаравам :pos:
Glam metal свират. Башка незнам дали им го памтиш настапот со тоа пердувите розеви и хеланките.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.203
Поени од реакции
10.232
море Мери, мутен Вардар не те пере. Не била 10 години шеф на делегација, нетокму биле тие кои не ја поддржале Јана. (n)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.054
Море и неколкуте евровизии после ова имаа добри песни. Одма наредна година Србија победи, за Украина Верка настапуваше. :D
Еве ги и русинките Серебро таа година :love:
Каква Верка каква Серка. Овие до сега беа едиствените ``celebrate diversity`` без политички и хомо пропаганди.
Песна, настап, глас. Општо цел концепт за 12.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.833
Поени од реакции
12.285
Каква Верка каква Серка. Овие до сега беа едиствените ``celebrate diversity`` без политички и хомо пропаганди.
Песна, настап, глас. Општо цел концепт за 12.
Да да ми текнува на овие. :D Сепак јас лично не би им дал 12

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.533
Поени од реакции
29.054
Да да ми текнува на овие. :D Сепак јас лично не би им дал 12
Како бе пријателе ? Па сигурно Верка и тие грузијците (put-in) со анти-руските пропаганди не беа подобри ?

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Кој и да отиде за нас нема да чини. Кукавте за нешто модерно ете.
Добивме кул спот без во него да го гледаме Скопје 2014, досадниот Охрид и некое античко театарче со мозаик. ПАК НЕ ЧИНИ!
Што ви е во ред? Доста само коментари и негативности.
Може не сме си за победа но покрај тој шлајм таму заслужуваме финале.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Јееее ајде сите да заборавиме на катастрофалниот настап на Бурческа и да збориме за запросувањето и нејзината трудноќа.
Мило ми е што сепак @MARCELLO успеа да си добие одговор на прашањето „кој е таткото?“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom