Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Искрено тапа ми се овие муабети, немало врска што песна имаш, на крај сите ќе си ги раздаделе поените по комшиите и тоа е тоа. Да бе, затоа секоја година се различни резултатите, и една година Белгија или Данска или Германија на пример е прва а следната година последна. Да не и се менуваат комшиите од година во година? Или може сепак пред се е битно што песна имаш. Тоа што ќе добиеш едно 10-20 поени чисто од комшиите и од политички причини не менува многу на 200те вкупни поени што си ги собрал од другите земји со кои немаш врска.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Не мислев исклучиво на комшиски држави, мислев и на пари, на ти го дај ми го. Не е можно да не е наместено барем малку, зарем мислиш дека сите песни заслужиле да победат? Ние немаме толкаво влијание и затоа не се замараат со нас. Не викам дека буквално цела Евровизија е наместена и однапред се знае кој е победник, ама дека туркаат одредена држава тоа да. Ние не ги гледаме кој како гласал, најлесно е за местење.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Не требаше нашата осма да пее? Или јас сум некоја грешка:D

Делумно си во право. Вистина е дека во последниве неколку години сите земји не делат поени по комшиска линија, но и вистина е дека Скандинавските земји од секогаш по комшиска линија меѓусебно си ги делат поените и се држат во првите десет места.
Епа како тогаш Данска лани не ни влезе во финале? Или Финска последниве неколку години, ако они по дифолт само од нивните скандинавски комшии влагале во топ 10. Шведска може секоја година е во топ 10 ама реално они и најсериозно го сфаќаат фестивалот од било кој друг и секоја година праќаат добри песни.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Епа како тогаш Данска лани не ни влезе во финале? Или Финска последниве неколку години, ако они по дифолт само од нивните скандинавски комшии влагале во топ 10. Шведска може секоја година е во топ 10 ама реално они и најсериозно го сфаќаат фестивалот од било кој друг и секоја година праќаат добри песни.

Па затоа и викам во последниве години и не е тоа до толку нагласено како порано. Но во секој случај која Скандинавска земја и да влезе во финале, останатите Скандинавски земја гласаат за неа по комшиска линија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Шведска победи со копија, Данска исто, од Скандинавските држави едино Финска и Lordi беа оригинални и ги разбудија металците низ Европа. Другото од Данска, Шведска копија до копија, дури и ние се потрудивме повеќе и не копиравме.
Оваа година конкретно мое мислење дека Белгија ќе победи, и секако излегоа шпекулации дека и таа е копија. Ама дека ќе биде меѓу првите три Белгија, ќе биде.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Шведска победи со копија, Данска исто, од Скандинавските држави едино Финска и Lordi беа оригинални и ги разбудија металците низ Европа. Другото од Данска, Шведска копија до копија, дури и ние се потрудивме повеќе и не копиравме.
Оваа година конкретно мое мислење дека Белгија ќе победи, и секако излегоа шпекулации дека и таа е копија. Ама дека ќе биде меѓу првите три Белгија, ќе биде.
Јас лично мислам дека Холандија или Италија ќе победи. Посебно интересот/реакциите на публиката оваа година за Холандија се големи.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Ја па стварно не сфаќам што е толку посебно у тоа милфиците од Холандија, поклише евровизиска песна амин.

Мене фаворит ми беше Финска али испаднаа, а сега, иако првично песната не ја рачунав за ништо посебно, откако го видов настапот стварно ме фасцинира ГБ

Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Чеј во живо пеј? Ми звучи ко вуздух да нема, катастрофа...

Член од
9 август 2014
Мислења
546
Поени од реакции
1.821
Се криеше зад backing вокалот. :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Чекaјте мaлце другaри,Јaнa беше lead singer или бек вoкaл нa бек вoкaлите?

3 пaти се слушнa,aите три пaти кo фaлш дa испеa...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ja razbrav deka e trudna i bash im zborev na dtushtvoto deka nekako kje objavi bash na nastapot. Ispadna da e vo videoto.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Штета.
Песната ми допага, но настапот не бе много добар.
Се надевам да не е истото и со Кристиjан Костов.

P

PewDiePie

Гостин
The cringe was unreal
Јано мори,Јано леле.....

Знаев дека вокал ќе и биде најголем проблем,бутовите беа добри ама другото со се сценскиот непостоечни настап,лошо.

Налет тоа туку сеа сите после неа ќе изгледаат го богови на музиката....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom