Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Да бидам искрен вчерашната полуфинална вечер не ја гледав, но видов некои од настапите на Јутуб. Ми личи дека атмосферата во салата била како пет луѓе да биле во публика, а и целата организација е некако како аматерска во однос на минатите години. А водителите личат како да се на почеток на курс по англиски јазик, па треба прво да им текне зборот, па да кажат што мислат/требаат.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Да бидам искрен вчерашната полуфинална вечер не ја гледав, но видов некои од настапите на Јутуб. Ми личи дека атмосферата во салата била како пет луѓе да биле во публика, а и целата организација е некако како аматерска во однос на минатите години. А водителите личат како да се на почеток на курс по англиски јазик, па треба прво да им текне зборот, па да кажат што мислат/требаат.
За публика многу не можам да проценам (искрено некако многу не ја фаќаа во кадар) ама самата сцена делува многу подобра него таа кога бев тука во Виена, многу беше проста бината овде, ко во универзална да сум отишол.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
За публика многу не можам да проценам (искрено некако многу не ја фаќаа во кадар) ама самата сцена делува многу подобра него таа кога бев тука во Виена, многу беше проста бината овде, ко во универзална да сум отишол.

Кога сме веќе кај Евровизиска бина/сцена, мислам дека онаква како онаа од 2012-та година во Азеберџан тешко дека ќе се повтори пак:D Тоа беше најдобрата сцена, сала, осветлување, озвучување, а и најдобрите кадри камерата ги фаќате таа година.

D

deli

Гостин
Молдавија беа добри требаа да влезат во финале,Кипар немаа добра песна и пеач чудно е што влегоа во финале.
Грција,Шведска,Полска и Италија би требало да завршат во први десет на финеле.
Мислам дека Италија ке победи,интересна песна и настап имаат.
Не ке е чудно и ние да се пласираме релативно добро околу 15/10 место.
Црна Гора вчера беше циркус:pos:

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.364
Сабајлево гледав ептен стари снимки на јутјуб од евровизии "уште јас додека сум бил во татини мадиња" и можам да кажам порано било повозбудливо за гледање. Денес со интернетот се се знае пред почеток неколку недели порано како ќе биде, кој се песните, изведувачите ги знаеме сите, салата каква ќе биде и ред друго. Порано се чекало пренос и тогаш дента 90% од работите се дознавале, песните биле подобри но сепак денес технички е доста напреднато.

Друго мислам дека треба да се направи и една Евровизија на светско ниво. Worldvision за Австралија да ја стават кај што и е местото а и повеќе други земји добијат шанса за настап на вакво музичко натпреварување. Ако може во спортот да има и европски и светски натпревари тогаш може и во музиката.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.202
Поени од реакции
10.232
А кој пак ташак на некој му смета Австралија? Веќе е објаснето дека e членка на Европската радиодифузна унија и дека може да учествува на Евровизија.

И како тоа не ви сметаат Азербејџан, Ерменија и Израел што се дел од Азија, а ви смета Австралија. Ај наредна година од што плачете може ќе ги тргнат овие. :tapp::tapp:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Според мене малце тешко ќе биде да влеземе, едно 8 финалисти се сигурни а за последните 2 места ќе се бориме со 6 други, така да би требало кнап да биде.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ќе влеземе во финале, ама што ако влеземе. Политика е се, ќе си раздаваат поени меѓу себе и тоа е. Инаку не е лоша песната, модерна.

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
811
Поени од реакции
2.523
Ако настапува како FYROM, нема да гледам Евровизија... :icon_mrgr:

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.364
А кој пак ташак на некој му смета Австралија? Веќе е објаснето дека e членка на Европската радиодифузна унија и дека може да учествува на Евровизија.

И како тоа не ви сметаат Азербејџан, Ерменија и Израел што се дел од Азија, а ви смета Австралија. Ај наредна година од што плачете може ќе ги тргнат овие. :tapp::tapp:
Немам јас ништо против ама да си биде како што треба ферски а не вака.

Ако настапува како FYROM, нема да гледам Евровизија... :icon_mrgr:
Не се надевај на бришење кратенката FYROM таа за жал уште многу години ќе биде испишано на екраните за Македонија на Евровизија.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Ќе влеземе во финале, ама што ако влеземе. Политика е се, ќе си раздаваат поени меѓу себе и тоа е. Инаку не е лоша песната, модерна.
Искрено тапа ми се овие муабети, немало врска што песна имаш, на крај сите ќе си ги раздаделе поените по комшиите и тоа е тоа. Да бе, затоа секоја година се различни резултатите, и една година Белгија или Данска или Германија на пример е прва а следната година последна. Да не и се менуваат комшиите од година во година? Или може сепак пред се е битно што песна имаш. Тоа што ќе добиеш едно 10-20 поени чисто од комшиите и од политички причини не менува многу на 200те вкупни поени што си ги собрал од другите земји со кои немаш врска.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Прва пее Србија, 3-та Македонија
11-та пее Хрватска, 15-та Бугарија.
https://eurovision.tv/event/kyiv-2017/results?round=79&tab=participants
Не требаше нашата осма да пее? Или јас сум некоја грешка:D

Искрено тапа ми се овие муабети, немало врска што песна имаш, на крај сите ќе си ги раздаделе поените по комшиите и тоа е тоа. Да бе, затоа секоја година се различни резултатите, и една година Белгија или Данска или Германија на пример е прва а следната година последна. Да не и се менуваат комшиите од година во година? Или може сепак пред се е битно што песна имаш. Тоа што ќе добиеш едно 10-20 поени чисто од комшиите и од политички причини не менува многу на 200те вкупни поени што си ги собрал од другите земји со кои немаш врска.

Делумно си во право. Вистина е дека во последниве неколку години сите земји не делат поени по комшиска линија, но и вистина е дека Скандинавските земји од секогаш по комшиска линија меѓусебно си ги делат поените и се држат во првите десет места.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom