Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ја матичниот број од мака го научив у средно. Идев вонредно 2ра година второ полугодие и требаше да пријавам кои предмети ќе ги полагам, арно ама отидов во последен ден во последна минута, секретарките пред да си идат и ми викаат дечко матичен број ти фали, јас секако не го знам на памет, вртам на мајка ми-не е дома, вртам на татко ми-на работа е и си викам ееее копиле бе тоа е тоа ни средно нема да завршиш... И стојам така у школскиот двор како куртон, го гледам класниот разулавен иде накај салата, го стопирам и му викам професоре, ме гледа и во движење ми вика шо е бе? му викам абе да пријавам ова предметиве ама ми фали матичен број.... застанува братот и коа ми залепи еден бокс у глава, цел живот ми помина пред очи. Ништо не ми рече, си отиде, ја останав така зачуден со птици што ми се вртат над глава ко на цртан филм.

Ми се јави татко ми после 5 минути, ми го кажа матичниот број, сместа го научив, никад нема да го забораам.

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
Јас личната карта си ја носам во маската на телефонот, а телефон увек носам со мене.
Аа па памти домашен фиксен, па броевите на домашниве, родендените многу бројки се тоа...
Вака најпаметно хехе :D
Screenshot_2017-05-03-14-59-19.png

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Види што фино си поминале за први мај луѓево. Јас мајот го поминав на инфективна со инфузии и крескави дечиња. А пак јадење, хааах, асално јадење се сомневам дали ќе конзумирам неделава. Се молам да не треба пак да идам зашто нејќам роденденот да го поминам во супер чистиве болници, а и онака немам здрава вена више.

Имав колеги на факултет што не си го знаеја матичниот. И пак завршија. Ништо страшно. Многу информации имаме во глава, па за сопствен матичен, кај има место.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.210
Така ми стоеше за возачка кога полагав, дека ако те запре полиција мора да имаш лична со тебе и ме мрзеше по џебови да ја носам и затоа така. :D

Иначе не ме јеби 6 бројки треба да запамтиш за матичниот број, првите седум под дифолт мора да ги знаеш јер се денот месецот и годината на раѓање.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Сакаме кајгана лични карти!

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Има нешто што се вика новчаник, а не да чувате се вака. Па послем парите биле скинати, згужвани или пак да ви бидат мокри од пот (гадови), личните напукнати или оставени дома од што немате каде да ја ставите.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Технички само претпоследните две цифри треба да ги памтиш, тие се редниот број (почнувајќи од 00, не од 01). Последната е контролен број што се пресметува со алгоритам зависно од претходните цифри.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Тоа новчаниците се најголема превара...
Отварам денес новчаник, вадам дебитната глеам се скршила...
И после носи новчаник, море ќе ти се плукнам у новчаникот...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Sashe Ivanovski
58 mins ·
Deneska Skopje slavi i toa i Makedonci i Albanci i drugi...Vo ramstor vo toalet mocame dvajca ne se poznavame licno ama so.ednata raka drzime kurojte so drugata se pozdravuvame so krenati palci so eden od brakjata kako da sme dobile na loto... Makedonija e vo trans!

Ако во една работа се согласуваат сите членови и на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ тоа е дека Саше Политико е најголемата мрдната и ретардирана будала во држава.

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Добар микс, топло нес и "Gulliver's travels". Нека си грми, нека си врне, слободно.

Kajgana Shop

На врв Bottom