Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Најдолни форми на живот до 26.04.
  1. Бирократи
  2. Провладини експерти
  3. Националисти
  4. Пензионери
Најдолни форми на живот после 26.04.
  1. Ќосе националисти
  2. Пензионери
  3. Бирократи
  4. Провладини експерти
GG WP ќосиња, GG WP
Ама само Македонски националисти.
Оние Албанските ви се другарчиња.

Само подршка!

Ама подршка да ви се соберат албанците и да ве здробат ко магариња пред Собрание.
Таман со нив докажувајте се колку сте патриоти.
Секоја чест на кое ниво паднавте, да бидете пудлици на албанците.
Ај па може утре и да се надевате дека талибанците или ИСИС ќе ви ја завршат валканата работа.
Јас еднаш реков, молете се да не ескалира ситуацијата затоа што не ви се пишува на арно.
 
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Член 2,3 и 7 од уставот на Р.М.

Член 2
Во Република Македонија суверенитетот произлегува од граѓаните и им припаѓа на граѓаните. Граѓаните на Република Македонија власта ја остваруваат преку демократски избрани претставници, по пат на референдум и други облици на непосредно изјаснување.

Член 3
Територијата на Република Македонија е неделива и неотуѓива. Постојната граница на Република Македонија е неповредлива. Границата на Република Македонија може да се менува само во согласност со Уставот.

Член 7
Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо. Во единиците на локалната самоуправа во кои како мнозинство живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите на начин утврден со закон. Во единиците на локалната самоуправа во кои како значителен број живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите, под услови и на начин утврдени со закон.

Како може да се променат државните граници, а притоа да не се прекрши или промени уставот!? Или во другото сценарио, ако се прогласи кантон, одма ќе се бара референдум, и тој ќе падне. Ако и тоа е воопшто уставно!

Кога те навредив јас? Јас прашав дали знаеш да читаш или те мрзи да читаш, а не констатирав дека си неписмен. Тоа како ги сфаќаш работите е до тебе, а не го мене (како она за Турција што не го разбра). И јас не поддржувам опција, ти од Канада збориш за вмро, овие од Австралија зборуваат за патриотизам, а ве нема назад да се вратите. Ете ако ти е мака за даноците, ние плаќаме најниски даноци во Европа, но и зимаме најниски плати во Европа. Па ај рипни во базенов, ако водата е малку студена, треси се и привај понатаму, нема враќање назад. Како со точакот на рамо и продолжуваш. Само да ги знаеше сите бисери, не би делел вакви комплименти за Никола.

И од Канада зборуваш за економската ситуација во Македонија! Преку 100.000 граѓани живеат од социјална помош, а од оние што работат 1/4 се на минималец. И види слики од Битола, Тетово, Охрид, Струга, Ресен, Куманово, не значи дека ако Скопје е развиен град и останатите се. Ако некогаш си бил во овие градови, нема потреба повторно да одиш, ништо не е променето, со мал исклучок на Охрид. Спомениците т.е. кичот не се рачуна. :)
Se e toa vo red, ustavot veli vaka ili veli taka, Ustavot se menuva i smenet e vo poslednite 25 godini. Shto e problrmot da se smeni ushte ednash, Albancite toa go baraat so platformata i imaat dovolno pusinja vo parlamentot koi ke krenat raka po instrukcii,,,dali od Brisel, dali posle nekoja tajna poseta id SJO obichno vo 2:00 posle polnokj, i mnogu drugi prichini smenata na ustavot ke bide formalnost, Republika Makedonija ke se "redefinira". Referendum koj ke se povtoruva se dodeka uspee pa makar i so falsifikat. Kade zhiveesh Dumbledore.... vo nekoj tla la la land ili se pravish naiven. Mislam deka e ova vtorovo..
Navredata beshe so ona shto go kazha "mrmchat"/ mrchime ili taka neshto. ne mozham da odam nazad i da baram tochno kako go kazha. Dobro de ne e vazhno...teraj rabota.
I ova, koga nekoj mi udira kontri so toa shto zhiveam vo Kanada stanuva veke izliteno, zakoraveno, worn out. Jas za partii mnogu retko raspravam, drzhaven kriminal i takvi raboti od prichina shto ne sum tamo i ne sum dovolno informiran.( za kakov kompliment na Gruevski zboruvash ne mi e jasno.)
Ama koga se rasprava za toa kako EU bagrata se mesha vo Makedonckite raboti i kolku perfidno gi manipulira nashite posrani polotichari, izbranici ili predstavnici na narodot, i kako "priznava" nasilno i vo hodnici proglasena vlada i ovie serotini gi pravat 25 godini, kade i da sum ke zboram i mislam deka odovde, od strana nie mozheme da vidime mnogu raboti poubavo od vas vo Makedonija.
Ajde sega za ekonomskata situacija...Kanada e toa shto e ...Bogata zemja, vo svetski razmeri solidna zlatna sredina so ogromni resorsi, energetski nezavisna i bla..bla..bla...
Linijata na siromashtvo ne e fiksna i ima mnogu parametri shto ja odreduvaat. Prosto kazhano onoj shto se vodi kako siromav vo Kanada bi bil sredna klasa vo Makedonija neshto kako "poverty line", toj shto e siromav vo Makedonija e sredna klasa za nekoj vo Uganda, Cuba ama na Balkanot nash ridest, nikoj ne cveta, site gi imame istite problemi so siromashtijata i Makedonija ne e ni polosha ni poarna od ostanatite. Bi rekol deka vo regionot Makedonija ne stoi polosho od ostanatite. Imaj na um deka Makedonija beshe opustoshena so EU embargoto i utepana so Kosovskta "begalska kriza".
 
Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.034
Поени од реакции
1.022
Споменикот скендербег е многу ефтин (околу 400к евра ако не се лажам) и најголем дел од тие пари се донации.
Од друга страна спомениците СК 2014 се директно финансирани од буџетот и тоа се претерано скапи и многу ефтина изработка и не претставуваат дел од историјата туку нека се трошат пари, оти така ќе украдеме и кога на тоа ќе се додаде смртта на Тамара, убиството на Нешковски и ред други глупости што само груевски може да ги смисли станува јасно дека спомениците немаат врска со историјата туку со гнев од социјална неправда.

Ми ја промаши поентата. Не ми беше целта да дебатираме сега за Шарената Револуција, нејзини причини, цели, оправдани или неоправдани.

Целта ми е стварно да прашам, зошто македонските Албанци не наоѓаат засходно да ги нападнат (вербално, секако) условно кажано "нивните" политичари? Дај, кој јавашлук го правеше ДПМНЕ , сигурно пропорционално, ако не и повеќе го имаше и ДУИ , секаде каде тие беа шерифи. Или може грешам во оваа моја констатација? Како тоа на обичниот Албанец од Македонија не му смета? Како му смета само кога Македонец краде?

Или крајно, батали платформи, пичке материне... што не излезат македонските Албацни на протест против учеството на
ДУИ во новата влада? Гледам нешто како Албанците го казниле ДУИ на тој начин што гласале за СДСМ. Ок. И сега , и едниве и другиве заедно? Fuck logic.

Без никакви закачки, не ми е поентата да испаднам попаметен од било кого , или да надмудрам некого со прашањава.
Стварно ме интересира дали има друг логичен одговор, од оној кој што веќе јас го помислив?
 
И

Име И Презиме

Гостин
Ќе се запише во историјата на Македонија како единствен случај во кој мвро остави 300 неандерталци да влезат во Собрание.
:cujte::popce:

Novata istorija napisana za eden i edenstveniot, nezamenliviot Makedonec, Crpko, bez glava (i-secena :drk:)
:boksix::vozbud::oeoeoe:[DOUBLEPOST=1493436439][/DOUBLEPOST]
Од алијанса и дуи ке ги поддржат не се секирај има снимки се гледаат кои се.
Imase snimki i za tepackata na kaleto , kade sipurkite tepaa.Ima svedoci i za napadot vo butel koga se osvetuvase krstot ....Silniot i jak selja<k> go jadese najveke, a zosto :toe::uzi:?Makedoncite se na noze i dosta trpea ugnetuvanje i spiuniranje.Posle se da vidime koj ke napravi vlada i kakva lekcija naucil.Srbite da ne ripaat kako zaklan petel, mozat za mandaloto da ni se fatat i da ucat za patriotizam, kako se saka tatkovina.
 
Последно уредено од модератор:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
:cujte::popce:

Novata istorija napisana za eden i edenstveniot, nezamenliviot Makedonec, Crpko, bez glava (i-secena :drk:)
:boksix::vozbud::oeoeoe:
Неможе во МАКЕДОНШТИНА со паторот кој ги направи најпатриотските дела. Хашки случаеви амнестирање, закон за употреба на јазиците, талат министер за одбрана.

А вие замисли се декларирате како ќосиња. Која иронија, кое дно од луѓе сте, :)

ЌОСИЊА БЕ! :lolzz:
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: Syn
V

viktora

Гостин
Ама само Македонски националисти.
Оние Албанските ви се другарчиња.


Секоја чест на кое ниво паднавте, да бидете пудлици на албанците.
Ај па може утре и да се надевате дека талибанците или ИСИС ќе ви ја завршат валканата работа.
Јас еднаш реков, молете се да не ескалира ситуацијата затоа што не ви се пишува на арно.
Нема ништо полошо од продадена македонска душа!И во турско предавниците биле поголеми турци од самите турци,и во Грција продадените души се поголеми фашисти и од самите грци,еве и тука нашиве опинчари се поголеми албанци и од самите албанци.Затоа со векови не сне можеле да создадеме држава не поради соседите кои секогаш имале територијални претензии кон нас,него од продадениве души.Оди малце наназад низ историјата и ќе видиш дека Ченто,Гоце,Јане...све биле продадени од самите македонски предавници.И после зошто Ќосиња,да им ибеш матер ете затоа.
 
S

silmarillion

Гостин
Неколку онака key points што ми се вртат овие два дена...

Заев е у гз праен пошто извади жива глава од овој PR event веројатно идеше на се или ништо. Истово ми се чини можеа да го напраат и без да има протести надвор. Али многу глупо и многу ризично без разлика на исходот што за негова среќа е таков.

Помилувани кримци со фантомки и пијана маса на народ само ни кажува до кај сме отприлика стигнати.

Странците и надаље си гледаат сеир, комшииве гледаат да чепнат нешто за себе.

Грујо уште се надева на екипи од Аутокоманда и Припор дека ќе му го чуваат стравот а не сфаќа дека како што он ги купи за пари истото може и некој друг да го напраи.

Поразителното е што дефакто уште за да бидеш политички јак мораш да имаш криминално подземје врзано со тебе. Заев и СДС немаат и затоа го јадат стапот.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
V

viktora

Гостин
Ми ја промаши поентата. Не ми беше целта да дебатираме сега за Шарената Револуција, нејзини причини, цели, оправдани или неоправдани.

Целта ми е стварно да прашам, зошто македонските Албанци не наоѓаат засходно да ги нападнат (вербално, секако) условно кажано "нивните" политичари? Дај, кој јавашлук го правеше ДПМНЕ , сигурно пропорционално, ако не и повеќе го имаше и ДУИ , секаде каде тие беа шерифи. Или може грешам во оваа моја констатација? Како тоа на обичниот Албанец од Македонија не му смета? Како му смета само кога Македонец краде?

Или крајно, батали платформи, пичке материне... што не излезат македонските Албацни на протест против учеството на
ДУИ во новата влада? Гледам нешто како Албанците го казниле ДУИ на тој начин што гласале за СДСМ. Ок. И сега , и едниве и другиве заедно? Fuck logic.

Без никакви закачки, не ми е поентата да испаднам попаметен од било кого , или да надмудрам некого со прашањава.
Стварно ме интересира дали има друг логичен одговор, од оној кој што веќе јас го помислив?
Тоа е и целата поента.Црпнатиот упорно вергла дека се бори против режимот и упорно вергла дека сите ќе си лежат.Типот се борел против криминалната банда.А како тоа се бори?Македонците ќе ги стрпа во затвор а албанците во фотељи?Што не спомнува ништо за ДУИ?Оди кажи му на било кој албанец дека дуи треба да одговара има очи да ти ископа.Еве уште еден пример,доста членови што ги прашав на форумов зошто и дуи не одговараат пред закон,а не да бидат во влада знаеш што одговор добив?Албанците ги казниле на избори демек многу гласа изгубиле,и ТОЛКУ!
Еве прашај од црпнативе членови што се смеат за ќосиња и патриоти,зошто не бараат и дуи да си лежи него подржуваат коалиција со нив.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Најдолни форми на живот до 26.04.
  1. Бирократи
  2. Провладини експерти
  3. Националисти
  4. Пензионери
Најдолни форми на живот после 26.04.
  1. Ќосе националисти
  2. Пензионери
  3. Бирократи
  4. Провладини експерти
GG WP ќосиња, GG WP
Експерту по форми на живот,заборави да ги спомниш и стечајците,голем дел од пензионериве шо сакате да ги критикувате се транзициони жиртви, затоа и да не ве чуди нивниот револт!
 
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Сепак е клошар во америка кој не може да си дозволи да дојде во Македонија да се прави богаташ
Да се воспостават светски норми за дефинирање на сиромаштија, во Македонија таа ќе изнесуваше 80%.
Грубо земено секое семејство кое живее со примања под месечни потреби е сиромашно. Према државен завод за статистика мислам дека околу 12 или 14% од вработените имаат примања над 25.000 денари. Пошто власта забрани да се објавуваат податоци за месечна потрошувачка кошничка, такви податоци даде синдикатот кој утврди дека на едно 4 члено семејство му се потребни 30.000 денари да го помине месецот.
Така да секој кој во америка има примања од 600 долари месечно, овде е господин човек и бизнисмен и му припаќа на она Македонска елита со примања над 25.000 денари.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.533
Поени од реакции
28.951
https://kajgana.com/nuhiu-kje-ponudi-ostavka-smeta-deka-politichkoto-vlijanie-vo-mvr-e-golemo
Оперативниот штаб имаше формирано планови за три претпоставени ситуации – кога ќе бидат протестите мирни, кога ќе се бира претседател на Собранието и кога ќе се бира Влада. За раководител беше избран Митко Чавков. Сакам да ја известам јавноста дека вчера од моментот на ескалација на ситуацијата се до 20 часот, раководителот на штабот Чавков не беше достапен за мене, иако го барав и телефонски и лично.

А што правиме сега дарлингче?
Која курирска сварена пропаганда ќе ни ја пренесеш следна?
Не знам? Не читам курир.

Овој сигурно бил на вип, и мене ме забава мрежата цело време не сум достапна.
Стварно дај нека се средат веќе.[DOUBLEPOST=1493451943][/DOUBLEPOST]Ја се отепав од смеа, сите фантоми се поздравија со ебр уште малку ќе се залапаа.
Веќе кога знаеш дека полицијата е дефектирана требало да летаат отпуштања.
 
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
19.955
Поени од реакции
15.973
Гледавме на снимките дека имаше и граѓани кои протестираа и упаднаа во собранието, а само го вееја македонското знаме или пееја песни, а не учествуваа во насилните тепачки. Јас говорам за оние кои се тепаа со полицијата и со пратениците. Не знам дали знаеш, но на пример ако нападнеш обвинител или судија, во момент кога си ја врши својата функција и должност, можеш да заглавиш и доживотно, се зависи од сериозноста на повредите. Тоа се однесува и на пратениците, па ако станува збор за обид за убиство, можеш да лежиш доживотно. Секако, тоа мора да се докаже, што нема да биде тешко затоа што прво имаш снимен материјал, и второ имаш сведоци за да го потврдат тоа. Потоа беа нападнати и тепани новинари, имаше и повредени полицајци, нели оние кои многу ги сакате, а последно дознаваме дека има и повредени од персоналот кои работи во Собранието. Сега види ти дали тоа е фа или антифа. А и веќе дискутиравме за едното крило на вмро, кое во историјата било поврзано со фашистичкиот режим на Мусолини, кој 20-тина страници наназад го видовме како виси на плоштадот во Милано. Теориите на Еко дека киднал да ги тргнеме на страна. Не интересираат само историските настани и факти, а не фикциите.

Гледам дека и ти си бил на тој протест што се случи пред 2 дена, па коментаров ти е повеќе самообрана отколку одбрана на настаните пред 2 дена (мислам на оние што влегоа, другото не го браниш). Тука нема што да се брани. Прво и основно, не смееш така да влезеш во собранието. Јас еднаш организирано кога влегов, тоа беше цел протокол. Од претрес до имиња и презимиња. Сега видовме како се крши врата, како се гази преку полицијата, како се узурпира Собранието, како се тепаат новинари, како се тепаат и буквално влечат низ собранието пратеници и како, нели многу машки, се напаѓаат жени. Имаше и такви, а тоа го посочив конкретно неколку коментара наназад, за оние кои ја туркаа и смируваа ордата, а беа дел од протестите. Тоа се гледа на снимките. Но се гледа дека и оние пратеници т.н. колеги апсолутно ништо не превземаат околу ситуацијата, а добро знаеме дека имаат моќ и авторитет, најмалку да ја смират толпата (а многу поважно беше да се смири ордата) и да ги растераат оние кои влегоа во Собранието. Истото се однесува и на организаторите. Јас знам дека шарените не можеа да ја поминат металната бариера околу собранието и владата, а не пак слободно да минат низ полицискиот кордон кој беше поставен и на влезот, (покрај тој кај бариерата) а потоа се распореди и на скалите, за на крајот и него да го поминат. Чавков треба кривично да одговара.

Вчера повторно продолжи насилието, нападната беше куќа на еден опозиционер од страна на фашистичките мушички на унијата на млади сили, која е раководена од централниот комитет на вмро, кој пак е контролиран од страна на Никола. Па сега види ти дали таа радикализиција во редовите на умс-дпмне постои или не и зошто криминалци, насилници и екс- затвореници беа пуштени да ораат низ собранието (види и дека за само 1г. имотот на вмро пораснал за неверојатни 3 пати, или од 9 милиони евра, на 27 милиони евра)! Дигнаа 10 катен пандемониум, и тоа довоградба, а кога беа на власт рушеа дивоградби, дури и на оние лица на кои тие 4 ѕида им беа последното засолниште од ладите зимски ноќи!

Кога беа протестите во Скопје и Струмица, за Заев, тоа беа протести организирани и финансирани од сдсм. Кога се случи авторското дело на Никола- упадот и нападот на новинари на А1, исто така протест на сдсм. Тоа е сдсм, да видиме вмро. Денес имаме толпа, кооординирана од лица кои зимаат пари од таа фашистичка партија за остварување на нејзините интереси. Истата таа партија лично тебе те навредува и понижува кога си член на протест организиран од некоја невладина, со титули како предавник, соросоид и комуњар. Каде е логиката да се залагаш за некого и нешто, а тоа нешто да не постои и тој некој да те понижува?! Платформа не постои (бараме рационализам), единственото нешто што постои е суровата реалност каде Талат е избран за Претседател на собранието и за тоа вреди да се протестира. Во Собранието има 21 албанец, од кои најмалку 10-15 можат без никаков проблем за седат на тоа место. „Достоинство“ пред неколку години излезе со јасен став дека припадниците на она не треба да вршат јавни или високи државни функции, патрија која некогаш беше во коалиција со сдсм, ама тие пораки беа пратени до ушите на глувите.

Не е сарказам. Не е целта ти докажам нешто или да докажам дека знам повеќе од тебе, од тоа се откажав после неполн месец на форумов. Целта ми е да ти објаснам дека немаше рационална причина за протестирање, а сега има само една и околу тоа не може да се постигне многу. И јас разговарам со членови на заедничка Македонија. Има дел што навистина веруваат дека земјата е продадена, а се членови на сдсм. Значи манипулацијата стигна до таму, да се стави во заблуда противничкото стандардно гласачко тело, а не пак да зборуваме за простото тело кое гласа и ќе гласа за вмро. Најлесно се манипулира со сиромашните, а потоа одат и простите кои не користат аргументи туку само пренесуваат туѓи ставови во текот на дискусијата, па така може да се всади идејата дека ќе се промени знамето, а тука е потребно 2/3 мнозинство, дека ќе се променат униформите на полицијата, што ќе падне на уставен, или ќе се донесе некаков закон, кој пред се’ смешката од претседател нема да го потпише, а потоа и тој ќе падне на уставен. Сите судови се во нивни раце, па можат да носат какви сакаат одлуки. Затоа многу е важно да се разграничи утопијата на албанските партии изразена преку нивните барања, лагите на вмро кои ја контролираат гневната маса и на крајот навистина она што може да се изреализира, а притоа нема да биде бутнато од Уставен суд. :)
Има и други работи што не сакаш да ги гледаш, а тоа е сценарио координирано меѓу сдсм и амбасадата. Не би ме чудело тепачите без обзир што некогаш биле сликани во некој штаб на дпмне да се платеници на надворешниот фактор. Зошто сега веднаш и амбасадата а и Заев је врти работата не биле битни поединците , туку сака да ја префрли вината на дпмне. Истата работа беше и со упадот на терористоте во Дивље насеље, платеници на надворешни служби, па мораа да ги пуштат германските и странските специјалци, ете 2 години нема судска конечница а се користи до максимим во предизборни пропаганди. Уште посимптоматично е кога СЈО се замешува и нуди заштита и ослободување на криминалец само лажно да сведочи против дпмне.
Ноторна лага е дека сите судови се во раце на дпмне, па за времето на Бранко имавме и аболиција на Заев а исто така ОЈО со Шврговски не сакаше да поведе постапка за коруптивните случки Надеж .
Па и по заминувањето на Беанко, се уште имаше и има влијание на сдсм врз судството. Ете не можеа да ги санкционираат ниту олигархот од МПТ за криминалот , случај Оилко, такуѓере не влегоа ни во криминалниот Фершпед. Не само тоа, ете нови најситни детали , кумановски суд ја ,отфрли тужбата за незаконско прислушкување и ОБЈАВУВАЊЕ на приватни разговори на секретарот на Гром, а во исто време се даваат потврди на разни лица дека биле САМО прислушкувани да ја тужеле државата...Значи се става СДСМ над државата РМ ??
Исто така кога нафрлуваш за дивоградби
објектот на дпмне е наводно со нелегална тераса, не се споредува тоа со нелегалноста на Космос, каде се направија огромни нелегални темели и подруми.
И не само тоа, па ФОН на Фиат е нелегален бидејќи самиот СДСМ не му го легализира додадениот дел, бидејќи не беше со нив тогаш...
А да те потсетам и за А1, прв во А1 влезе со полиција и инспекција сдсм, тогаш кога А1 беше врзан со дпмне...
Значи тука се дискутира тотално необјективно, тенденциозно и со искривување на фактите, посебно 24/7 се лае за 700000 гласа а всушност 67 пратеника се 615000глас... А и на нелегалното гласање Талат доби само 62 гласа, не 67....
 

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Исто така кога нафрлуваш за дивоградби
објектот на дпмне е наводно со нелегална тераса, не се споредува тоа со нелегалноста на Космос, каде се направија огромни нелегални темели и подруми.
И не само тоа, па ФОН на Фиат е нелегален бидејќи самиот СДСМ не му го легализира додадениот дел, бидејќи не беше со нив тогаш...
А да те потсетам и за А1, прв во А1 влезе со полиција и инспекција сдсм, тогаш кога А1 беше врзан со дпмне...
Значи тука се дискутира тотално необјективно, тенденциозно и со искривување на фактите, посебно 24/7 се лае за 700000 гласа а всушност 67 пратеника се 615000глас... А и на нелегалното гласање Талат доби само 62 гласа, не 67....
Ние сите мислефме дека ВМРО ко ќе дојде на власт нема да го копира СДСМ и ги прави истите работи ко шо праеа тие, како на пример да крева дивоградби низ Скопје, да вработува партиски војници по аднминистрации, да поставува свои судии по судови, да прислушкува граѓани политичари и новинари, да мести тендери и зема провизии да затвара медиуми кои се против власта...
Мислевме дека со ВМРО ќе добиеме нова држава а не бледа копија на СДСМ владеењето.[DOUBLEPOST=1493453796][/DOUBLEPOST]
Старецот е Димитар Пецов од Струмица.. Во масакрот кај Вејце од загинатите немаше никој од Струмица, нити па некој со тоа презиме... Како некои мршојадци сакате и оваа трагедија да ја искористите...:mad:
Да не беше МАСКИРАН во карневалот во Струмица па погрешно прочитаа веста.
 
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.317
Поени од реакции
5.426
Според ќосевото право полицаецот што пукал предупредувачки нагоре, требало да лежи 10 години затвор ?? На курир го прочитав, а членот на кој се повикуваат се однесува за банди и организирани групи.
Полицаецот ја вршел службената должност и не повредил никого иако толпата удираше по него и по сите останати и тоа во собрание ... додека насилниците биле невини и според пишувањата на медиумите можеби нема да им се определи ни притвор, пошто сваровски тефтер судството таква наредба примиле.
И после ќе го слушнете Груевски со тоналитет како да е монах во некој манастир, како објаснува колку е он добар, поштен, ненасилен (а реално по телефон којзнае што ѓаволски работи си прави овие денови)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom