- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.327
- Поени од реакции
- 11.733
На 44 шута и јас ќе дадам 40 поени.Попреценет играч нема.Кога ќе видам па како го фалат луѓево
Не заебавај, со исклучок на последната четвртина он искина претходно, над 50% беше со шутот. Се виде која е силата на ОКС кога не беше во игра Вестбрук, губење во простор и време, цела разлика ја топеа во 2-3 минути. Хјустон може да игра и без Харден, впрочем целиот пресврт и без него го направија али помогнато со глупирањето на Вестбрук последните 10 минути. Мораше барем МекДермот да земе шутеви на крајот, само он беше колку толку во некоја форма вчера, Оладипо две утакмици веќе не знае кај тера со шутот. Единствена светла точка од почеток до крај кај Оклахома беше Андре Робертсон, изгина вчера дечкото во одбрана.На 44 шута и јас ќе дадам 40 поени.Попреценет играч нема.Кога ќе видам па како го фалат луѓево
Не не,колку и да си добар 43 пати да шутираш е себично и нетимски. Зошто кавај не шутира толку и кога му иде сѐ од рака?Не заебавај, со исклучок на последната четвртина он искина претходно, над 50% беше со шутот. Се виде која е силата на ОКС кога не беше во игра Вестбрук, губење во простор и време, цела разлика ја топеа во 2-3 минути. Хјустон може да игра и без Харден, впрочем целиот пресврт и без него го направија али помогнато со глупирањето на Вестбрук последните 10 минути. Мораше барем МекДермот да земе шутеви на крајот, само он беше колку толку во некоја форма вчера, Оладипо две утакмици веќе не знае кај тера со шутот. Единствена светла точка од почеток до крај кај Оклахома беше Андре Робертсон, изгина вчера дечкото во одбрана.
Затоа реков до почеток на 4та четвртина, он последни 12 минути имаше 18 шута од кои 10 можда беа крајно исфорсирани, буквално без осет. Оклахома е единствен тим можеби во плејофот каде има голема разлика меѓу првиот и вториот играч на тимот па затоа и не ме чуди Вестбрук што зема 30+ шутеви.Не не,колку и да си добар 43 пати да шутираш е себично и нетимски. Зошто кавај не шутира толку и кога му иде сѐ од рака?
Затоа шо е глуп, да е паметен ко Вестбрук ќе земе по 50 шута ама црнец глуп.Не не,колку и да си добар 43 пати да шутираш е себично и нетимски. Зошто кавај не шутира толку и кога му иде сѐ од рака?
E ajde de!Затоа шо е глуп, да е паметен ко Вестбрук ќе земе по 50 шута ама црнец глуп.
Дали јас или некој друг во групава негде ја величев 50ката на Вестбрук па сеа ги даваш споредбиве? Се сложувам и јас, премногу се 43 шутеви, требаше далеку попаметно да се изигра во последната четвртина, се беше форсирање и се му падна у вода. Ја цело време зборев за првите три четвртини. +18 +/- имаше скоро до крај на трета четвртина, немаше премногу форсирање и изигра прејако и цело време одржуваа предност. Мора и да се форсира малце кога нема подршка во вид на Ерик Гордон и Лу Вилијамс, Оладипо мора поасално да игра, 17 поени на 26 шутеви има во 2 утакмици.Вилт Чембрлен '62, 100 поени од 63 обиди, Коби брајант 2006, 81 поен од 46 обиди, Вилт уште еднаш 78 поени од 62 обиди, Дејвид Робинсон 1994 - 71 поен од 41 обиди, Девин букер сезонава 70 од 40 обиди, и тоа ради слободни што им се собирале инаку уште поочајни би изгледале. Значи да резимирам, дај му на Самарџиски да шутне 63 пати и ќе има 100тче ко ништо.
Ах... уште ли да ве учи чичко гарток како се гледа „целосно" на работите. [DOUBLEPOST=1492702150][/DOUBLEPOST]
Не се само 43 шута, ако ги земиме во предвид и 18 слободни, асистенциите и изгубените топки иди дека 95% од времето топката се наоѓа во неговите раце. Каква тимска игра, како да се разиграат другите, каков тек на топката кога цело време е во него...Тука е крив тренерот, односно егото на играчот. Нека оди кај Поповиќ да шутне 43 пати, има 43 мајки да му разебе, со шајки ќе го закова на клупа.