Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.233
каде може да се прати ?
http://eurovisionworld.com/?odds=eurovision
Високо 19то место. :D

Не тролаат кладилнициве, да не уплати народот, па да губат пари, пошто сме фаворити за победа и имаме победничка песна. :pos::pos::pos:

Разбирам дека се радуваат луѓево пошто е поразлична и поденс трака од претходните години, ама не се лажете пак сме тапа.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Многу знаат кладилниците, добиваме 12 од Унгарија, Австрија, Русија, Турција сигурно. :D
Ја слушнав на Италија и ништо посебно не е, претходните години вадеа многу поголеми хитови и цело време беа меѓу првите пет, па ништо чудно сега да ги форсираат.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.233
Сите ги ислушав и прекатастрофа година. Освен Франција што ми се свиѓа ко комплет пакет, друго тешко. Индила стајл, интересна песна, мада кога со Амир лани само 6то зедоа, ништо не прават ни сега, али фаворит ми се.

Белгија симпатично почнува, ко едно бендче пред 4,5 години што го слушав, и после цела песна ме убива од досада.

Италија е безврска, Бугарија има полоша песна од нашата, Србија исто, Грција крш, Унгарија ја исклучив по 10 секунди, Португалија со поубави песни била во последните години, ме чуди од кај толку во првите 5 ги ставија.

Во глобала предосадни песни, Русија ја ставиле 9та, тежок крш. Австралија исто, Естонија, Полска.

И нашава не е бог знае што, ама далеку е пред кршовиве што ги наредиле пред неа. Е сега политикава како ќе биде не знам, како ќе се изведе гласот на Јана во живо исто така не знам, али вака во топ 5 песни е од годинава.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.370
Едноставно може да се отвори тема од Kajgana Song Contest натпреварот, само наместо да пријавуваме песни, песните ќе бидат веќе дадени, а ние ќе гласаме.
Јас сакам да е посебна тема одвоено од Кајгана song contest. Поените да се како што ги даваат на фестивалот
12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

И ако има заинтересираност да биде секоја година играва на Кајгана неколку недели пред почетокот на Евровизија.

M

mar30

Гостин
Песната е модерна но не и квалитетна,нема музичка префинетост рефренот не се истакнува мелодиски/аранжмански од строфите.
Нема доволно добар контраст увод/кулминација/расплет.
Моја предпоставка е дека нема добро да помине.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Русија ја ставиле 9та, тежок крш. Австралија исто, Естонија, Полска.
На кладилниците не им е важен само квалитетот на песните туку и резултатите кои обично државата ги остварувала низ годините, Русија затоа е ставена толку високо, исто и Србија, Австралија, Естонија... И ние сме придвижени кон врвот, од константно висок коефициент, у стил 100.0 или 250.0, сега имаме некаде само 50.0, што веројатно се должи на квалитетот на песната.

Мене од тие кои не се фаворити Чешка ми звучи интересно, поразлично од другите, Белорусија имаат солидно фолк-поп/рок песниче, од баладите на Бугарија се издвојува, и Латвија ми е кул песничката, интересен сценски настап ќе имаат ваљда. Од останатите: Франција, Италија, Белгија, Македонија, Србија - јас мислам дека сепак годинава има убави песни.

А никој ништо не искоментира за Данска. Слушајте ја песната, и таа е една од фаворитите, а мене ми звучи толку турбофолкерски, ко Цеца да ја слушам. Прв пат слушам турбо-фолк од Скандинавија, стварно.

П.С. Русија најверојатно ќе биде и дисквалификувана, не се кладете на неа. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.233
Мене од тие кои не се фаворити Чешка ми звучи интересно, поразлично од другите, Белорусија имаат солидно фолк-поп/рок песниче, од баладите на Бугарија се издвојува, и Латвија ми е кул песничката, интересен сценски настап ќе имаат ваљда. Од останатите: Франција, Италија, Белгија, Македонија, Србија - јас мислам дека сепак годинава има убави песни.
Мене пак од нефаворитите Австрија со јужуал поп песница ко од Америките, ми беше по океј од овие што си ги набројал. Украина има далеку подобра песна од ланската. Али се ова што си го набројал ми беше предосадно, ме утепаа од монотонија, немаат некоја голема разлика.
Јас си ја сакав Евровизија за разноликоста, кога секоја земја ќе си се претставуваше на свој начин, со свој јазик. Сега, 5 автори ќе ги изнапишат сите песни и секоја песна наликува на претходната.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
http://metro.co.uk/2017/03/13/russias-surprise-eurovision-entry-is-not-going-down-well-with-fans-6507720/
http://metro.co.uk/2017/03/13/russias-surprise-eurovision-entry-is-not-going-down-well-with-fans-6507720/

Russia has announced its 2017 Eurovision Song Contest entry just one day before the deadline for countries to submit their songs. They will be represented by Julia Samoylova and her song Flame Is Burning.

After a wave of strong Eurovision entries being announced in recent days, Russia’s entry has failed to match the positive responses received by Sweden, Iceland, FYR Macedonia, Israel and Azerbaijan in popularity.

:D

Член од
30 јуни 2015
Мислења
314
Поени од реакции
286
Не сум многу по Евровизија ама мислам дека оваа песна ни е најдобрата до сега што сме ја испратиле за на Евровизија, да се надеваме на најдоброто :)

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.790
Не дека треба нешто посебно значи и дека треба да се водиме по тоа, секако не верувам дека ќе освоиме некое високо место, многу зависи и во живо како ќе се изведе се' тоа. Ама сепак според гледаност на јутјуб сме трета држава со најмногу прегледи, под Белгија и Холандија.
Е сеа Италија и Германија ја имаат објавено песната уште пред месец дена, па имаат над милион прегледи, но овие првиве три се од последнава недела.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom