Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Македонец не е Македонец ако не изеде гомна.

Се е убаво, убава песна, уште поубав спот, ама глеам се луѓе од странство се ангажирани, луѓе што верувам не работеле за џабе.

Вреди ли толку да се даваат доста пари за ваква работа ?
Да се работеше за приватни пари, пеки, ама се работи за пари од државата...
Според мене не вреди...
Досега се давани исто толку пари, за посерен резултат.
Во последниве 20 години не знам дали имаш приметено, ама државни пари никогаш не отишле таму каде што треба. И подобро е да ги дадат во нешто налик песнава на Јана, отколку уште некој коњ на плоштад.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Досега се давани исто толку пари, за посерен резултат.
Во последниве 20 години не знам дали имаш приметено, ама државни пари никогаш не отишле таму каде што треба. И подобро е да ги дадат во нешто налик песнава на Јана, отколку уште некој коњ на плоштад.
Кoњoт утре-зaдутре ќе гo прoдaдеш,песнaтa не :D

Шaлa нa стрaнa декa се дaвaни исти пaри кo дo сеa,не верувaм. Акo ствaрнo се дaвaни тoлку пaри т.е. нaши луѓе зимaле кoлку oвие шo рaбoтaт сo светски ѕвезди тoгaш сме биле нaјглупaвите луѓе у светoт.
Другo,тoa шo се дaвaле претхoднo држaвни пaри зa глупoсти не требa дa биде никaквo oпрaвдувaње.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.790
За разлика од минатите години, оваа година е супер.
А мене ми се уврте оваа од Франција, неколку пати си ја слушнав. Ептен ми се свиѓа франуцскиот. Не е целосно, ама сепак. :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.370
Јас слушајќи ја нашава песна, заборавив дека ќе се пушти друга откако ќе заврши и ми се пушти од Франција. Стварно добра песна.

Се мислам некој ден да ги ислушам и другите песни.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.924
Поени од реакции
11.725
Прилично необична песна за тим составен од олд скул музичари, заглавени во времето и ограничени на добра и лоша музика. Во глобала музиката не се дели, ама тоа е друга тема и различна индивидуална свест.
Реално, би имале шанси за први 10 доколку би се викале Белгија или Франција на пример. Вака 16ка сигурна и тераме даље. Сигурно дека ќе конкурира за најдобар радиски хит овде.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.761
Поени од реакции
6.172
P.S Dali nekoj drug zaprimete vo spotov deka Jana nekako veshtachki igra na momenti :D ? - Daleku od to deka se nema potrudeno, se nadevam deka vo zhivo nema da se posramoti ko Martin Vucic :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
За сега меѓу фановите на ESC како најголеми фаворити котираат Белгија, Италија и Македонија. :vozbud:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
За сега меѓу фановите на ESC како најголеми фаворити котираат Белгија, Италија и Македонија. :vozbud:
Како и секоја година во видеата на Јутуб сме во топ 5 - 10 и после ни во финале не влегуваме:ROFLMAO:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Како и секоја година во видеата на Јутуб сме во топ 5 - 10 и после ни во финале не влегуваме:ROFLMAO:
Е кога бе бобче сме биле во топ 5-10? Ти не ги гледај тие видеата по јутјуб направени од тинејџери што не прават разлика меѓу розево и виолетово, а не па од музика да се разбираат. Јас зборам за официјални OGAE фанови на Евровизија. Никогаш не сме биле на врвот кај нив, секогаш сме на дното. Еве, сега ќе почнат да ги објавуваат гласањата на OGAE здруженијата по држави, па ќе видиме.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Ја пуштам песнава денес, и обично избегнувам коментари пошто ме вадат од такт, ама си реков ај да видам што мисли светот за песнава.

„Сам се издаде браво!! Видеово е иначе на каналот на Евровизија, никаде не гледам дека е на некакво си ВМРО. А твојот профил е можно да биде избришан. Поздрав“

„Епа не знаеш дека девојкава е ВМРОВКА :) Македонци ја претставуваат Македонија не словенски копилиња од Азија. Што сум се издал бе? Твоите закани и на заев не вредат затоа што и двајцата сте предавници.“

Тоа бе Македончиња, тоа се бара. Не ви требаат ни Грци вам, доволни сме самите на себе :tapp:

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Русиjа - Jулиjа Самоjлова:

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.370
Се мислам да отворам тема Eurovision Song Contenst во стилот на онаа Kajgana Song Contest но по правилата на гласање какви што ги има Евровизија кога се јавуваат од сите земји учеснички плус сакам да има и предвидување според вас кој ќе влезе во финале.

Ако има заинтересирани ќе отворам таква тема после објавувањето на сите песни. Доколку има некој кој сака со мене да ја реализира оваа игра нека ми пише порака :) Се ова чисто онака за забава да го реализираме.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Е кога бе бобче сме биле во топ 5-10? Ти не ги гледај тие видеата по јутјуб направени од тинејџери што не прават разлика меѓу розево и виолетово, а не па од музика да се разбираат. Јас зборам за официјални OGAE фанови на Евровизија. Никогаш не сме биле на врвот кај нив, секогаш сме на дното. Еве, сега ќе почнат да ги објавуваат гласањата на OGAE здруженијата по држави, па ќе видиме.
Без разлика, секогаш оние обложувања за Евровизија, како и гласања на Интернет за која држава ќе победи, на крајот во пракса не излегуваат така. Државите кои меѓу себе се добри соседи си се гласаат, а ние тешко влегуваме во финале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom