Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
D

Darko_ufo

Гостин
Се мислам да отворам тема Eurovision Song Contenst во стилот на онаа Kajgana Song Contest но по правилата на гласање какви што ги има Евровизија кога се јавуваат од сите земји учеснички плус сакам да има и предвидување според вас кој ќе влезе во финале.

Ако има заинтересирани ќе отворам таква тема после објавувањето на сите песни. Доколку има некој кој сака со мене да ја реализира оваа игра нека ми пише порака :) Се ова чисто онака за забава да го реализираме.
Ke glasame so televouting? Mozes da napravis muabet so operatorive da sredis...

S

silmarillion

Гостин
Песната е светска, алал вера!

Зарем сум јас единствена што оваа песна ми нема никакви квалитети и вредности..млака песна, не ми се допаѓа воопшто.
Не бе Владо Јаневски со туморот песна мајко плачи мајко дајте ми ја да ја земам... ебате беља да ги умре таму да не знаат кај да фатат да бегаат попрво.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.370
Ke glasame so televouting? Mozes da napravis muabet so operatorive da sredis...
Телевоутинг и стручно жири нема да има затоа што јас сакам онака за забава да го направам а нти можам да правам такви гласања преку телефони. Кој сака да учествува ќе има пријавување и после ќе се гласа со поени, ќе се соберат гласовите и ќе се одбере победник. Ништо комплицирано едноставно за забава и тепање време.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Без разлика, секогаш оние обложувања за Евровизија, како и гласања на Интернет за која држава ќе победи, на крајот во пракса не излегуваат така. Државите кои меѓу себе се добри соседи си се гласаат, а ние тешко влегуваме во финале.
Пак неточно. Лани и на обложувалници Украина, Франција, Италија... најдобро котираа. И секогаш пред тоа. Единствено изненадување кога "аутсајдер" победи, а имаше коефициент 50.0 беше Лорди за Финска пред десетина години.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Ми се допаѓа нашата песна , Белгија е малку досадна песна . Италија е ВРВ !!

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Автори на песните:

Бугариjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Alex Omar, Sebastian Armann

Македониjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Alex Omar, Florence A.

Србиjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Johan Alkenas, Lisa Ann-Mari Linder

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.254
Поени од реакции
37.942
Автори на песните:

Бугариjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Alex Omar, Sebastian Armann

Македониjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Alex Omar, Florence A.

Србиjа:
Borislav Milanov, Joacim Persson, Johan Alkenas, Lisa Ann-Mari Linder
И сите три се добри. Истите автори беа и на If Love Was a Crime, минатогодишната бугарска, а Joacim Persson беше дел од авторскиот тим и на Automn Leaves на Даниел Кајмакоски, што значи втор пат ние праќаме негова песна.[DOUBLEPOST=1489450537][/DOUBLEPOST]Од тоа што слушнав, интересна година ми изгледа. Доста квалитетни песнички има. За сега Белгија ми се издвојува како далеку подобра од се останато, ама не би се бунел и ако победи ова:

Ептен feel good песниче. Ништо не разбирам, а не можам од глава да ја извадам. Плус последниве години на Италија им "украдоа" две заслужени победи - на Рафаел Гуалаци и Марко Мењони...

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Телевоутинг и стручно жири нема да има затоа што јас сакам онака за забава да го направам а нти можам да правам такви гласања преку телефони. Кој сака да учествува ќе има пријавување и после ќе се гласа со поени, ќе се соберат гласовите и ќе се одбере победник. Ништо комплицирано едноставно за забава и тепање време.
Едноставно може да се отвори тема од Kajgana Song Contest натпреварот, само наместо да пријавуваме песни, песните ќе бидат веќе дадени, а ние ќе гласаме.

P

Patience

Гостин
Јас само се надевам дека момичево ќе има забавен, модерен, колоритен стајлинг на сцена што ќе биде во склад со песната, а не како Тијана, Тамара, Влатко, Калиопи што носеа црно па се невиди.
Супер песна ѝ направиле, па ако веќе не успееме со песната барем нека биде впечатлива на сцена. Не паметам до сега да сме имале некој вау импресивен сценски настап. :toe:

D

Darko_ufo

Гостин
Пак неточно. Лани и на обложувалници Украина, Франција, Италија... најдобро котираа. И секогаш пред тоа. Единствено изненадување кога "аутсајдер" победи, а имаше коефициент 50.0 беше Лорди за Финска пред десетина години.
Pa spored oblozuvalnici ne sme top3 ne sme ni top 10 ni top 15 tuku sme 19 mesto :icon_lol:. Barem vcera koga vidov

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба и на маркетинг да поработиме, не е само песната, Лорена од Шведска беше пратена таму со 10 души ПР екипа, на секој можен настан организиран од организаторот ја имаше, сегде изнадава интервјуа. Не е само седи во соба и појавувај се на проби. А дека песнава е супер, супер е. Да ја чуеш без да знаеш од кого е, нема шанси да погодиш дека е македонска.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.663
Поени од реакции
59.601
А штo прaвиме сo ефектoт нa вoкaлoт?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop