Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јули 2014
Мислења
575
Поени од реакции
111
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
Ocekuvam top 10, mislam Jana mozi i kaj zirito da bide megu prvite 5 vo polufinaleto, za publikata ke vidime kako ke glasa.
Lanskata godina zirito od Sweden na site zemji mu dodeli poeni koi imaa avtori, pratecki vokali ili scenografi od zemjata.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
Мора и перформансот (изведба плус соодветна кореографија) да е повпечатлив и добитна комбинација ќе според мене.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.761
Поени од реакции
6.172
Decki na linkot na pesnata grcite me isfustriraja da napisham eden dolg komentar vo vrska so nashata istorija i problemite koj sme i den denes gi imame so grcite.. sekakva podrska od Lajk do komentar e dobredojdena poshto sakam mnogu stranski narodi da go procitat komentarov pa kolku tolku mozhda ke se svestat za to sho mu se deshavalo na nashiot narod vo izminatiov vek, fala odnapred potpishan sum MKDBukefal.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Евровизија не пратам едно 5+ години, не ни знам кој не претставуваше и што песни имаа.
Ова се гледа дека не е од македонски тим, значи изненадена сум ко и коментариве од другите држави дека песнава иде од Мкд. Што е супер, некој се свестил дека никогаш не палеле тешки песни од типот на - Мојот свет се вика музика, бла, бла.
Не знам дали ќе влезе Јана во финале и што ќе направи, али годинава сакам да ја видам како ќе се претстави. Певливо, лесно, модерно песниче, она е слатка, уште да средат настап и ќе биде топ.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.942
Поени од реакции
30.931
Уште да покаже малку кожичка Јанчето на настапот :jeeee:

Член од
17 август 2014
Мислења
3.761
Поени од реакции
6.172
Евровизија не пратам едно 5+ години, не ни знам кој не претставуваше и што песни имаа.
Ова се гледа дека не е од македонски тим, значи изненадена сум ко и коментариве од другите држави дека песнава иде од Мкд. Што е супер, некој се свестил дека никогаш не палеле тешки песни од типот на - Мојот свет се вика музика, бла, бла.
Не знам дали ќе влезе Јана во финале и што ќе направи, али годинава сакам да ја видам како ќе се претстави. Певливо, лесно, модерно песниче, она е слатка, уште да средат настап и ќе биде топ.
Bash Makedonija so "Mojot svet" go ima najdobriot rezultat odkako ucestvuva na evrovizija.. mene iskreno mi e zhal ako se sekjavam dobro 2009/2010 godina shto ne ne pretstavi pesnata na Kaliopi i Naum Petreski Rum Dum Dum na koja kompozitor e maestro Kire Kostov.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Bash Makedonija so "Mojot svet" go ima najdobriot rezultat odkako ucestvuva na evrovizija.. mene iskreno mi e zhal ako se sekjavam dobro 2009/2010 godina shto ne ne pretstavi pesnata na Kaliopi i Naum Petreski Rum Dum Dum na koja kompozitor e maestro Kire Kostov.
Не беше Елена со Нинанајна? :confused:

Член од
5 април 2015
Мислења
517
Поени од реакции
5.062
1998 - Владо Јаневски - 19то место
2000 - XXL - 15то место
2002 - Каролина Гочева - 19то место
2004 - Тоше Проески - 14то место
2005 - Мартин Вучиќ - 17то место
2006 - Елена Ристеска - 12то место
2007 - Каролина Гочева - 14то место
2008 - Тамара, Врчак, Гаџа - 10то место (полуфинале)
2009 - Next Time - 10то место (полуфинале)
2010 - Ѓоко Таневски - 15то место (полуфинале)
2011 - Влатко Илиевски - 16то место (полуфинале)
2012 - Калиопи - 13то место
2013 - Есма и Лозано - 16то место (полуфинале)
2014 - Тијана - 13то место (полуфинале)
2015 - Даниел Кајмакоски - 15то место (полуфинале)
2016 - Калиопи - 11то место (полуфинале)

Најдобар пласман 2006. Најлош пласман 2011, 2013.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Лејис енд џентлмен ви ја претставувам Македонија во 2017
Прегледај го приврзокот 166547

:ROFLMAO: :ROFLMAO: (македонец е човеков што го пишал ова иначе)
Тој живее во Франција и неговиот Twitter профил веќе подолг период е со слична тематика и плус сето "Сорос е крив" срање. Неколку пати е пријавуван, па дури и во Франција...али ете.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.366
Треба да им текне да го стават акапела само пеењето на интернет да може да диџеи и продукценти од цел свет кој сака да направи ремикс.

Приметувам дека повеќето годинава ќе пеат на англиски јазик. Јас песнава на Јана не можам да ја замислам на македонски.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
До мене е или песнава станува многу популарна? Има пола милион прегледи за 2 дена :eek:
Не е до тебе, до песната е:D Само што реков дека оваа година нема да пратам Евровизија и ете една Македонска хитовска песна која ја слушам по неколку пати во денот:)

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Супер, браво
Нешто нормално!
Ова е најдоброто и најнормалното досега, со што Македонија покажува дека влегува во редот. А така да влегуваме во ред и на другите полиња од животот и да покажеме дека сепак Македонија може да стои рамо до рамо со светот.
И‘ посакувам се‘ најдобро на Јана
Е оваа година ќе гледам Евровизија по едно 7 8 години, зашто не ја гледав баш заради ужасните избори на песни кои се праќаа, а бруки не ми се гледаат.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Македонец не е Македонец ако не изеде гомна.

Се е убаво, убава песна, уште поубав спот, ама глеам се луѓе од странство се ангажирани, луѓе што верувам не работеле за џабе.

Вреди ли толку да се даваат доста пари за ваква работа ?
Да се работеше за приватни пари, пеки, ама се работи за пари од државата...
Според мене не вреди...

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Зарем сум јас единствена што оваа песна ми нема никакви квалитети и вредности..млака песна, не ми се допаѓа воопшто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom