Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Casablanca meets Mr. & Mrs. Smith meets уште некој but I just can't put my finger on it
Не знам јас што да мислам, можеше подобро ваљда.
Не можам да кажам дека беше лош, зашто не можам да кажам што конкретно беше лошо, ама ко да не ги исполнува ни критериумите за добар.
Би го опишала како медиокритетен.

И јас сакам Casablanca, WWII, London, Pitt, романси....
И генерално сум слаба на ваков тип просекотини, ама овoј didn't deliver, што и мене малку ме чуди.

И не ми е најјасно како има номинација за costume design... да требаше да проценам која година е сетингот само по костимографија ни во најлудите соништа немаше да кажам '42

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Бен Фостер, искинaaа во Hell or High Water![DOUBLEPOST=1487808247][/DOUBLEPOST]Free State of Jones, никогаш не сум обраќал нешто посебно внимание на пропаганда во филмовите ако истите се добри. Ама ова е апла очигледно - мизерија....

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.864
Trainspotting вториов... Носталгија за првиот дел. Ништо не се дешаваше во филмов, некако се собра старо друштво и се сеќаваа на минатото. Ептен убаво за очи исто ко првиот дел, ама приказна нема...
Има некои дијалози што апла им е удрен акцентот, ама не е нешто што веќе не го знаеме. За тоа се труби веќе во секој трет филм. Глумциве остарени, не им личи веќе тоа тинејџерско понашање, во целина ок, ама по малку и разочарувачко за 20 години чекање... 7 си доби од мене, носталгична.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Мојата емоционална приказна или можеби вака да седи насловот Емотивно обраќање на whatto побуден од насловот на ''Емотивно обраќање на Раниери по отказот: Умре мојот фудбалски сон!'' добар текст да си го прочитате.Пред некој ден си чепкам јас така нешто за филмови(како по обичај) и види мајката како една трага влага во друга и се расклопува клопчето наречено бројка и наречено воодушевување и така си отварам летер и си тече она активити френдс и некој го гледал Caged(1950) и ја сум чоек кој џбура ти текнуе,бара(настојува да најде некого или нешто) си го пишувам на имбд и оп убава оценка добро си велам и застани тука бидејќи ќе ти се соберат бајаги и оп no time ама љубопитноста си го прави своето скролам 20 сантима подоле People who liked this also liked... и прати сеа абе душкало шо да ти кажуем Boomerang!,While the City Sleeps,Fallen Angel,The Seventh Veil,Cain and Mabel ,Detective Story,Crossfire,Magnificent Obsession,Johnny Belinda и си ги бутам у фолдер за наредна тура и се е кул и супер и од 104 филма се направија 126горните наслови произлегоа од Caged да биде бељата уште поголема додека го пишував овој пост налетав на уште два Champion (1949) и The Bad and the Beautiful (1952) и маме му еаам сеа се 128 неколку репризи другото новајлија(дигиталниот речник ме демантира за зборов) али не го гурам под черга

Меѓу овие репризи има нешто што како дете го имам гледано многу пати на тогашното видео сеа коа пишувам видео на гугл ми искача следново (ВИДЕО) Еве зошто Србите испраќаат убава и секси русокоса во САД – Водителот збесна по Карлеуша ...и пак ќе повторам без број пати го има гледано бидејќи немавмногу касети па моравда го вртам тоа што го поседував и од денешна перспектива ова ќе биде едно убаво враќање назад во времето патем погледнете го ова зарем не е прекрасно нема да оди во спојлер ви ја штедам дланката со филмови за нареден период но не и за ова скролајте си децо не сум ни барал на јутуб ништо од сцените ама ми се мота низ глава она a hole new world ќе ми направи ролекстор јупи одвај чекам :love:Лека ноќ и уживајте во ова петочна вечер каде и да сте.

:place:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Doctor Strange го изгледав. Фино скоцкан се, не лоша приказна, ама не сум јас за онакви филмови. Пред некое време го гледав Watchmen (во тој стил нели) и ми беше далеку подобар. И нарација, и онака ко поголема тежина и сериозност да ми имаше. Роршах особено растури како лик.

Друго шо че велев, Taxidermia го гледав пак, и можам да кажам дека дефинитивно е еден од најлудите филмов некогаш напраени.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Друго шо че велев, Taxidermia го гледав пак, и можам да кажам дека дефинитивно е еден од најлудите филмов некогаш напраени.
Може 5+ години ми е на watchlist :D
Ама мислам дека не ми се свиѓа и најверојатно затоа сеуште го немам гледано.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Инаку ич не го можам како глумец оној Афлек, од Манчесте бај д си. Не знам оти. Сум го гледал низ филмови, ми има фаца на лик кој бери јаболка во некоја градина во Германија.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Знаеш дека си изгледал премногу филмови, кога можеш по омотот и сликите на IMDB без гледање да оцениш дали филмот вреди да се гледа (успешно во добар дел од времето) :unsure::pos:

Мал трибут за екстремно кул фацата на Bill Paxton, RIP! :(

Hey Vasquez, have you ever been mistaken for men? No, have you? :cuc::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.864
Од 89 добитници на оскар за Best Picture, сум гледала 31.
https://letterboxd.com/tajlv/list/best-picture/
И вака некако би изгледала моја ранг листа од гледаните и ете ми друга мисија, да ги изгледам сите!

1. Gone with the Wind (1939)
  2. The Apartment (1960)
  3. Amadeus (1984)
  4. The Godfather (1972)
  5. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
  6. Schindler's List (1993)
  7. Casablanca (1942)
  8. On the Waterfront (1954)
  9. The Lost Weekend (1945)
  10. All About Eve (1950)
  11. In the Heat of the Night (1967)
  12. The Sting (1973)
  13. Rebecca (1940)
  14. It Happened One Night (1934)
  15. The Godfather: Part II (1974)
  16. The Deer Hunter (1978)
  17. The Departed (2006)
  18. The Silence of the Lambs (1991)
  19. A Beautiful Mind (2001)
  20. Forrest Gump (1994)
  21. The Best Years of Our Lives (1946)
  22. Gladiator (2000)
  23. Titanic (1997)
  24. Crash (2004)
  25. Braveheart (1995)
  26. No Country for Old Men (2007)
  27. Rain Man (1988)
  28. Million Dollar Baby (2004)
  29. Moonlight (2016)
  30. Spotlight (2015)
  31. Slumdog Millionaire (2008)
*Не ми се верува последните три филмови со какви филмишта се во ист кош.
Вие колку сте гледале? :P

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.209
Поени од реакции
37.842
So, Ladies and Gents, ви ги најавувам вторите (неофицијално трети) Kajgana Movie Awards 2016. Правото на глас повторно е ваше, на специјалната Кајгана Академија за филм чии членови се сите кои влегуваат во темава и го читаат ова. За да може да се предложува, а потоа и да се гласа, една работа ти е потребна:

1. Да имаш регистриран акаунт на Кајгана форум

И годинава остануваме на истите 15 категории (филм на годината, режија, актер, актерка, актер и актерка во споредни улоги, анимиран филм, документарец, неанглиски филм, најдобра драма, научна фантастика, акција/авантура, хорор/трилер, комедија/мјузикл и најдобар македонски филм). Ако мислите дека треба да се додаде уште нешто, слободно поднесете амандман.

За сега го имате само формуларот за гласање, а може да гласате една недела - до 7-ми март. Потоа ќе ги објавам номинациите. Еве го линкот до формуларот за номинирање.

Во секоја категорија ќе има максимум 5 номинирани (или помалку, доколку постои консензус некаде), освен во категоријата Најдобар филм каде нема да се одлучува со мнозински принцип, туку на начинот на кој АМПАС ги одредува номинираните (малку е комплициран, па затоа нема да го објаснувам сега, но ако ептен ве интересира, ќе ви објаснам). Значи за најдобар филм ќе има минимум 5 а максимум 10 номинирани.

Затоа е потребно да ги наброите 10те најдобри филма од 2016-та според вас, рангирајќи ги од прво до десетто место (ќе видите во формуларот, има посебно прашање за секое место).

Деветте главни категории се задолжителни, па затоа секој кој сака да гласа, мора да ги одговори прашањата за тие категории. За останатите - пожелно е, но не задолжително.

За најдобар филм можете слободно да номинирате и анимирани, и документарци, и странски, доколку сметате дека заслужуваат.

Eligible се само филмови кои според IMDB се направени во 2016-та, што значи, не можете да го номинирате Lobster, на пример, иако беше номиниран за Оскар годинава, зашто тоа е филм од 2015-та кој американската премиера ја имал во 2016-та.

Може да гласа било кој член на Кајгана форум, со што истиот станува член на Кајгана филмската академија. :P Но, ве молам не бидете douchebags и гласајте само еднаш. За да ја олеснам работата при гласањето, направив формуларот да биде достапен за сите, и да не мора да се логирате со google акаунт. Затоа гласајте само еднаш. Сомнителните гласачи ќе се обидам да ги проверам. ;)

Ако има прашања, слободно прашајте. Па повелете, формуларот за номинирање: https://goo.gl/Rke9zl[DOUBLEPOST=1488370539][/DOUBLEPOST]Фала @wot за првите предлози. ;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom