Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
:vozbud:
Прегледај го приврзокот 162826

Колку ти е ова 3ипол ѕвезди на скала до 10? :facepalm:
Мора, традиционално се гледа Хари Потер на 01.01 на некој од македонските канали, ма да што ме изненадија годинава, обично Каменот и Одајата ги вртат преку една година.

7

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
Spotlight ќе оди утре на Телма од 19:10 , кој сака да си репризира. :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Blue is the warmest color иде на Телма моментално ако некој го интересира, ако не сте позаспани сите до сега :LOL:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
: (

[DOUBLEPOST=1483350588][/DOUBLEPOST]
@whatto
Eве ти неколку препораки за ноари, па тоа што не си гледал стави си таму во фестивалот.

Out of the Past (1947)
Touch of Evil (1958)
The Killers (1946)
In a Lonely Place (1950)
The Big Heat (1953)
Scarlet Street (1945)
Mildred Pierce (1945)
Gun Crazy (1950)
White Heat (1949)
Night and the City (1950)
The Killing (1956)
The Postman Always Rings Twice (1946)
Key Largo (1948)
Notorious 1946
Dark Passage (1947)
Shadow of a Doubt (1943)
The Big Sleep (1946)
Murder, My Sweet (1944)
Leave Her to Heaven (1945)
Ace in the Hole (1951)
Sorry, Wrong Number (1948)
Spellbound (1945)
Laura (1944)
The Letter (1940)
Angels with Dirty Faces (1938)

Доста се, се заборавив.
Ќе им најдеш место таму во тие 400 што ќе ги гледаш годинава. И ако сакаш и уште ќе ти кажам. :P
The letter ми е гледан баш го прокоментирав,White Heat исто филмиште,овој angels with dirty faces мислам дека се појавува на хоме алоне и го симнав али снимката не беше добра па морав да го избришам, Ace in the Hole ми е гледан и го пишав еднаш во клубот али џабе кажујеш предлози коа не си дел инаку ми е омилен коа се собра сите можни репортери,камермани,панаѓур, се отвори,цената на паркингот како растеше Леле крајот Уф ПАРТАЛИ инак што сакав да кажам ме потцети на она сликата ''ајде бабино само уште ова'' ме здебели со филмови ќе неможам од дома да искочам.

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
The letter ми е гледан баш го прокоментирав,White Heat исто филмиште,овој angels with dirty faces мислам дека се појавува на хоме алоне и го симнав али снимката не беше добра па морав да го избришам, Ace in the Hole ми е гледан и го пишав еднаш во клубот али џабе кажујеш предлози коа не си дел инаку ми е омилен коа се собра сите можни репортери,камермани,панаѓур, се отвори,цената на паркингот како растеше Леле крајот Уф ПАРТАЛИ инак што сакав да кажам ме потцети на она сликата ''ајде бабино само уште ова'' ме здебели со филмови ќе неможам од дома да искочам.
Па сега ќе бидеш дел и ќе си го кажеш пак. И јас еднаш размислував за него за во клубот, баш е за таму.
Што бараш да искачаш иначе, седи си гледај си, јас уште ќе ти дадам. :ROFLMAO:

G

grande-juve

Гостин
ама какви ноири сум накапал уф ова се дел од тоа што најдов beyond a reasonable doubt,99 River Street,Night and the City,House by the River,Farewell, My Lovely
Aууу во Night and the City каква сцена има една одма ќе ти текне на што мислам.

Овие Хоуп што ги кажа сите јаки, слушај ја, вкусот одлично ја служи.. плус, ако сакаш уште малу да се здебелиш:

од мене листиче на сите ноари што ми се свиѓаат, може и сум ти го пратил али кој памти. А ова ме носи и до следното, профилче едно на летербокс да напраиш, пола минута работа е да обележиш филм, да не чекаме крај на година рапорт во мувиспотинг, одма да може да изглеаме предлог твој.

Kajgana Shop

На врв Bottom