Фан Клуб: Интер

Срамота! Ова што се случува моментално е срамота, доминирани од една мочана Фироентина и тоа со играч помалку, Жоао Марио ја изигра најлошата утакмица некогаш изиграна од некој фудбалер.

Што ви е бе, па добри му беа измените на Пиоли. Мело го стави затоа што Фиорентина со играч помалце ни проаѓаше средина како со 13 играчи да играат а не со 10. Едер го стави за контри, што е најлогично кога е во прашање Едер, а не да ми го ставаат Де Бур експертиза и компанија кога бркаме резултат, тогаш е апсолутно бескорисен.

Ми се допаѓа пристапот на Пиоли, цело време бркаат пресинг нашиве, највеќе од се ме радува е тоа што играат премотивирано, се бореа ко лавови и денес и против Милан. Болна точка е секако одбраната и неискористените шанси, аман веќе секоја утакмица по 3000 шанси промашуваат.

А веќе во Петок играме со Наполи, дај бе нека го одмори Кандрева нека го стави Барбоса барем 60 минути нека изигра и ние фановите да оцениме дали го бива или не... Битно они веќе оцениле дека не го бива абе Едер што откако е дојден во Интер нема една права одлука донесено има безброј шанси а играчот за кој се дигна најмногу фама се платија едно чудо пари и се инсистираше да се донесе одма нема изиграно ни 15 минути.

Жоао Марио ја изигра најлошата утакмица некогаш изиграна од некој фудбалер.
Е како да не бе.
Освен голот што го промаши во останатиот дел си беше супер, бркаше и одбрана, одзимаше топки, играше фудбал. Само требаше да погоди гол, тоа е единствено што може да му се замери.

Горе доле сите изиграа добро, колективно се опуштија и можеа да бидат казнети на крај. Тоа мене највеќе ме изнервира, 3-0 20та минута, се убива утакмицата бе а не да ги враќаш у живот.

На место си беа измените, не мрчете, освен Едер али нема да го глеаме Габигол до јануари помирете се.

Не знам дел од вас која утакмица ја гледале...

Измените беа на место, одигравме одлична утакмица само немавме среќа во реализацијата.

Фиорентина одигра храбро, иако со играч помалку. Можевме да го казниме тоа но дури 92 успеавме да постигнеме гол.

Дури и Ранокиа и Дамбросио одиграа одличен натпревар.

Коа прашував шо е толку подобар габивол од јоветич се спрдавте тука!
Коа зборев дека еркин и ансалди се камења,се спрдавте !
Коа зборев дека Кондогбија е тежок флоп, исто...
Коа зборев дека Интер никад со крила не играл, исто
Коа ви викав дека нема интер да игра и догодина лш - исто (овде уфо се заеба највише)
Му ја знам душата на клубов,израснав и остарев со него.Од оваа багра што е моментално во управата на клубов немало никад поголема и понеспособна.Жал ми е за занети,требаше човекот во аргентина да си брка работа

Сите овие пропусти на тимот што ги пишувате и сте изненадени зошто Фиорентина не доминира со 10 играчи на домашен терен е последица на тоа што немаме квалитетни бекој да повлечат како што треба и да направат простор..неможи Жоа Марио и Брозович да покриваат и на средина и по страните и да глумат box to box играчи...многу сме дефицитарни по бекојте луѓе,а пребитни се тие позиции.

Иначе не ја гледав ама кога видов 3-0 20-та минута воопшто не бев импресиониран бидејќи знаев дека ќе примиме голој со оглед на одбраната која ја имаме..Миранда и Муриљо оваа сезона не знаат кај тераат,најслаби дефанзивци во Италија убедливо...Манолас и Рудигер од Рома изгледаат како Фердинанд и Видич во најдобрите години во споредба со нашите

Коа прашував шо е толку подобар габивол од јоветич се спрдавте тука!
Коа зборев дека еркин и ансалди се камења,се спрдавте !
Коа зборев дека Кондогбија е тежок флоп, исто...
Коа зборев дека Интер никад со крила не играл, исто
Коа ви викав дека нема интер да игра и догодина лш - исто (овде уфо се заеба највише)
Му ја знам душата на клубов,израснав и остарев со него.Од оваа багра што е моментално во управата на клубов немало никад поголема и понеспособна.Жал ми е за занети,требаше човекот во аргентина да си брка работа
Tи повеќе од 27 години немаш, а што се заебав? Ќе видиме на крај на сезона само 8 бода сме од топ 3...

Ок беа измените за ситуацијата во која се најдовме. Мене муабетот ми е дека немаше никаква потреба да се доаѓа во таква ситуација за да се праат такви измени. Можеше лагано Барбоса да влезе во игра, Гнукури и уште некој што нема многу минутажа годинава, Јоветиќ, на лабава утакмица да изиграат без притисок.

20та минута, 3-0 на домашен терен и на крај пак се кочиш до 90та минута.

За Барбоса има шпекулации, дека не игра затоа што ако одигра одредени минути до Јануари ќе бидат приморани да им платат уште 3М на бразилциве. Ако некој прашува зошто тогаш е донесен од летово, и за тоа имало оправдувања.

1. Да се вклопи во тимот, и да се запознае подобро со клубот, и со соиграчите.
2. Да го оставеа до Јануари во бразил, ќе ризикуваа за некаква повреда.

Ако овие шпекулации се точни, тогаш ова е паметен потег.

Инаку за мечот со Фиорентина.
Можеби Виола имаше од играта во второто полувреме, али немаа шанси за гол, од другата страна ние имавме 2-3 100% шаси за гол само во второто, Фиорентина е текнички добра екипа, знаев дека и со 10 играчи ќе биде тешко против нив. Овој Борја Валеро е екстра играч.

Pioli e talijanski trener, mora da gi nauci da igraat odbrana be, 2 so milan, 2 denes od koi eden so igrac manje, i 3 od izraelcite ...
Denes vodat 3-0, nemaa potreba veke da se maltretiraat so presing, glej go Konte vo Anglija kakva odbrana neguva, 10 u pole, pozadi centar, a vleze topka u nivna polovina ja brkaat ko da nema utre, i gi gusat napadite na protivnikot, a denes Inter gi gazi 3-0 i dozvoluvaat 1 na 1 sansa na Kalinic so pas preku odbrana .... i normalno go primija golot.
Vtoriot gol ne im go vidov neznam kako go dale ali ne e ni bitno, ok e, si dal 3 gola, udri sea na italijanskoto i ubi ja utakmicata, so Perisic, Kandreva i vo sredina Brozovic i Banega sekako ke imas 100 priliki za kontri, a isto i Diambrosio koj mora da go pofalam, so Pioli igra odlicno, moze da pridonese za razvivanje na kontra ...

Sami si ja iskompliciraa dobienava utakmica u 15ta minuta, batali i pazza inter muabet i sve, ova denes trebase da bide rutina, a ne macenje bespotrebno, i drug moment, Perisic na 3-0 ima zicer, ja opali do bentegodi u Verona, i uste se smee ... ko da neznae deka igra za inter mu ebam toa nedefiniranata glava.

Ако се повлечевме, исто вака примевме гол и на крај ке викаме зошто се повлекол со играч повеќе...
Секогаш ке се најде нешто за критика.

Јас сум задоволен како ги одигравме 2та натпревари.

Во Јануари се доволни 2 засилувања во одбраната, еден штопер и еден бек. Средниот ред и нападот имаме доволно квалитетни играчи.

Икарди е незаменлив со 12 голови и 4 асистенции.
Перишич 4+1
Кандрева 2+4
Банега 1+2
Брозович, Едер Марио 1+1
и по една асистенција Муриљо и Паласио.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom