Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Неиграњето ма Мики, Марсијал и Шо му се најголеми гревови на Мурињо. Шо одигра два послаби натпревари, веднаш го седна на клупа и јавно го бламираше. Тоа не е потег на врвен стратег. Таквите проблеми се решаваат во соблекувална и не се влеќкаат по весници. Ако продолжи вака бргу играчите ќе се свртат против него. Инаку, и мало дете може да направи подобар тим од играчите кои моментално ги има Јунајтед од овие што ги вади Мурџо.
Вака на пример, Де Геа, Валенсија, Баи, Смолинг, Шо, Шнајдерлин, Погба. Марсијал, Мата, Мики, Ибра.

Тврдам дека нема тим во ПЛ на кој оваа постава на Манчестер нема да му даде 2 гола. Мурињо се запмал во Лингард кој реално е квалитет за ВБА.
Да, ќе ги додадев Марсијал и Шо ама Мкхтрјан (или како и да се пишува) е негов играч, он го бараше, он го донесе и не го игра. Како да сакаш да покаже сила, демек, ако јас сум те донел, ако не играш добро (а кога доби два пати шанса изигра солидно, плус и вас ве читам во фан клуб) ќе седиш на клупа. Како да сака да им даде до знаење на другите дека кога може „негови“ играчи да дремат на клупа, ќе дремат и оние кои што ги нема донесено.

Се губи Муки, дефинитивно, плус недисциплината, хаотичен е.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.593
Аха, значи за промашените трансфери и фрлените пари на претходните менаџери они се криви а што не можел Ибра гол да даде или што дисциплинска си игра на Микхтарјан и Руни, играчите се криви.
Јака стекпертиза друже. (y)
Ако и Мурињо размислува вака а верувам размислува нема да презими во Јунајтед.
Чекај чекај, ти во ноември оценуваш дека Ибра е промашен трансфер? :pos: Најтрагично е што Ибра дава голови уствари, и покрај сите промашувања што ги има. За сега Михтаријан игра дебело под очекувањата, т.е. не ни игра, а другите трансфери се океј.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да, ќе ги додадев Марсијал и Шо ама Мкхтрјан (или како и да се пишува) е негов играч, он го бараше, он го донесе и не го игра. Како да сакаш да покаже сила, демек, ако јас сум те донел, ако не играш добро (а кога доби два пати шанса изигра солидно, плус и вас ве читам во фан клуб) ќе седиш на клупа. Како да сака да им даде до знаење на другите дека кога може „негови“ играчи да дремат на клупа, ќе дремат и оние кои што ги нема донесено.

Се губи Муки, дефинитивно, плус недисциплината, хаотичен е.
Со Марсијал никако не можам да ја разберам работата. Дечкот е звер, има предиспозиции да биде меѓу најдобрите играчи на светот. Брзина, дриблинг, шут, се. Лани на грб го носеше Јунајтед, сега не може да фати место прва постава. Разбирам јас приватни проблеми, ама затоа постои менаџерот. Да го посоветува, да го охрабри. Овој не го става ниту во резервите. Лингард е подобар, жими Миле.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А баш убаво ми почна денов, морав да прочитам во темава и да се потсетам дека Лингард е фудбалер на Манчестер Јунајтед. Па на Кајгана фудбал имам видено покреативни настапи отколку тие на штакоров :гомце: ќе даде некој гол и статистички ќе се оправда ама нешто своја иницијатива да преземе, да направи, поризично да одигра, боже сачувај.

Фудбалер за групна фаза ЛЕ и Карлинг куп.

R

red.devil

Гостин
Чекај чекај, ти во ноември оценуваш дека Ибра е промашен трансфер? :pos: Најтрагично е што Ибра дава голови уствари, и покрај сите промашувања што ги има. За сега Михтаријан игра дебело под очекувањата, т.е. не ни игра, а другите трансфери се океј.
Па ти викаш не е крив Мурињо што Ибра промашувал зицери. Или ја виде апсурдноста па сакаш да се извлечиш некако?[DOUBLEPOST=1480336184][/DOUBLEPOST]
Со Марсијал никако не можам да ја разберам работата. Дечкот е звер, има предиспозиции да биде меѓу најдобрите играчи на светот. Брзина, дриблинг, шут, се. Лани на грб го носеше Јунајтед, сега не може да фати место прва постава. Разбирам јас приватни проблеми, ама затоа постои менаџерот. Да го посоветува, да го охрабри. Овој не го става ниту во резервите. Лингард е подобар, жими Миле.
Сам требало да се мотивира он, земал висока плата. Улогата на Мурџо е да прај циркузи само.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.593
Па ти викаш не е крив Мурињо што Ибра промашувал зицери. Или ја виде апсурдноста па сакаш да се извлечиш некако?[DOUBLEPOST=1480336184][/DOUBLEPOST]
Сам требало да се мотивира он, земал висока плата. Улогата на Мурџо е да прај циркузи само.
Па ако промашил зицери не значи дека е флоп или дека е промашен трансфер... Ноември е аман, кој ти е муабетов?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па ти викаш не е крив Мурињо што Ибра промашувал зицери. Или ја виде апсурдноста па сакаш да се извлечиш некако?
Не е способен толку брзо да сфати, после 2-3 дена ќе се врати и ќе објаснува, нешто ко Joey у ФрендЗ :Д

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.593
Аха, значи за промашените трансфери и фрлените пари на претходните менаџери они се криви а што не можел Ибра гол да даде или што дисциплинска си игра на Микхтарјан и Руни, играчите се криви.
Јака стекпертиза друже. (y)
Ако и Мурињо размислува вака а верувам размислува нема да презими во Јунајтед.
Еве пак ќе те цитирам. Не е Мурињо крив што одредени играчи промашија зицери кои автомаски ќе значеа 3 бода за Јунајтед. Исто така, ако промашил Ибра еден, два или повеќе зицери, не значи дека е флоп или промашен трансфер. Појасно ти е сега? Ди Марија беше промашај затоа што го земаа за 70 и кусур милиони и го продадоа одма следното лето... Депај? Фелаини? Затоа ти викам канцер оставија Мојс и Ван Гал позади Мурџо, не може одма цела вина врз него да се фрли. И баш поради ова ти ги споменав овогодинешните трансфери, за да ти докажам дека сите што ги купи Мурџо играат солидно освен Мики.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.993
Поени од реакции
67.847
Требаше Ван Гал да остане уште една сезона.

R

red.devil

Гостин
Еве пак ќе те цитирам. Не е Мурињо крив што одредени играчи промашија зицери кои автомаски ќе значеа 3 бода за Јунајтед. Исто така, ако промашил Ибра еден, два или повеќе зицери, не значи дека е флоп или промашен трансфер. Појасно ти е сега? Ди Марија беше промашај затоа што го земаа за 70 и кусур милиони и го продадоа одма следното лето... Депај? Фелаини? Затоа ти викам канцер оставија Мојс и Ван Гал позади Мурџо, не може одма цела вина врз него да се фрли. И баш поради ова ти ги споменав овогодинешните трансфери, за да ти докажам дека сите што ги купи Мурџо играат солидно освен Мики.
Ќе ја продолжиме дискусијава вечер. Кажи ми само колку утакмици си гледал сезонава од Јунајтед?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.593
Ќе ја продолжиме дискусијава вечер. Кажи ми само колку утакмици си гледал сезонава од Јунајтед?
Ќе ти кажам само кои ги немам гледано, почнувајќи од текмата со Лестер во супер купот. Против Хал не ги гледав, против Нортемптон, против Челзи делумно првото полувреме го гледав и против Свонси само прво го гледав, а од ЛЕ ниедна не гледав освен таа со Зорија дома. Останатото се ми е гледано. Имај убав ден прике мој, те чекам вечер да ме убиеш со аргументи. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.694
Поени од реакции
88.681
Се губи полека Мурињо, не е веќе оној стариот... Имаше 200 милиони за трансфери, али ете сеуште неможе да го накрене тимот. Сеа некои ќе речат дека наследил мртов тим од Мојсо и Ван Гал, добро се слагам со тоа, али како успеа Клоп со анонимуси во екипата, и Конте со распаднатата екипа да се на првите места во Премиер лигата? Гвардиола истотака? Башка на овие три тренери ова им е дебитантска сезона на островото, а Мурињо е со години и години во Англија.

Нема оправдување, додека тројцава погоре ќутат и работат со екипите, Мурџо глуми дворски шут среде Олд Трафорд. Кога ќе изгуби, судиите биле криви, па немале среќа, па овие од ФА го мразат со суспендииве, имале крт во тимот... Значи никад не е он крив, се некој друг му е.

Ај ако не на лето нека потроши уште 200 милиони, па може ќе се довлечка некако до четвртото место... :toe: Тотално пропадна човеков.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom