G
grande-juve
Гостин
лани баш на сител 3 го фатив од почеток у 5 сабајле и се освежи меморијата.. закон филмчеMy Girl![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
лани баш на сител 3 го фатив од почеток у 5 сабајле и се освежи меморијата.. закон филмчеMy Girl![]()
Те сфаќам што сакаш да кажеш, мене Ревенант ми дојде прв на ум затоа што курот ми го подуваа на темава за кадрите, за тоа дека на дневна светлина бил сниман, куров ми Ленче.Баш интересен пример си одбрал, Ревенант изобилува со кадри скоро копирани од Тарковски, чии филмови се баш 60тите-70тите. Имаш визуелни совршенства не пред 40, пред 100 години, Метрополис прв ми текнуе. Поентата ми е, не мора да гуглаш која година се филмовите, пуштај и уживај
![]()
Поентата ми е дека не треба да се има предрасуди према постарите филмови, затоа што и од пред 50-60 година има ремек дела кои никогаш нема да го изневерат гледачот. 
Стек, имаш точно 1 изгледан стар филм. 1 бе 1, и со зборови ЕДЕН.Те сфаќам што сакаш да кажеш, мене Ревенант ми дојде прв на ум затоа што курот ми го подуваа на темава за кадрите, за тоа дека на дневна светлина бил сниман, куров ми Ленче.Поентата ми е дека не треба да се има предрасуди према постарите филмови, затоа што и од пред 50-60 година има ремек дела кои никогаш нема да го изневерат гледачот.
Имам другари што ако му кажеш постар филм од 2012 нејќе ни да чуе за него. ЈЕБИГА![]()
Дегену, кој бе нема гледано постари филмови? И општо мислев, пример ако е 1990 филмот да се соживееш со тоа, односно да не бараш од него нешто невозможно. Бреј глупо човече, не ме замарај и иди хејтај филмовиСтек, имаш точно 1 изгледан стар филм. 1 бе 1, и со зборови ЕДЕН.
За овој другар што го спомнуваш на крај, сам со себе ли си другар, кој си ти Тајлер Дурден? Т.е другари, кој си ти, Џон Кјузак од Идентити?
Чао Стек, со големи букви ЧАО.
Стек самиот имаш потенцирано за ремек дела од пред 50-60 години од кои имаш изгледано само 1, уште еднаш повторувам 1 и со зборови ЕДЕН.Дегену, кој бе нема гледано постари филмови? И општо мислев, пример ако е 1990 филмот да се соживееш со тоа, односно да не бараш од него нешто невозможно. Бреј глупо човече, не ме замарај и иди хејтај филмови
Добро за тебе филм од 1990 е нов филм.Стек самиот имаш потенцирано за ремек дела од пред 50-60 години од кои имаш изгледано само 1, уште еднаш повторувам 1 и со зборови ЕДЕН.

Стек, 1990та година беше пред 26 години а не пред 50-60.Добро за тебе филм од 1990 е нов филм.![]()
Не ти е досадно вака да го обучуваш?Стек, 1990та година беше пред 26 години а не пред 50-60.![]()

И веројатно ова е така зашто самата приказна нема што повеќе да понуди од тоа што го видовме. Нема backstory, нема after-story. Го сакам Иствуд, мислам дека не сум гледал лош филм на старчево, па и овој не беше лош, но, по мое мислење, годинава нече мочи на Оскарите. Номинација можеби, и тоа само за најдобар филм, но ништо друго и ништо повеќе.Океј Џонтра, брат, не знам кај виде дека глумам лошо момче но сепак ќе ве оставам со стекот да си правите празни муабети и да си глумите кул ликови као „може да си се навредуваме со дегену и слично ама тоа е океј се знаеме во живо кул сме океј“.Анон, воопшто не ти прилега овој имиџ на лошо момче што го фураш, ај ти се молам иди и буни се зашто Ставро има небитна свастика на аватар, и не кур се мешај во празните дискусии помеѓу мене и мојот вечен пријател, комрадот Стек.
Фала.
Изгледај го претходниот документарец на режисерот, кој собра дури уште повеќе награди а и еднакво шокантен, The Act of Killing. Предобри и двата!The Look of Silence одличен, незнам како сум го пропуштил досега. Немам забележано да се дискутира за него на темава, можи да го ѕирните.![]()

Па, 6/10 ми беше мене, развлечен некако многу, имав други очекувања за филмот и чувствував како да се фокусирале на магиите и ефектите во филмот кои беа.. солидни.Со @Anon гледавме Fantastic Beasts.
И зашто на летер видов дека никој го нема ставено како гледан, еве јас прва ќе пишам импресии, па ако нешто испуштам, Анон ќе дополни.
Прво, од една страна не беше лош, забавен беше, ама од друга страна многу некако.. просечен за темел на франшиза. Јас во универзумот на Потер влегов уште далечната 2000та со првото издание на Каменот на Мудроста, и иако не се водам како Potterhead, гаам посебна љубов за тој универзум и очекував далеку повеќе од тоа што го добив. Стои фактот дека на франшизава и требаше посилен влез, нешто што ќе не оставеше подзинати на излез од кино и хајпнати за следниот. Јас тој ефект со Where to Find Them не го доживеав, се надевам со следните ќе го.
Друго што го немав по излегување од кино, беше катарза. Смртта во ХП универзумот, секогаш била впечатлива, овде беше ееерм мех. Ништо посебно не ме погоди, ниту па ме изненади, мислам дека уште кога му ја видов фацата на платно знаев дека ќе го скинат, а и Анон кога излеговме ми кажа дека го предвидел развојот на тој лик уште одма кога му текнало кој е, meaning don't watch movies with us
Кастот и ликовите беа океј ми се свиѓаа, особено Еди - го обожавам Еди, долго време го потценував и криво ми беше што му го зема оскарот на Бен, ама еве оваа прилика ја користам за јавно да повлечам се што сум мислела и кажала за него, јас го засакав уште со Les Mis, ама не сум имала прилика до сега да го пофалам како што личи, срце е, поготово во улогава на Њут, fucking adorable
Животинките се многу јаки, за жал ги заборавив како се викаат, ама тие го носеа хуморот во филмот и искрено тоа го направија подобро од некои комичари што ги знаеме
Ми се свиѓаше што имаше многу референци и најави за ликови што се важни во универзумов и се надевам ќе видиме повеќе за нив понатаму во франшизата, и дека ќе се запознаеме нешто подобро со фамилииве кои практикуват Dark Arts.
All in all, тоа е.
Слично.. Не бев нешто хајпнат али очекував некако повеќе, најмногу од приказната. Добар си е али во ниеден сегмент не ме воодушеви, интересен за глеање и толку. Како бе Ла Ла Ленд нема да го даваат.. 7/10Arrival добар ама го нема тој wow фактор како за сај фај спектакл. Јас приказната делумно ја знаев од книгата/расказот така што не бев баш изненаден. Од мене 8/10
Не сакам нешто да кажам и да го споредам сеуште за да не биде спојлер ама паралели со некои филмови може да се направат.