Овој е за Кинг Конг.
Ова е пуштено уште од август, каде што беше за прв пат презентирано на филмскиот фестивал во Сараево. Искрено се надевам на добри проекти, едвај чекам да се доемитува хрватската Novine па да ја изгледам одеднаш. Има добри автори на Балканов, само се потребни идеи, за режија има добри таленти.http://www.filmneweurope.com/news/croatia-news/item/113679-fne-at-zagreb-film-festival-2016-hbo-adria-last-call-for-scripts
Пошто имаше доста курнази како знаеле да направат подобри серии, филмови од постоечките еве ви шанса. HBO Adria организира конкурс за сценарио за серија од регионов. Ако сте квалитетни сценаристи со добро напишана серија - пријавете се, па да ве гледаме.
знам дека е пуштено од поодамна. Го пуштив чисто заради талентите кои не го виделе можеби. Инаку рокот беше до 1 ноември мислам, ама го продолжија до 1 декември. (претпоставувам од многу пријавени „таленти“) Се жалеа некои дека не наишле на разбирање, а имале проект ипол, некои кењаа како не им се свиѓале серииве што одат моментално на нашиве телевизии, па еве нека аплицираат да ги видиме штом толку ги бива.Ова е пуштено уште од август, каде што беше за прв пат презентирано на филмскиот фестивал во Сараево. Искрено се надевам на добри проекти, едвај чекам да се доемитува хрватската Novine па да ја изгледам одеднаш. Има добри автори на Балканов, само се потребни идеи, за режија има добри таленти.