Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
@Zlatikevichius imas pravo za Chevalier iako do polovina film ne se soglasuvav, sepak ostava na kraj vkus kako neiskoristen potencijal. A tolku interesno zvuci i interesen seting i se.. Steta navistina.
Ти реков! А фокусот на камерата не те нервираше? Јас едвај го издржав филмот. Дефинитивно не сфаќам што сакала да постигне режисерката, ама толку го отупе, а навистина многу ветуваше.

G

grande-juve

Гостин

Shaun the sheep movie

Жанр: Анимиран филм
Комедија
Аавантура
Година: 2015
Должина: 1 час 25 минути
Лична оценка: 9/10

Пре пре пре пре предобар анимиран филм за сите возрасти, предобри кадри, преубав артистички стил, музиката е неверојатна, приказната надпросечна со одредени моменти кои ќе ве допрат. Хуморот е на нереално добро ниво со оглед на фактот дека целиот филм има нула дијалог! Ми фалеше физички хумор особено колку е добро изведен во филмов - ремек дело! Го немам гледано цртаниот серијал ова ми е прв допир со Шон офцичката али се заљубив! Препорачувам на сите да го погледнат овој анимиран филм и се надевам дека ќе има втор дел.
Не знам точно кога ама ќе има втор дел... И јас ептен го сакам Шонче, гледај ја серијата, а обавезно и Wallace & Gromit филмовите

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Grizzly Man од Херцог :cuc::cuc::cuc:

Одамна не сум гледал документарен филм кој ќе допри силно до мене. Отсекогаш сум го одлагал за некоја понатамошна прилика и денес конечно го изгледав. Измешани чувства, одлично доловена природата на еден ексцентрик кој загинува за идејата која му станува водилка во животот.

Најдов некоја заедничка точка со Into the wild (ако ви се бендисал овој, обавезно гледајте го и овој), само што во документарниов се користат вистински снимки од главниот лик.

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.575
Поени од реакции
9.693
Дури 3.
2016-11-15 21.03.32.png
Што улоги имал и што мајка барал во мојот омилен филм од детството?! :confused:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Before the Flood i You've been Trumped се многу добри документарци. Не дека има врска, онака ми текна на нив кога ги видов, сум ги заборавил. :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
У кратки црти
Патерсон - ништо, не ми се допадна мене.Нема цел филмов за мој вкус
Еlle - Солиден до негде, али малце претерува...
Voyage of time - Шо знам..тоа што очекував тоа добив. Документарец за светот. Кул imagery. Филмов го препорачувам на сите стоунери, за моменти ја ептен истрипав почнав да се бунам дали стварно гледам работи, дали филмот така за момент покажало нешто, дали таква е транзицијата меѓу сцени и дали ја сум преуморен......по малце од све беше.
Kollektivet - Добар. Најдоба од овие ми беше, дефинитивен лајк за филмов (y)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
‘The Witch’ Director Robert Eggers Confirms His Next Film is ‘Nosferatu’ Remake.

Witch-от беше одличен, се надевам нема да биди ова уште еден промаршен римејк.

Kajgana Shop

На врв Bottom